Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem ze smarowaniem :/

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam taki problem ze jak obroty spadaja do jalowych to zapala sie na chwilke, lub pare razy mignie mi kontrolka od smarowania. Oleju jest rowno polowa na bagnecie nawet na cieplym silniku wiec w czym moze byc problem. Jak go ciagne na obroty to nic nie miga.

Napisano

> Witam

> Mam taki problem ze jak obroty spadaja do jalowych to zapala sie na

> chwilke, lub pare razy mignie mi kontrolka od smarowania. Oleju

> jest rowno polowa na bagnecie nawet na cieplym silniku wiec w

> czym moze byc problem. Jak go ciagne na obroty to nic nie miga.

Pompa oleju może miec już luzy,panewki też moga dawać chyba takie objawy,a równie dobrze papa-mówi czujnik ciśnienia ale niech się inni wypowiedzą.

Napisano

> Witam

> Mam taki problem ze jak obroty spadaja do jalowych to zapala sie na

> chwilke, lub pare razy mignie mi kontrolka od smarowania. Oleju

> jest rowno polowa na bagnecie nawet na cieplym silniku wiec w

> czym moze byc problem. Jak go ciagne na obroty to nic nie miga.

A jaki kolega ma silnik? ja w 700 mam dokładnie tą samą przypadłość!!! oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

Ja mam 1.1 i te objawy zaczely sie po wymianie oleju ( na taki sam jak byl) wiec to jest dla mnie dziwne bo wczesniej tego nie bylo

Napisano

> Ja mam 1.1 i te objawy zaczely sie po wymianie oleju ( na taki sam

> jak byl) wiec to jest dla mnie dziwne bo wczesniej tego nie bylo

Jeżeli masz wgiętą miskę olejową to jest złamany smok pompy oleju. Albo naprawić, albo dolać pół litra oleju i można trochę pojeżdzić.

Napisano
  • Autor

raczej nie mam wgjetej bo bym zauwazyl ale jeszcze dokladnie prawdze ale jak sie ta lampka zapali to silnik nie chodzi glosniej ani nic nie stuka wiec ja bym obstawial jednak czujnik. Pozdro

Napisano

> Jeżeli masz wgiętą miskę olejową to jest złamany smok pompy oleju.

> Albo naprawić, albo dolać pół litra oleju i można trochę

> pojeżdzić.

Święte słowa ja mam już nalane pod górną kreskę a i tak zamiga czasem na zakręcie w prawo. Jeszcze tydzień i silnik do wymiany.

Napisano
  • Autor

Ale mi na zakretach nie miga ani jak hamuje ani jak przespieszam tylko jak obroty spadna do jalowych na cieplym silniku to mi mignie ta lampka i tyle. Pozdro

Napisano

> Ja mam 1.1 i te objawy zaczely sie po wymianie oleju ( na taki sam

> jak byl) wiec to jest dla mnie dziwne bo wczesniej tego nie bylo

Pytałem kiedyś w mojej sprawie tu na forum. Jedną z podpowiedzi była taka abym sprawdził filtr oleju. Ty piszesz ze sparawa zaczeła się po wymianie oleju, może jest coś z filtrem?

Napisano
  • Autor

tez juz o tym myslalem ale to znowu musze kupic filtr no bo jak go sprawdzic. Dzisiaj np ani razu nie migla i to mnie najbardziej dziwi ze to sie nie robi tak caly czas tylko od czasu do czasu. Wczoraj jechalem z miasta i co skrzyzowanie mi migala na wolnych a dzisiaj bylem w miescie i nic wszystko oki. Juz sam tego nie rozumie. Pozdro

Napisano

hejka,

ponieważ u mnie też jest ten problem.....

znalazłem półśrodek - wyczyściłem silniczek krokowy od tego czasu mam spokój zeby.GIF

wpierw zamoczyłem go w nafcie na noc, a potem posmarowałem olejem silnikowym. nie wiem czy to akurat dobre rozwiązanie ale od 2 m-cy nie miga juz.

pozdro

Napisano
  • Autor

No to jest sposob dlatego ze od jakiegos czasu zauwazylem ze obroty ma jakies niizsze i na ssaniu zbyt krutko chodzi i szybko zniza obroty a silnik troszke nierowno chodzi wtedy bo jest zimny. Musze to wyprubowac. Pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.