Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Panowie POMOCY, nie mam już sił -Ciśnienie oleju - pompa?

Featured Replies

Napisano

Witam,

ciąg dalszy zmagań z silnikiem.

Przy odpalaniu zimnego silnika, kontrolka smarowania świeci się przez ok 3 sekundy. Przez pierwsze kilkanaście, kilkadziesiąt sekund słychać wyraźne stuki w silniku, które ustają właśnie po kilkudziesięciu sekundach lub po prostu po przekroczeniu ok 2000 tyś obrotów.

Mój "kochany" mechanik powiedział że może to być wina popy oleju, z innego źródła też padło takie podejrzenie.

Ale pytam jeszcze Was, bo straciłem zaufanie i kupę pieniędzy do mojego mechanika.

3 miesiące temu wymiana wałka rozrządu, potem wymiana uszczelki pod głowicą, a ostatnio to:

moje C18NZ chyba umiarło frown.gif

Po ostatniej, bardzo dziwnej usterce, mechanik powiedział, ze nie było smarowania i dlatego silnik strasznie klekotał. Coś tam podłubali, wyszlifowali sprawdzili i skasował 90 zł mówiąc abym właśnie kontrolkę smarowania obserwował (że chyba się jakiś zawór zawiesił w pompie oleju).

Mi już ręce opadają i nie wiem co mam robić...

Kumpel powiedził bym pojechał na pomiar ciśnienia, tylko, że wszystko rozbija się o czas - auto wiecej u mechanika, jak w moich rękach - mam dość!

Nigdy z autem problemów nie miałem, a od momentu wymiany wałka rozrządu zaczeły się problemy.

Napisano

Pomiar cisnienia oleju to chwila, wykrecaja czujnik cisnienia a w jego miejsce wkreca sie przeznaczony do tego miernik.

Napisano
  • Autor

> Pomiar cisnienia oleju to chwila, wykrecaja czujnik cisnienia a w

> jego miejsce wkreca sie przeznaczony do tego miernik.

bylem w dwóch zakładach - padła odpowiedź.

- Przyjedź pan w poniedziałek !

ALe chyba zostawie auto u swojego pseudo mechanika, powiedział że on chciałby go z rana na zimnym silniku pomierzyć.

Napisano

> bylem w dwóch zakładach - padła odpowiedź.

> - Przyjedź pan w poniedziałek !

> ALe chyba zostawie auto u swojego pseudo mechanika, powiedział że on

> chciałby go z rana na zimnym silniku pomierzyć.

Wydaje mi sie ze decydujacy w tym przypadku bedzie pomiar na rozgrzanym silniku hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Wydaje mi sie ze decydujacy w tym przypadku bedzie pomiar na

> rozgrzanym silniku

chyba jednaj pojade i odstawie ja dzisiaj.

Szkoda tylko ze do pracy z but.gif

Mam jednaj głęboką nadzieje że w koncu uda im się doprowadzić tan silnik do stanu używalności

Napisano

> Wydaje mi sie ze decydujacy w tym przypadku bedzie pomiar na

> rozgrzanym silniku

Najlepiej jak pomierzy na zimnym i na rozgrzanym silniku zobaczy czy zawor sie powiesil czy moze sama pompa padla.

Nie daj czasami namowic sie na rozruszanie zaworu i poskladanie auta do kupy bo za jakis czas stanie sie to samo.

U mnie cisnienie bylo jak w ksiazce na zimnym i cieplym a jednak pompa byla nieszczelna i pozwalala aby olej cofal sie do miski.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.