Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kabinowy filtr i jeszcze cos

Featured Replies

Napisano

jestem nowy wiec na wstepie kulturalnie wszyskich powitam. moje autko to stilo czarne jak smola w wersji 5d zasilane naszym rodzimym gazikiem czyli Elpigaz:) A na wyposazeniu ma tez klimatronic i tutaj jest moje pytanie gdzie sie znajduje ten kabinowy filtr przeciwpylkowy czy jakos tak wiadomo ze wzgledow ekonomicznych sie pytam:) a drugie pyt nie wiem czmu mi auto wchlania plyn chodniczy a nie widac sladow zadnego wycieku????

Napisano

> czmu mi auto wchlania plyn

> chodniczy a nie widac sladow zadnego wycieku????

witaj

to moze byc powazny problem,

plyn chlodniczy moze uciekac na pasek rozrzadu i w koncu doprowadzic do jego zerwania,

udaj sie jak najszybciej do ASO,

niech sprawdza czy nie ma na pasku niebieskich kolorow i wez papiery na potwierdzenie wizyty

Napisano

> a drugie pyt nie wiem czmu mi auto wchlania plyn chodniczy a nie widac sladow zadnego wycieku????

Pierwsza sprawa, to taka, że uciekający na zewnątrz płyn chłodniczy daje zielone zacieki. Często są one widoczne tylko i wyłącznie od dołu silnika po zdjęciu osłony. Jeśli ich nie ma, to druga sprawa. zlosnik.gif Stilaki benzynowe mają taką przypadłość, że płyn znika, ale tylko do poziomu minimum. Gdy płyn w zbiorniczku wyrównawczym ten poziom osiągnie przestaje znikać. Od 3 lat mam na minimum i nic nie znika. A jak mam na maksimum, to znika. devil.gif

Napisano
  • Autor

Stilaki benzynowe mają taką przypadłość, że płyn znika,

> ale tylko do poziomu minimum. Gdy płyn w zbiorniczku

> wyrównawczym ten poziom osiągnie przestaje znikać. Od 3 lat mam

> na minimum i nic nie znika. A jak mam na maksimum, to znika.

Wlasnie takie cos mam(chyba) ale swoja droga ciekawe jest dlaczego sie tak robi?? 20.GIF

Napisano

> Wlasnie takie cos mam(chyba) ale swoja droga ciekawe jest dlaczego sie tak robi??

IMHO płyn w czasie jazdy zwiększa swoją objętość i spiernicza pod samochód przez wężyk zabezpieczający przed zbyt dużym ciśnieniem. Może objętość "rezerwuaru" jest źle dobrana? hmm.gif

Zostaw płyn na minimum i się nie martw. ok.gif Obserwuj jednak od czasu do czasu czy w ogóle jest widoczny w "zbiorniku retencyjnym". hehe.gif

Sorry za słownictwo, ale spędziłem pół dnia nad Soliną. zlosnik.gif

Napisano

> IMHO płyn w czasie jazdy zwiększa swoją objętość i spiernicza pod

> samochód przez wężyk zabezpieczający przed zbyt dużym

> ciśnieniem. Może objętość "rezerwuaru" jest źle dobrana?

> Zostaw płyn na minimum i się nie martw. Obserwuj jednak od czasu do

> czasu czy w ogóle jest widoczny w "zbiorniku retencyjnym".

> Sorry za słownictwo, ale spędziłem pół dnia nad Soliną.

Ja w swoim autku mam równiez na minimum. Zrobiłem ostatnio taki eksperyment - delikatnie odkręciłem korek i momentalnie poziom podniósł się do kreseczki MAX. Czyli jest ok, nigdzie sie nie zapodział.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.