Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Znowu jakieś akcje - niedziela bez auta ?

Featured Replies

Napisano

Z wczorajszych wrocławskich Faktów dowiedziałem się o jakimś happeningu ekologów, zapowiadajacym niedzielę jako dzień bez samochodu. Zachęcali do wsiadania na rowery i jakiejś demonstracji. Hm czy oni nie mają lepszych zajęć. I tak w niedziele wyjadę autem do pracy wink.gif. Na przekór. Jakbym nie szedł do pracy, też bym się przejechał. Nikt mi nie będzie wmawiał ,że jazda autem jest be. A rower to ósmy cud świata.

Napisano

> Nikt mi nie będzie wmawiał ,że

> jazda autem jest be. A rower to ósmy cud świata.

Akurat we Wrocławiu masz dużo do zyskania przesiadając się na rower 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Akurat we Wrocławiu masz dużo do zyskania przesiadając się na rower

ale tu nie chodzi o rozsądne myślenie tylko o typowo polskie cechy wink.gif "nie po to samochód kupiłem żeby mi jakiś pajac wmawiał że na rowerze jest lepiej" wink.gif

u mnie na wsi za tydzień obchody dnia bez samochodu będą trwały 2 dni i na pewno wezmę w nich czynny udział nawet jako współorganizator smile.gif

Napisano
  • Autor

Polak - Rebeliant ! Niech żyje Konfederacja !

Ale do rzeczy - baw się Yorku w jazdę rowerem i swoje świeta. Mnie jednak nie przekonuj (ani inni),że będę szczęśliwszy jeżdżąc rowerem. Jak ktoś lubi jeździć to oczywiście świetnie. Ja nie lubię. I nie będę robił czegoś do czego próbują mnie przekonać media i jakieś oszołomy. Problem mam tylko z dniem bez papierosa wink.gif. Nie palę i nie mam zamiaru palić, nawet na przekór.

Napisano

> Z wczorajszych wrocławskich Faktów dowiedziałem się o jakimś

> happeningu ekologów, zapowiadajacym niedzielę jako dzień bez

> samochodu. Zachęcali do wsiadania na rowery i jakiejś

> demonstracji. Hm czy oni nie mają lepszych zajęć. I tak w

> niedziele wyjadę autem do pracy . Na przekór. Jakbym nie szedł

> do pracy, też bym się przejechał. Nikt mi nie będzie wmawiał ,że

> jazda autem jest be. A rower to ósmy cud świata.

O godz. 13 z pl. Solnego ruszy parada rowerowa, która przez centrum przejedzie aż do parku Południowego.

Organizator - Dolnośląska Fundacja Ekorozwoju - zaprasza wszystkich użytkowników dwóch kółek. Peleton otwierać będzie z riksza z bębniarzami, a dalej w korowodzie pojadą platformy rowerowe z nagłośnieniem. Planowany jest postój pod Muzeum Narodowym, gdzie otwarty zostanie "SilesiaVelo", czyli wrocławski węzeł europejskich szlaków rowerowych R9 Bałtyk - Adriatyk i Rowerowego Szlaku Odry.

źrodło

Napisano

z doświadczenia wiem, że nie ma co ludzi na siłę przekonywać i nie mam zamiaru tego robić. jeśli ktoś woli stać w korku godzinę zamiast spokojnie dojechać w 30 minut rowerem to jego sprawa. bawić się mam zamiar, walczyć o co kolwiek nie bardzo. z doświadczenia wiem, że w tym kraju wywalczyć można conajwyżej guza.

życzę miłej jazdy samochodem, tylko uważaj na ograniczenia w ruchu spowodowane paradami pedalistów wink.gif

Napisano

> z doświadczenia wiem, że nie ma co ludzi na siłę przekonywać i nie

> mam zamiaru tego robić. jeśli ktoś woli stać w korku godzinę

> zamiast spokojnie dojechać w 30 minut rowerem to jego sprawa.

a to wszystko zalezy gdzie kto pracuje ja do pracy rowerem mialbym godzinke i po przyjezdzie nadawal sie prosto pod prysznic, a niebardzo jest gdzie, - autem jade 20-30min....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.