Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem...spalanie & klima....

Featured Replies

Napisano

pkt 1. Spalanie w skali 11 L lpg (trasa+klima... dosc ciezka noga), oraz jakies 12-13 miasto raczej spokojnie bez klimy to normalka dla Weekendowej maryski 1,6 + sekwencja czy cos nie tak....???

oraz...

pkt 2. Jak wlacze klime i silnik chodzi na niskich obrotach to slychac zde sprezarki takie bardzo szybki miarowe cykanie... po wkreceniu auta na wyzsze obroty problem ustepuje... (cykanie jest dosc uciazliwe) ...i czy u was tez silnik 1,6 po wlaczeniu klimy prawie nie ma sily jechac ??? niewiem.gifoslabiony.gif

Napisano

u mnie z klimą żeby rozbujać do tych nawet 170 potrzeba dużo czasu....i jest to praktycznie max więc klima to dla mnie jak przyczepa zeby.GIF

Napisano

dokladnie jest tak jak mowisz, moje 1,6 z wlaczona klima dopiero zaczyna jezdzic powyzej 4000 obrotow. A co do spalania to w miescie wahy ciagnie jakies 10-10,5 na 100, a z wlaczona klima nie udalo mi sie zejsc ponizej 11 smile.gif coz fiaty lubia paliwo smile.gif

Napisano

ad1) MW 1,6 sekwencja Mistral miasto (ale takie trochę zmieszane z trasą jakieś 75/25) 11,7 lpg/100 km i tyle powinno być, tzn max. do 12 l. Z klimą może zwiększyć się max. o 1 l.

ad2) Klima jest wyraźnie odczuwalnym obciążeniem dla silnika. Cykania nie ma i nie powinno być.

Napisano

ja klime w 1.8 odczuwam, co prawda da sie jechać ale czuje ją

Napisano

faktycznie lepiej sie jezdzi bez klimy, co do spalania, to jesli caly cykl przejezdziles z klima to moze i tak byc.

ja zbyt czesto klimy nie uzywam, a 10 to mi spali w zimie, no ale moja furka troche lzejsza.

Napisano

> dokladnie jest tak jak mowisz, moje 1,6 z wlaczona klima dopiero

> zaczyna jezdzic powyzej 4000 obrotow. A co do spalania to w

> miescie wahy ciagnie jakies 10-10,5 na 100, a z wlaczona klima

> nie udalo mi sie zejsc ponizej 11 coz fiaty lubia paliwo

A co ja mam powiedziec w 1.4 wink.gif przy wlaczonej klimie toz to mul jakich malo(choc bez klimy tez nazbyt mocny nie jest)A ile pali odpowiednio wiecej tak kolo litra na100 wiecej passed_out.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.