Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Swap we fiacie, czy ktoś może pomóc?

Featured Replies

Napisano

Witam! Kolega polecił mi napisanie posta tutaj chociaż należę do innego kącika... Niestety tam nie mogę uzyskać pomocy... A teraz o co mi chodzi:) Przymierzam się do swap-a we fiacie siena 1,6 na silnik z fiata coupe 2,0 16V Turbo ten nowszy 190 konny... Zdaje sobie sprawę z tego, że napewno trzeba również wymienić skrzynię i sprzęło... Moje pytanie czy ktoś z forumowiczy "bawił" się w coś takiego lub może pomóc jakąś radą co do tego gdzie szukać np częśći lub profesjonalnej firmy... i co dokładnie trzeba jeszcze posprawdzać za nim dokonam zakupu. Bardzo byłbym wdzięczny również za jakieś książki serwisowe z nr częśći... Pozdrawiam

Napisano

> Witam! Kolega polecił mi napisanie posta tutaj chociaż należę do

> innego kącika... Niestety tam nie mogę uzyskać pomocy... A teraz

> o co mi chodzi:) Przymierzam się do swap-a we fiacie siena 1,6

> na silnik z fiata coupe 2,0 16V Turbo ten nowszy 190 konny...

> Zdaje sobie sprawę z tego, że napewno trzeba również wymienić

> skrzynię i sprzęło... Moje pytanie czy ktoś z forumowiczy

> "bawił" się w coś takiego lub może pomóc jakąś radą co do tego

> gdzie szukać np częśći lub profesjonalnej firmy... i co

> dokładnie trzeba jeszcze posprawdzać za nim dokonam zakupu.

> Bardzo byłbym wdzięczny również za jakieś książki serwisowe z nr

> częśći... Pozdrawiam

W swapowanie tego silnika do Sieny się nie bawiłem, ale coś tam na jego temat wiem zlosnik.gif Akurat ze znalezieniem tego silnika gotowego do montażu nie ma problemu (w przeciwieństwie do np. 831E5.046, który jest prawie identyczny ale ma jeszcze większą moc) , ale zostanie jeszcze kilka innych spraw, np. połączenia elektryki, zasilanie paliwem, układ dolotowy, układ chłodniczy, przeniesienie napędu itp. itd.

Schematy połączeń elektryki silnikowej gdzieś miałem więc mogę sprawdzić i podesłać.

Napisano
  • Autor

Szczerze mówiąc myślałem o kupieniu Coupe uderzonego w tył wtedy myslę, że opisane problemy byłyby załatwione... Tylko rozmieszczenie tego i mocowania mogą być kłopotliwe... Schamaty połączeń poproszę bo zastanawiam się czy wszystkie kostki podejdą żeby nie trzeba było całej elektryki pruć... Z układem paliwowym jak na mój gust też będzie problem bo jednak taki silniczke potrzebuje go dużooo więcej;) Tak czy inaczej za wszelką pomoc z góry dziękuję a do wysyłki podaję maila: [email protected] dziękuję i pozdrawiam

P.S. Co do siniczka z Lancii 205 konnego to różnicy nie ma problem tylko z dostępnością??

P.S.2: Czy dobrze myślę, że wymiana skrzyni biegów i sprzęgła jest niezbędna bo aktualne nie będą w stanie przenieść dwukrotnie wyższej mocy???

Napisano

> Szczerze mówiąc myślałem o kupieniu Coupe uderzonego w tył wtedy

> myslę, że opisane problemy byłyby załatwione...

Jeżeli chcesz się bawić silnikiem 2.0 16V T to najprawdopodobniej jeszcze taniej wyjdzie kupić Tipo z silnikiem 2.0 16V (160A8.046) i uturbić go na elementach z Coupe. Przynajmniej mi się o wiele bardziej podoba takie rozwiązanie, bo Tipo jest bardziej niepozorne niż Coupe zlosnik.gif

> Tylko rozmieszczenie tego i mocowania mogą być kłopotliwe...

No tu napewno będzie trochę zabawy.

> Schamaty połączeń poproszę bo zastanawiam się czy wszystkie kostki

> podejdą żeby nie trzeba było całej elektryki pruć...

