Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

świece gaznik czy co ??

Featured Replies

Napisano

witam mam problem od dluzszego czasu niewiem co zrobic..

autko nierowno pracuje podczas dodawania gazu

na wolnych obrotach na biegu jalowym ladnie smiga obroty itp.

w momencie jazdy jednakowa predkoscia chcac ja utrzymac np90km/h musze albo przyspieszyc albo zdjac noge z gazu bo nierozno idzie szarpie ..

899cm3 na gazniku teraz pytanko czy stac swiec jest do kitu ?? ogladalem swiece sa dosyc czarne

gaznik zapchany??

a i jeszcze gorszy objaw jadac na wstecznym wciskam sprzeglo zaczynam hamowac nagle cos strzela gaznik lub tlumik i auto gasnie -dzieje sie tylko na wstecznym:( boje sie ze cos sie rozleci w tym silnku zaraz od czego zacąc mam ??

jak okreslic stan swiec??

Napisano

> witam mam problem od dluzszego czasu niewiem co zrobic..

> autko nierowno pracuje podczas dodawania gazu

> na wolnych obrotach na biegu jalowym ladnie smiga obroty itp.

> w momencie jazdy jednakowa predkoscia chcac ja utrzymac np90km/h

> musze albo przyspieszyc albo zdjac noge z gazu bo nierozno idzie

> szarpie ..

> 899cm3 na gazniku teraz pytanko czy stac swiec jest do kitu ??

> ogladalem swiece sa dosyc czarne

> gaznik zapchany??

> a i jeszcze gorszy objaw jadac na wstecznym wciskam sprzeglo

> zaczynam hamowac nagle cos strzela gaznik lub tlumik i auto

> gasnie -dzieje sie tylko na wstecznym:( boje sie ze cos sie

> rozleci w tym silnku zaraz od czego zacąc mam ??

> jak okreslic stan swiec??

a ile swiece i kable maja przelatane??

zobacz kable w nocy czy błeskaja, popsikaj woda i zapal auto, jak iskrza to do smieci.

wina tego moze byc:

-swiece

-kable

-zasyfiony gaznik

-filtry

-awaria któregos elementu gaznika,np ukl.przyspieszenia

-złe paliwo,woda w baku

jeszcze jedno to sie tak nagle stało czy auto poprostu traciło moc stopniowo??

Napisano

Witam, po pierwsze weź wyczyść świece albo je wymień na nowe (mogą być Iskry - nawet są dobre), sprawdź kable WN, filtry, rozbierz i umyj gaźnik, wyreguluj mu wysokość pływaka (jak będziesz wyjmował śrubę regulacyjną mieszanki to licz obroty tej śruby do jej wkręcenia do oporu a potem wykręcaj - żeby móc potem spokojnie uruchomić silnki ,wykręć także elektrozawór i umyj tam otwór po nim), wsadź nowe uszczelki pod gaźnik i wyreguluj go. Jeżeli strzela Ci w gaźnik to masz za ubogą mieszankę - u mnie to skończyło się pęknięciem dolotu z duraluminium podczas strzelania z tłumika sciana.gif. Wyreguluj gaźnik w ten sposób: po uruchomieniu zagrzej go do 75 - 80 st C powoli zacznij odkręcać śrubę regulacji przepustnicy aż gdy przestaną spadać obroty (patrz, kiedy śruba przestanie dotykać ramienia osi przepustnicy) - czasami opłaca się poluzować także linkę gazu; powoli zacznij wkręcać śrubę reg. mieszanki aż silnik zacznie się trząść (jeżeli Ci zgaśnie to odkręć o 1 obrót i uruchom go jeszcze raz); teraz zacznij powoli odkręcać tą śrubę o pół obrotu i odczekaj 10 - 15 sek. i odkręcaj do czasu kiedy silnik zacznie pracować równo ( jeżeli nie będziesz miał czystych filtrów i sprawnego zapłonu tzn czystych świec z odpowiednimi odstępami, ok kabli WN i dobrch cewek to może być tak, że nie uzyskasz równych obrotów a mieszanka może być wtedy za bogata); potem włączasz światła mijania i radio i regulujesz obroty śrubą regulacji przepustnicy. Po dwukrotnym zagrzaniu i wystudzeniu silnika weź dokręć gaźnik z wyczuciem aby nie było fałszyweg powietrza - dodatkowo wytnij z grubego kartonu (takiego do 2 mm grubości) podkładkę w kształcie oringa i podłuż to pod gumową uszczelkę kopułki do gaźnika. Życzę powodzenia waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.