Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

moje C18NZ chyba umiarło :(

Featured Replies

Napisano

Ponad dwa miesiące temu miałe wymianiany wałek w silniku. Razem z duperelami i remontem zawieszenia wyszło z 1200 pln.

Dwa tygodnie temu pojechałem na poprawke, bo niestety mój kochany mechanik nie wymienił uszczelki pod głowicą, która przepuszczała z każdej strony. Za to niedopatrzenie nie musiałem nic płaci, poza uszczelką i zrobili mi robote za free.

Nie cieszyłem się zbyt długo astrą.

Wczoraj, ruszyłem, podjechałem do skrzyżowania, auto zgasło. Stwierdziłem że coś nie tak z instalacja gazową, bo dzień wcześniej miałem wszystko przez gazownika ustawiane. No ale odpalic nie chciała. Po kilku sekundach kręcenia rozrusznikiem zaskoczyło - wszystko zaczęło dzwonic w silniku, ledwo co sie kręcił, więc szybko zgasiłem - pomyślełem że przeskoczył pasek, ale nie.

Dzisiaj jedynie zdążyłem się dowiedziec, że to coś z korbowodami ... rozebrali silnik późnym wieczorem, a potem mieli już fajrant i tyle z roboty było.

Zastanawia mnie koszt naprawy takiej usterki i czy można posądzic o to, że poprzednia usługa nie została prawidłowo wykonana.

A jeżeli naprawa będzie droga, to może lepiej warto pale grosza dołożyc i na 2.0 wymienic ?

Napisano

> Zastanawia mnie koszt naprawy takiej usterki i czy można posądzic o

> to, że poprzednia usługa nie została prawidłowo wykonana.

> A jeżeli naprawa będzie droga, to może lepiej warto pale grosza

> dołożyc i na 2.0 wymienic ?

Napisz jeszcze który wałek - bo jak korbowy to bardzo możliwe że coś spartolili - jak rozrządu to raczej mało prawdopodobne

Napisano
  • Autor

> Napisz jeszcze który wałek - bo jak korbowy to bardzo możliwe że coś

> spartolili - jak rozrządu to raczej mało prawdopodobne

wałek rozrządu

Napisano

> A jeżeli naprawa będzie droga, to może lepiej warto pale grosza

> dołożyc i na 2.0 wymienic ?

Jeżeli zależy Ci na mocy to jak najbardziej, ale w sumie to będziesz kupował kota w worku i nie wiadomo, czy nie przyjdzie Ci włożyć do tego nowego 2.0 jeszcze więcej kasy niż do swojego. No i części wbrew obiegowej opinii do 2.0 nie są tanie.

Napisano
  • Autor

> Jeżeli zależy Ci na mocy to jak najbardziej, ale w sumie to będziesz

> kupował kota w worku i nie wiadomo, czy nie przyjdzie Ci włożyć

> do tego nowego 2.0 jeszcze więcej kasy niż do swojego. No i

> części wbrew obiegowej opinii do 2.0 nie są tanie.

Wymiana silnika nie nastawia mnie optymistycznie. Wolał bym tego uniknąć i mam nadzieję, że jutro okaże się iż nie ma takiej tragedii i da się to do kupy poskładać - oczywiście za rozsądne pieniądze.

Zapytam z ciekawości, jak to jest z wymianą z C18NZ na C20NE lub na wersję 150KM 16V (nie pamiętam oznaczenia) ? Skrzynia pasuje? czy też do wymiany, bo oczywiście komp z pewnością jest inny.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.