Z tego co pamiętam to nie miałem schematu z kostkami, a jedynie z samymi połączeniami. Ale i tak raczej musiałbyś przerabieć wiązkę, bo wtyczki by nie pasowały.

> Z układem paliwowym jak na mój gust też będzie problem bo jednak taki

> silniczke potrzebuje go dużooo więcej;)

Zewnętrzna mocniejsza pompa paliwa załatwi sprawę.

> Tak czy inaczej za wszelką pomoc z góry dziękuję a do wysyłki podaję maila:

> [email protected] dziękuję i pozdrawiam

Pozdro ok.gif

Napisano

> P.S. Co do siniczka z Lancii 205 konnego to różnicy nie ma problem

> tylko z dostępnością??

831E5.046 ma 215KM zlosnik.gif Różnicy przy montażu nie ma praktycznie żadnej ok.gif

> P.S.2: Czy dobrze myślę, że wymiana skrzyni biegów i sprzęgła jest

> niezbędna bo aktualne nie będą w stanie przenieść dwukrotnie

> wyższej mocy???

Tak ok.gif i to nie tylko ze względów wytrzymałościowych.

Napisano
  • Autor

> Jeżeli chcesz się bawić silnikiem 2.0 16V T to najprawdopodobniej

> jeszcze taniej wyjdzie kupić Tipo z silnikiem 2.0 16V

> (160A8.046) i uturbić go na elementach z Coupe. Przynajmniej mi

> się o wiele bardziej podoba takie rozwiązanie, bo Tipo jest

> bardziej niepozorne niż Coupe

Tylko czy wszystko z Tipo będzie się nadawać po uturbieniu???

P.S. A co myślisz o uturbieniu aktualnego silnika? Polecasz czy lepiej pójść w stronę swap-a?

Napisano

> Tylko czy wszystko z Tipo będzie się nadawać po uturbieniu???

Sprecyzuj pytanie, bo nie wiem o co konkretnie chodzi.

> P.S. A co myślisz o uturbieniu aktualnego silnika? Polecasz czy lepiej pójść w stronę swap-a?

To zależy od funduszy i od tego jaki efekt by Cię zadowolił.

Napisano
  • Autor

Stanęło na tym, że trzeba będzie wsio przełożyć... Czyli elektryka, układ chłodzenia itd... Planowałem przełożyć to wszystko z coupe... Jeśli wybiorę opcję z Tipo to moje pytanie brzmi czy po uturbieniu wolnossącego motoru 2.0 16V zastosowanie "bebechów" z Tipo będzie wystarczające...

Napisano
  • Autor

Tak realnie patrząc to swap pewnie wyjdzie ok. 4-5 tysięcy... Przyrost mocy będzie prawie dwukrotny z możliwością dalszego "podnoszenia"... Jak się ma sprawa z turbo nie mam pojęcia;) a Ty?

Napisano

> Stanęło na tym, że trzeba będzie wsio przełożyć... Czyli elektryka,

> układ chłodzenia itd... Planowałem przełożyć to wszystko z

> coupe... Jeśli wybiorę opcję z Tipo to moje pytanie brzmi czy po

> uturbieniu wolnossącego motoru 2.0 16V zastosowanie "bebechów" z

> Tipo będzie wystarczające...

Będzie do wymiany kilka rzeczy związanych bezpośrednio z T, ale np. układ chłodzenia zostaje, elektryka też tylko można wprowadzić drobne zmiany i zapodać kompa z Coupe T, albo remapować seryjny.

Głównie chodzi o to, że jak się dobrze poszuka to można znaleźć całe Tipo w cenie niewiele większej niż cena silnika z Coupe T i wtedy już sprawa mocowania silnika, skrzyni itp. jest załatwiona.

Napisano

> Tak realnie patrząc to swap pewnie wyjdzie ok. 4-5 tysięcy...

Nie mam pojęcia jak by to było w przypadku Sieny.

> Przyrost mocy będzie prawie dwukrotny z możliwością dalszego

> "podnoszenia"... Jak się ma sprawa z turbo nie mam pojęcia;) a

> Ty?

