Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

benzyna w dolocie w x16xel

Featured Replies

Napisano

Zrobiło sie tak że od jakiegos czasu musze nieco dłużej pokecić aby odpalił na zimno. Przyjżałem sie silnikowi i poczułem zapach benzynki w obudowie filtra powietrza. A benzyna w x16xel wtryskuje sie przecież bezpośrednio.Dociekając zdjąłem wężyk podciśnienia regulatora ciśnienia paliwa i było tam paliwo. Czyżby regulator ciśnienia przepuszczał paliwo? Jenak po odpaleniu silnika ze zdjętym przewodem paliwo z regulatora nie wypływało. Czy ktoś miał coś podobnego. Amoże ta benzyna pochodzi z wstryskiwaczy (cofa się z nieszczelnych zaworów czy coś podobnego- nadmienie że zawory były robine w zime)

Skąd jeszcze może być ta benzyna? niewiem.gif

Napisano

To raczej regulator coś popuszcza hmm.gif.

Benzynka jest wtryskiwana przed zawory dolotowe, a nie bezpośrednio do cylindra.

Napisano
  • Autor

> To raczej regulator coś popuszcza .

> Benzynka jest wtryskiwana przed zawory dolotowe, a nie bezpośrednio

> do cylindra.

A może rozrząd sie coś przestawił tak że wtryski lecą na zmkniete już zawory - ale to chyba niemożliwe. Silnik chyba by ledwo rzeził - a ten chodzi i mocy mu nie brakuje /moze nieco na jałowych coś nierówniej jakby -ale pewno ma zbyt bogtą mieszankę. Żadnych błedów w pamieci. Też podejrzewam ten regulator ciśnienia tylko czemu z niego nie leci jak zdejme weżyk . Musze poświęcić się i zdjać kolektor dolotowy aby zobaczyć na oko skad zacieka. Jeśli zdążę przed odparowaniem benzynianego zacieku. Albo najpierw pojeźdzę ze zdjetym i zatkanym weżykiem od regulatora.

Może jazda na LPG wpłyneła na uszkodzenie regulatora? Bo pompa ciagle pompuje paliwo w obiegu.?

Zawsze mnie spotka jakieś gówniane cuś - nie mogło mi np. koło się urwać.

Napisano

Niech kolega nie kracze z tym kołem 270751858-jezyk.gif bo były by większe koszty.ja męczyłem sie dwa lata z nawaleniem sądy(wymieniłem 5 szt) angryfire.gif

Napisano
  • Autor

> Niech kolega nie kracze z tym kołem bo były by większe koszty.ja

> męczyłem sie dwa lata z nawaleniem sądy(wymieniłem 5 szt)

Może nie wypada tak pisać. Ale czuję sie znacznie lepiej jak sie wie że inni też maja poważne problemy. Jakoś lżej człowiekowi - bo czasem człowiek mysli że wisi nad nim jkieś fatum i że tylko mnie sie przytrafiaja najgorsze żeczy.

Czyli forum moze być lekarstwem na stres i wpływa na życie psychiczne - dzieki za wpis bo mialem podpalić złomostwo jako ze śmierdziało paliwem toby szybko poszła ta ostatnia przy nim robota.

O jak dobrze że nie tylko ja mam takie biedy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.