Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gdzie CB radio w Astrze?

Featured Replies

Napisano

Witam! hmm.gif

Kupiłem CB radio. Zastanawiam się gdzie je zamontować. Myślę, że najbardziej optymalnym miejscem będzie "ścianka" między fotelem pasażera a schowkiem ale wtedy będzie problem z dosunięciem fotela do przodu. Jakie macie rozwiązania? claps.gif

Napisano

Rzuc okiem na strone Asterki w autokaciku, dzial TECHNIKA/ NAPRAW TO SAM - jest tam rozwiazanie monatazu w Asterce F.

Pozdrawiam

Maciek

Napisano

Chyba najlepszym miejscem do montażu radyjka jest miejsce po popielniczce. Dwa warunki- trzeba mieć mało gabarytowe radio (np Unuiden 510/520, mała Onwa itp) i nie palić (tu akurat brak popielniczki jest zaletą). Dobrze sposób montazu zobrazował kolega @ zuraw, ja w swoim przypadku troche go zmodyfikowałem.

Swój opis wstawiłem tu:

http://www.cb-radio.home.pl/phpBB/viewtopic.php?p=56689&highlight=#56689

...(możliwe,że bedziesz musiał sie zalogować)

Nr 2 jeśli chodzi o miejsce montażu w astrze jest pokrywa bezpieczników (podwiesza się radio na uchwycie - spokojnie utrzyma jego ciężar). Moze być jednak problem z lewym kolanem w przypadku jakiejś poważniejszej kolizji

Napisano

Kolego problem był juz kilka razy wałkowany i :

- większość montuje CB zamiast popielniczki - jest to tego manual.

- Ja mam uchwyt przykręcony do elementu wystającego po schowkiem jak się schylisz to zobaczysz wada tego rozwiązania - jak siądzie ktoś wysoki to zaczepia nogami o radio.

- ktoś ponoć mocował na pokrywie bezpieczników.

Napisano

czesc ja ma zamontowane na sciance panelu srodkowego od strony pasazera. wybor padl na to miejsce zebym mogl w trasie latwo ustawiac a na noc zdejmowac po co kusic los.

najlepszym miejscem jest popielniczka, ale pracochlonne i nie mozesz przeniesc do innego auta.

jezeli bedziesz rozwazal miejsce to patrz zebys mial latwy dostep podczas jazdy to podstawa.

Napisano
  • Autor

> Kolego problem był juz kilka razy wałkowany i :

> - większość montuje CB zamiast popielniczki - jest to tego manual.

> - Ja mam uchwyt przykręcony do elementu wystającego po schowkiem jak

> się schylisz to zobaczysz wada tego rozwiązania - jak siądzie

> ktoś wysoki to zaczepia nogami o radio.

> - ktoś ponoć mocował na pokrywie bezpieczników.

I o takie sugestie mi chodziło kolego. Myslałem i tych miejscach. Trzebabędzie się na coś zgecydować. Dzięki

Chyba pod schowkiem będzie lepiej... hmmm

tuk.gif

Napisano

powiem mailem tam zalozone radio i po pierwszej trasie a nawet w trakcie jej trwania zdempntowalem radio i przelozylem na przednie siedzenie a pozniej w miejsce gdzie napisalem wczesniej. zobaczysz ze zabraknie ci reki do regulowania i krecenia w czasie jazdy. niestety cb ma ta wade ze trzeba je dostrajac zeby nie halasowalo za bardzo.

Napisano
  • Autor

> powiem mailem tam zalozone radio i po pierwszej trasie a nawet w

> trakcie jej trwania zdempntowalem radio i przelozylem na

> przednie siedzenie a pozniej w miejsce gdzie napisalem

> wczesniej. zobaczysz ze zabraknie ci reki do regulowania i

> krecenia w czasie jazdy. niestety cb ma ta wade ze trzeba je

> dostrajac zeby nie halasowalo za bardzo.

Zrobię jak mówisz. Ważne, żeby mi było wygodnie. Pasażer się dostosuje... claps.gif

Napisano

mozna załozyc w schowku wtedy kolego ne musisz wyjmowac na noc a radyjko jest niewidoczne

Napisano

> I o takie sugestie mi chodziło kolego. Myslałem i tych miejscach.

> Trzebabędzie się na coś zgecydować. Dzięki

> Chyba pod schowkiem będzie lepiej... hmmm

Napewno pod schowkiem będzoe najszybciej zamontować, musisz tylko dobrze sie zastanowiś na dpoprowadzeniem anteny i zasilania tak żeby nie szwędało sie pod nogami.

Napisano

> Napewno pod schowkiem będzoe najszybciej zamontować, musisz tylko

> dobrze sie zastanowiś na dpoprowadzeniem anteny i zasilania tak

> żeby nie szwędało sie pod nogami.

Niechciałem zakładać nowego wątku więcpozwolę się tutaj przykleić, mnianowicie chodzimi o antenke magnesową domobila do max 120zeta .... jaka wybrać?

Napisano

Ja mam w nogach u pasazera, radio podlaczone pod stacyjke, wlaczam zaplon uruchamia sie radio, wyciagam kluczyk wylacza sie.

Galkami praktycznie nie krece, nie mam potrzeby.

alan87_astra.jpg

Antena Alan 9 plus na dachu

antena_astra.jpg

Podczas sierpniowego urlopu na poludniu Polski zaliczylem z mobila kilka lacznosci ze stacjami we Wloszech, jedna z mobilem na pn. Francji i UK, wszystkie oczywiscie na 27.555 MHz modulacja SSB. Radio zapewnia mi lacznosc z bazowka w domu praktycznie z kazdego miejsca w Warszawie.

Napisano
  • Autor

> Niechciałem zakładać nowego wątku więcpozwolę się tutaj przykleić,

> mnianowicie chodzimi o antenke magnesową domobila do max 120zeta

> .... jaka wybrać?

Ja mam to radio:

<http://www.allegro.pl/item123380313_cb_radio_midland_1001_nowe_fabrycznie_zapakowane.html#photo>

i tą antenę:

<http://www.allegro.pl/item124772322__antena_magnetyczna_hustler_ic_100_b_.html>

Czytałem sporo na forumach o antenach, Jeśli chodzi o tanią i dobrą antenę chyba warto ją kupić. Podobno dobrze się sprawują. Dzisiaj podłącze to będę wiedział. Pozdr.

Napisano

Wszystkim zainteresowanym proponuje odwiedzić

www.cb-radio.pl tam jest sporo informacji na ten temat.

Napisano

Też tak na początku myślałem zrobić ale mam tam BOLEC od bearlocka, a poza tym czasami są chętni na radi więc im mniej widać tym lepiej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.