A koszt T może być różny dla każdego silnika, ale napewno da się to zrobić taniej niż wspomniany przez Ciebie wcześniej koszt swapa, pod warunkiem, że się wszystko robi samemu.

Napisano
  • Autor

> Będzie do wymiany kilka rzeczy związanych bezpośrednio z T, ale np.

> układ chłodzenia zostaje, elektryka też tylko można wprowadzić

> drobne zmiany i zapodać kompa z Coupe T, albo remapować seryjny.

> Głównie chodzi o to, że jak się dobrze poszuka to można znaleźć całe

> Tipo w cenie niewiele większej niż cena silnika z Coupe T i

> wtedy już sprawa mocowania silnika, skrzyni itp. jest

> załatwiona.

Silnik ten, który posiadam jest identyczny jaki montowany był w Bravo/Bravie i Marei... Idąc tym tropem mocowanie powinno być takie samo... Pytanie czy grupa Uno/Tipo/Coupe będzie miała takie samo... Ciekawe czy ktoś bawił się w takiego swap-a słyszałem kiedyś o włożeniu tego silnika do Punto I Turbo... Tam mocowania powinny być jak w sienie... Bo też silniki były w niektórych modelach te same...

Napisano

> Silnik ten, który posiadam jest identyczny jaki montowany był w

> Bravo/Bravie i Marei... Idąc tym tropem mocowanie powinno być

> takie samo... Pytanie czy grupa Uno/Tipo/Coupe będzie miała

> takie samo...

Uno napewno nie. A czy Ty masz taki sam silnik 1.6 jaki był montowany w Tipo?

> Ciekawe czy ktoś bawił się w takiego swap-a

Nie słyszałem o czymś takim.

> słyszałem kiedyś o włożeniu tego silnika do Punto I Turbo...

Dokładnie i to chyba był ktoś z Anglii. Pamiętam, że się to nazywało Punto Project Stealth.

> Tam

> mocowania powinny być jak w sienie... Bo też silniki były w

> niektórych modelach te same...

Ale z tego co pamiętam to pod ten 2.0 16V T mocowania były przerabiane.

Napisano
  • Autor

Wydaje mi się, że w Tipo był inny silnik niż w bravo/bravo/marea/siena ale nic uciąć sobie za to nie dam... No cóż swap to nie prosta sprawa tym bardziej taka pionierka jeśli nikt się tego jeszcze nie imał... Na mechanice znam się troszeczkę, ale nie tak żeby samemu sie za to zabrać a już z pewnością za uturbienie... Trzeba mierzyć siły na zamiary bo Ci którzy tego nie robią źle kończą:) Tak czy inaczej sprawa nie jest pilna i może do czasu realizacji zanjdę komplet informacji co kupić i jak to zrobić najlepiej a przy tym nie wydać masy kasy...

Napisano

> Sprecyzuj pytanie, bo nie wiem o co konkretnie chodzi.

mim zdaniem on chce kupic coupe i wyjac z niego wszystkie potrzebne graty a nie wyremontowac i jezdzic tym coupe wiec kupno tipo mija sie z celem chyba ze dla samego silnika hmm.gifzlosnik.gif

Napisano

> mim zdaniem on chce kupic coupe i wyjac z niego wszystkie potrzebne

> graty a nie wyremontowac i jezdzic tym coupe wiec kupno tipo

> mija sie z celem chyba ze dla samego silnika

Faktycznie, jak to teraz tak przeczytałem to doszedłem do tego samego wniosku zlosnik.gif Więc wygląda na to, że rozpisałem się nie w tym kierunku co trzeba zlosnik.gif

Napisano

Hej!

Pozwole wtroncic kilka slow odemnie.

Jesli chodzi o wybor silnika n/a czy turbo - mysle ze decyzja powinna zalezec od tego jak bardzo chcesz puzniej rozwiac ten projek - ale z doswiadczenia wiem ze po czasie brakuje finansow, czasu i samozaparcia.

