Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dławi na zimnym

Featured Replies

Napisano

Witam,

Od pewnego czasu zauważyłem ze jak auto dość chwilę postoi - kilka godzin jak go odpalam to chodzi na strasznie wolnych obrotach - czasami do tego stopie że gaśnie. Jak go gazuje to po kilku mocniejszych wciśnięciach wszystko wraca do normy.

Co dziwne właśnie po odpaleniu na zimnym ja przejade - czasami wcisne mu gaz a jemu obroty sie zmniejszaja - zdławia go - i nagle dostaje kopa.

Dodam że zmieniałem świece na NGK jednoelektrodowe do gazu miesiąc temu.

Napisano
  • Autor

właśnie w tym sęk że gdyby był to silniczek to potrafiłby na zimnym zgasnąć podczas jazdy a tutaj nie. po prostu go momencik zdławi i jedzie dalej. no i zaraz po rozruchu ma straszną niechęć do wkręcania się na obroty. wymieniłem dzisiaj świece NGK i przewody WN i dalej nic.

być może to wina wtryskiwaczy bo ciągle od 1,5 miesiąca auto chodziło na LPG (startowało tylko na PB do momentu osiągnięcia 20stopni - najczęściej jednak go zagazowywałem w miejscu). Więc kupiłem specyfik do paliwa i dolałem troche - ale jakoś szczególnej różnicy nie widzę. i dalej się zastanawiam co to moze byc? moze altek?:|

Napisano

Witam wszystkich

Mam podobny problem tylko z Palio Weekend 1.2 16V

Jak go odpalam z zimnym silnikiem na bęzynie to ciężko wchodzi na obroty i odczówalnie nim szarpie oraz zaczyna mrygać lampka od EOBD. Gdy silnik się rozgrzeje to kontrolka gaśnie auto przełącza się na gaz i wszystko wraca do normy. Świece i przewody też wymieniłem i nic to niedało. POMOCY!!! confused.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.