Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

oświetlenie wnętrza astry F

Featured Replies

Napisano

Witam

taki może trywialny problem,

nie mam oświetlenia wnętrza i bagażnika,

bezpiecznik jest ok ale jak by z nim było coś nie tak to by i radio i inne historie nie działały a działają, żaróweczki ok.

Moe ktoś ma pomysł co jest nie tak, z góry dzięki za podpowiedzi

Pozdrawiam

Napisano

> Witam

> taki może trywialny problem,

> nie mam oświetlenia wnętrza i bagażnika,

> bezpiecznik jest ok ale jak by z nim było coś nie tak to by i radio i

> inne historie nie działały a działają, żaróweczki ok.

> Moe ktoś ma pomysł co jest nie tak, z góry dzięki za podpowiedzi

> Pozdrawiam

===================

Sprawdz napięcie na kablach czy jest .Sprawdz krańcówki w dzwiach.

Napisano

> ===================

> Sprawdz napięcie na kablach czy jest .Sprawdz krańcówki w dzwiach. i potraktój krańcówki WD

i przewody bo może któryś się przetarł t(ak było u mnie)

Napisano

Witam,

u mnie przepalił się pin na złączce która znajduje się z lewej strony w schowku bagażnika tam gdzie apteczka samochodowa jest.

Napisano

> Witam

> taki może trywialny problem,

> nie mam oświetlenia wnętrza i bagażnika,

> bezpiecznik jest ok ale jak by z nim było coś nie tak to by i radio i

> inne historie nie działały a działają, żaróweczki ok.

> Moe ktoś ma pomysł co jest nie tak, z góry dzięki za podpowiedzi

> Pozdrawiam

A wg mnie najbardziej możliwe jest że kabelki pod wykładziną się utleniły czy przegniły jak kto woli. Było o tym wiele razy na forum i u mnie było to samo. Trzeba zdjąć plastikową osłonę progu od strony kierowcy, trochę unieść wykładzinę i ukaże się wiązka kabelków. Będą tam 3 czerwone - jeden grubszy i 2 cieńsze. Mają być ze sobą połączone. U mnie się tak utleniły że nic poza izolację nie wystawało więc nie było połączenia.

PS. Na tym grubszym powinno być napięcie sprzed stacyjki.

• 2 miesiące później...
Napisano
  • Autor

Witam ponownie, brak czasu niestety na robotę przy samochodzie, i dalej nie działa mi oświetlenie wnętrza,

to co wydaje mi się że wiem na pewno,

- nie mam problemów z kostką przy tylnej lampie wszystko jest we wtyczce czyste i sprawdzając miernikiem wtyczka przewodzi jak trzeba,

- przełączniki w drzwiach sprawdziłem w następujący sposób podłączyłem się miernikiem do światełka nad deską rozdzielczą i po prostu otwierałem i zamykałem poszczególne drzwi, przy otwarciu drzwi pojawiało się napięcie na mierniku po zamknięciu zanikało czyli z drzwiowymi przełącznikami jest ok, to samo z przełącznikiem wewnątrz, (napięcie na mierniku przy otwartych drzwiach wynosiło tylko 6 volt, coś chyba nie tak powinno być 12 volt)

- natomiast przy otwarciu tylnej klapy napięcie nie pojawia się, przełącznik sprawdziłem jest ok, i tu może być problem gdzieś na kablu do tylnego przełącznika

Co do wiązki przewodów przy fotelu kierowcy, w innych wątkach było coś wspomniane o tym ze wszystkie kable z drzwi łączą się którymś miejscu i że tam trzeba to wszystko jeszcze raz ze sobą połączyć i jest ok tylko że ja takiego połączenia za nic nie mogę znaleźć a kabelki wyglądają jak z fabryki i aż nie chce tego rozwalać.

Pozostało mi w sumie sprawdzić kabel do tylnego przełącznika.

i ewentualnie pogrzebać się przy tej wiązce kabli koło fotela kierowcy.

Jeżeli by ktoś miał jakieś pomysły lub zastrzeżenia do tego napisałem będę wdzięczny.

Się rozpisałem

i dlaczego pojawia się 6 volt.

Napisano

Witam,

Kiedys mialem ten sam problem - usterka bez zrodla... sciagnalem posufitke a mam kombi to swiatlo potrzebne ... poprowadzilem nowe kabelki z dodatkowym bezpiecznikiem poszeczka 8 dziurek + obudowa i mam oswietlenie w calym aucie nad siedzeniami w srodku a w bagazniku 4 po bokach kwadrata i swieci idealnie : koszt 100 zeta i pol dnia z glowy ale sie oplacalo grinser006.gifa o wiele wiecej spedzilem czasu na szykaniu usterki ...

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.