Jesli planujesz isc w duzo wyzsze moce jak 130 - 150 KM oferowanych przez silnik wolnossacy to odrazu szukaj silnika seryjne uturbionego - koszt zakupu wiekszy ale przy dalszych modyfikacja ten wydatek napewno ci sie zworic, raz ze silnik jest juz przygotowany na wyzsze moce, a dwa ze ma szystkie potrzebne czesci i podzespoly do pracy w nadcisniach (skompletowanie tego do silnika wolnossacego bywa czasem dosc trudne).

Co do samego silnika 2.0 - niezaleznie czy jest to silnika fiata czy lanci jest to jedna rodzina DOHC i jest ona znaczaco rozna od silnika jaki masz zamontowany w swoim aucie.

Co za tym idzie - poza wymiana samego silnika, i spomnianego wczesnije ukaldu paliwowego i chlodzenia, konieczna bedzie wymiana skrzyni biegow, oraz ukladu przeniesienai napendu - czyli polosie, oraz to za tym idzie (trzeba sprawdzic wielokliny) wymiana zwrotnic i piast.

Po wstepnym rozeznaniu wprzypadku montowania silnika dohc w fiacie siena najlepszym typem bylby silnik pochodzacy z ktores z lanci, poniewaz wtedy ulatwiony jest sposob zawieszenia silniak - poniewaz i fiat tipo i coupe maja poduszki (od strony rozrzadu) na zupenie innej wysokosci.

Jesli chodzio o elektryke, (bo reszta jest raczje prostasza sprawa) wizaka z regoly jest dzielona na 2 - 3 odzinki, odzielnie czesc silnikowa (ecu) i czesc z szoferki - tak wiec potrzeban bedzie kompleta wiacha od kompa do silnika, polaczenie tego z reszta bedzie wymagala znajomosci schematow.

A na koniec coby dodac troche smaczku - zawsze mzona pomyslec o zastosowaniu tylnego mostu i skrzyni biegow np. z lanci dedra intergrale smile.gif

Napisano
  • Autor

Właśnie silnik z Lancji został mi zaproponowany chodzi o 2,0 8v turbo z integrali 185km/300Nm lub 220KM/350Nm do tego skrzynia ze szperą... Mam już rozeznanie co do ceny z jednego źródła... Czy ktoś może podać cene robocizny i podzespołów jeśli się tym zajmuje? Ewentualnie samej robocizny jeśli dostarczę części... Z góry uprzedzam, że chodzi mi o fachowca, który nie będzie się "uczył" na moim aucie bo takich to sam potrafię znaleźć:) Chciałem bardzo podziękować wszystkim, którzy już mi pomogli pisząc posty i jeszcze pomogą;)

Napisano
jesli to zrodlo jest w Czestochowie/Blachowni to radze dokladnie sprawdzic silnik przed zakupem ok.gif
Napisano
  • Autor

> jesli to zrodlo jest w Czestochowie/Blachowni to radze dokladnie

> sprawdzic silnik przed zakupem

Źródło się mieści w Zielonej Górze... Ludzik chyba zna się na rzeczy... A silnik tak czy inaczej trzeba sprawdzić bo taka kwota piechotą nie chodzi... Oczywiście 100% pewności mieć nie będę nigdy, ale kto nie ryzykuje... wink.gif

Napisano

Chodzi o urzytkownika allegro spravo czy jakos tak ? nie mialem z nim kontaktu, ale czesci i podzespoly ma drogo, czy cena przeklada sie na ich stan i jakosc ciezko mi powiedziec.

Prawde mowiac najlepszym rozwiazaniem (i chyba patrzac przyszlosciowo tanszym) jest kupno calego auta (lanci integrale) i przelozenie kompletnego ukladu silnikowo - napedowego

A jesli chodzi o fachowca - ciezko bedzie znalesc osobe ktora wkladala silnik integrali do sieny, ale jesli chcesz moge ci polecic warsztat ktory ma zasoba sporo dziwnych swapow miedzy innymi podobny silnik DOHC wsadzony do uniaka.

Napisano

Mowisz o firmie na T ??

Napisano
  • Autor

> Chodzi o urzytkownika allegro spravo czy jakos tak ? nie mialem z nim

> kontaktu, ale czesci i podzespoly ma drogo, czy cena przeklada

> sie na ich stan i jakosc ciezko mi powiedziec.

