Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zima tuż tuż :) Bagażnik na narty, Stilo MV relingi.

Featured Replies

Napisano

Mam prośbę, gdyż przyznam szczerze, że w tym temacie jestem sielony, a nie bardzo mam czas jeździć po sklepach i się rozglądać. Mam stilo MW. Potrzebuje zaopatrzyć się w jakiś nie bardzo drogi bagażnik na narty, najlepiej 4 pary. Potrzebuje podobno najpierw cos do zalozenia na relingi, a dopiero potem bagaznik. Co polecacie?? Pomozcie w wyborze. Moze ktos pamieta cene czegos takiego? Dziekuje bardzo. Pewnie taki temat juz gdzies byl, wiec sorki za zajmowanie miejsca, ale tak polubilem to forum, ze postanowilem nic nie szukac, tylk oc ojakis czas cos napisac. smile.gif:):) Dzieki.

Napisano

Ja preferuję marke Thule zostawiłem belki na relingi po Palio.

Na samych belkach przewoziłem już wszystko łącznie z wersalką i sztachetami na płot na działkę.

Do belek tych montujesz boxy zamknięte , uchwyty na rowery i same uchwyty do nart.

Belki są w cenie 450 PLN.

A po resztę zerknij na stronkę

http://www.thule.com/Thule/Iframe____3883.aspx

Belki mam te same co na zdjęciu naprawde świetna sprawa.

Może nie jest to tania sprawa ale jak widzę jak z innych badziewi spływa rdza to podziękowałem bo nie jestem zwolennikiem wożenia złomu na dachu.

Napisano

> Potrzebuje podobno najpierw cos do zalozenia na relingi, a dopiero potem bagaznik.

Belki to jedno. Zwyczajne mogą być. zlosnik.gif A drugie to uchwyt do mocowania nart. Ja kupiłem z podwarszawskiej firmy AMOS, ale w przypadku stilo ten uchwyt ma jeden feler - muszę zdejmować tył wiązania nart, aby nie porysować lakieru, bo narty są zbyt blisko dachu. Polecam zakupić uchwyt o "podwyższonym stanie" lub trzymający narty pod skosem lub pionowo.

> Pewnie taki temat juz gdzies byl, wiec

> sorki za zajmowanie miejsca, ale tak polubilem to forum, ze

> postanowilem nic nie szukac, tylk oc ojakis czas cos napisac.

Już byś się nawet nie przyznawał. nono.gifzlosnik.gif Tak między nami mówiąc, to nie było zbyt wielu tematów na ten temat spineyes.gif, więc może to i dobrze się składa, że założyłeś nowy wątek. Zima wszak idzie... zlosnik.gif

Napisano

Belki polecam Mont blanca RF20 bajecznie prosty montaż i demontaż bez użycia narzędzi i zabezpieczone zamkiem. Niestety kosztuje ponad 300 zł. ale i tak jest tańszy niż Thule, ale jeździsz z belkami tylko kiedy ich potrzebujesz(demontaż trwa może koło 3 min.) bo nie ma sensu jeździć z tym na dachu cały czas. A uchwyt kup tak jak kolega wcześniej już pisał z możliwością podnoszenia bo inaczej narty będą leżeć wiązaniami na dachu.

Napisano

Jako belki ja do marei zakupiłem jakiś czas temu "teleskopy" w siakimś feuvert, "ichni" model, za (jak dobrze pamiętam) 250zł (4 lata temu) - i do dziś sprawują się świetnie. PRzede wszystkim - są to "teleskopy" a więc składają się i nic nie wystaje poza obrys relingu - jest to o tyle istotne dla mnie że w przeciwieństwoe do pokazywanych tu Thule, nic nie gwiżdze nawet przy dużych prędkościach 9z Thulke też kiedyś jechałem i tak powyżej 120 na autostradach bardzo słychać było gwizd powietrza. Na moich tego efektu nie było.

A trzymają każde...

A co do "bagażnika włąściwego" - Hmm nie wiem gdzie chcesz z tym jeździć (no i - z jakim prędkościami) ale jeśli na dłuższych trasach - polecam jednak poważnie rozważyć box a nie same uchwyty. W uchwytach syfią się strasznie wiązania (szczególnie jak się jedzie w wilgotną pogodę) - potem ma siępasjonujące zajęcie wyciąganai soli i brudu z wiązań.

Niektórzy aby temu rzaradzić owijają czymś narty albo wiozą w pokrowcach - ale to raczej rozwiązanie na krótkie i wolniejsze trasy.. przy wyprawie do Austrii czy Włoch albo trzeba wlec się autostradą, albo liczyć sięz hałasem na dachu i sporym wzrostem spalania (przy 140-160km/h - ok 1.5 litra/100km w stosunku do boxa). Pewnie - to nie uzaadnia wydania ekstra kasy na box, ale biorąc pod uwagę że do boxa prócz nart sporo innych rzeczy wchodzi (także w lecie) to już temat powinien być bardziej interesujący

Napisano

Mam fabryczne belki (oki tylko mocowanie jest na imbusy i sruby robia sie po jakims czasie czerwone), na to zakladalem boxa bo mialem 3 snowboardowe deski do przewiezienia), alternatywa to Thule ale imo wyglada gorzej - jakby co moge zrobic zdjecia

aaa no i koszt to kolo 450PLN

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.