> Prawde mowiac najlepszym rozwiazaniem (i chyba patrzac przyszlosciowo

> tanszym) jest kupno calego auta (lanci integrale) i przelozenie

> kompletnego ukladu silnikowo - napedowego

> A jesli chodzi o fachowca - ciezko bedzie znalesc osobe ktora

> wkladala silnik integrali do sieny, ale jesli chcesz moge ci

> polecic warsztat ktory ma zasoba sporo dziwnych swapow miedzy

> innymi podobny silnik DOHC wsadzony do uniaka.

Właśnie o tym użytkowniku z allegro pisałem ok.gif Za autko gotowe do jazdy liczą od 6500 do 8000 w zależności od wersji silnikowej... Mam kilka rzeczy do przemyślenie i sprawdzenia dlatego poproszę również o namiar na tą firmę, która dokonała swap-a w tym UNIE... Chciałbym żeby wreszcie ktoś coś konkretnie mi doradził bo już zaproponowano 3 auta do kupienia smile.gif Coupe, Tipo teraz dochodzi Lancia... Wiadomo, że chodzi o jak największą unifikację, o którą w Grupie Fiata wcale nie tak trudno jakby się mogło wydawać...

Napisano

> UNIE... Chciałbym żeby wreszcie ktoś coś konkretnie mi doradził

Co konkretnie chcesz wiedziec ? Nie licz na to ze jaka kolwiek osoba,czy firma powie ci np. bierz fiata coupe rocznik 96 bo z niego wyjmujesz silnik i wkladasz do sieny w jeden dzien

Napisano

> Mowisz o firmie na T ??

trs/revoltec i wogole pan Robert G

Napisano

> trs/revoltec i wogole pan Robert G

To ja podziekuje - a juz myslem ze do mojego padla cos wyrwe

Napisano

> To ja podziekuje - a juz myslem ze do mojego padla cos wyrwe

ja generalnie nie polecam no.gif silnik mi sprzedali zlom, i z innymi czesciami zrobili nie tak jak sie umawialismy no.gif

Napisano

Totez nawet o tej firmie nie mysle

Napisano
  • Autor

Czy piszecie o tej firmie z Zielonej Góry czy z Częstochowy?

Co do porady odnośnie kupna liczyłem na jakąś osobę, która powie, kup "bebechy" z lanci bo mocowania pasują i silnika i skrzyni... Wiadomo, że ogólnie swap to zabawa i kombinowanie bo Fiat to nie VW z racji chociażby ilości produkowanych aut nie ma pełnej unifikacji... Ale najbardziej chciałbym dobrego a przy tym rozsądnego cenowo "machera", który to jest w stanie zrobić... Ta firma z Zielonej Góry wydawała mi się profesjonalna ale teraz nie wiem czy to z nią macie złe doświadczenia... Reasumując poproszę o kontakt do zakładów gdzie byliście zadowoleni po swap-ach ewentualnie miejsca gdzie można tanio i pewnie kupić niezbędne do swap-a gadżety...

Napisano

> Czy piszecie o tej ffrmie z Zielonej Góry czy z Częstochowy?

z czestochowy, tej z zielonej gory nie znam

Napisano
  • Autor

> z czestochowy, tej z zielonej gory nie znam

ufff bo ta firma wygląda na solidną... Ceny wbrew pozorom chyba też nie kosmiczne jak za taką przeróbkę... No chyba, że ktoś taniej słyszał o częściach to się chętnie dowiem gdzie smile.gif

Napisano

> Czy piszecie o tej firmie z Zielonej Góry czy z Częstochowy?

> Co do porady odnośnie kupna liczyłem na jakąś osobę, która powie, kup

> "bebechy" z lanci bo mocowania pasują i silnika i skrzyni...

> Wiadomo, że ogólnie swap to zabawa i kombinowanie bo Fiat to nie

> VW z racji chociażby ilości produkowanych aut nie ma pełnej

> unifikacji... Ale najbardziej chciałbym dobrego a przy tym

> rozsądnego cenowo "machera", który to jest w stanie zrobić... Ta

> firma z Zielonej Góry wydawała mi się profesjonalna ale teraz

> nie wiem czy to z nią macie złe doświadczenia... Reasumując

> poproszę o kontakt do zakładów gdzie byliście zadowoleni po

> swap-ach ewentualnie miejsca gdzie można tanio i pewnie kupić

> niezbędne do swap-a gadżety...

Piszemy o firmie z czestochowy (tej najbardziej znanej), ale jest jeszcze pare osob w tym regionie zajmujacych sie roznymi dziwnymi przerobkami - przeciez mamy takiego jednego szpeca z centomanii (czestochowy).

Tak jak juz pislem - nie licz na to ze mocowanie zgraja ci sie z mocowaniami seryjnego silnika, ale realnie najmniej modernizacji jest przy silnikach z lanci, poniewaz maja punkty zawieszenia na podobnych wysokosciach.

Nie zlaezenie z jakiego auta bedziesz bral silnik, potrzebujesz rowniez skrzynie biegow, osprzet oraz uklad przeniesienia napendu - przynajmnije polosie i przegoby, bo moze powstac koniecznosc wymiany zwrotnic i pias (to mozna sprawdzic za pomoca katalogow czesci). Rezsumujac potrzebujesz caly kompletny przod (o ile naped bedzie fwd)

Jesli chodzi o ceny to za samo przezucenie trzeba by liczyc 1500 - 2000 zl i termin okolo 2 -3 tyg.

Firma z Zielonej Gory sprzedaje czesci - czy sie zajmuje jakims tuningiem nie wiem, ale moge przypuszczac ze tak, poniewaz sprzedaja dosc wyszukane podzespoly.

Napisano

> ufff bo ta firma wygląda na solidną... Ceny wbrew pozorom chyba też

> nie kosmiczne jak za taką przeróbkę... No chyba, że ktoś taniej

> słyszał o częściach to się chętnie dowiem gdzie

A ile powiedzieli za taka przerobke - jesli mozna wiedziec

Napisano

Darek a ty nie masz jakiegos tipo 2.0 do rozebrania - potrzebuje paru gratow z silnika

Napisano
  • Autor

> A ile powiedzieli za taka przerobke - jesli mozna wiedziec

Jak już pisałem cena od 6500zł za silnik 187 konny i stosunkowo drożej za mocniejsze...

Napisano

> Jak już pisałem cena od 6500zł za silnik 187 konny i stosunkowo

> drożej za mocniejsze...

W tej cenie kiedys byla cala lancia dedra integrale silnik 2.0 8v TTurbo i napend AWD

Czyli jak rozumie silnik 6500 + koszt swapu + ewentualne czesci (zakaldajac ze nie rozbierasz silniak) to mine 10 kpln

Napisano
  • Autor

> W tej cenie kiedys byla cala lancia dedra integrale silnik 2.0 8v

> TTurbo i napend AWD

> Czyli jak rozumie silnik 6500 + koszt swapu + ewentualne czesci

> (zakaldajac ze nie rozbierasz silniak) to mine 10 kpln

NIE !!! Za 6500 wyjeżdżam gotowym autkiem po swapie!

Napisano

> NIE !!! Za 6500 wyjeżdżam gotowym autkiem po swapie!

Nie wiem jak na dzien dzisiejszy - ale u mnie swap to koszt 1500 - 2000 zl.

Napisano
  • Autor

> Nie wiem jak na dzien dzisiejszy - ale u mnie swap to koszt 1500 -

> 2000 zl.

To koszt samej robocizny?

Napisano

> To koszt samej robocizny?

Tak - ropocizny zwiazanej z zawieszeniem, odpaleniem i uruchomieniem silnika, wszystkie dodatkowe czesci ktore wyjda "po drodze" a ktorych warszatat nie wykona samemu trzeba kupic

Napisano
  • Autor

> Tak - ropocizny zwiazanej z zawieszeniem, odpaleniem i uruchomieniem

> silnika, wszystkie dodatkowe czesci ktore wyjda "po drodze" a

> ktorych warszatat nie wykona samemu trzeba kupic

Ok, zanotowałem w kajecie jeśli się zdecuduję to się odezwę wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.