Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Błąd spalania stukowego

Featured Replies

Napisano

Witam,

Po przekroczeniu 2000obr/min zapala mi sie kontrolka silnika i pali się cały czas do momentu zgaszenia silnika. Diagnostyka wykazuje problem ze spalaniem stukowym. Czujnik wymieniłem i jest to samo confused.gif

Co ma jeszcze wpływ na spalanie stukowe, a Tech tego nie wykazuje ?

Poproszę o pomoc. W poniedziałek stawiam auto do warsztatu i znowu mnie skasują wrrr.gifniewiem.gif

Napisano

Sprawdź EGR.

Powiedz też "mechanikom" że tech jest nie tylko do kasowania błędów, ale i do diagnostyki. Niech przejżą zamrożone ramki, które ECU zapisał przy wystąpieniu błędu.

Możliwe też że to problem mechaniczny: nagar w komorze spalania, niewłaściwe świece itp...

Napisano
  • Autor

Dzięki, oczekiwałem Twojej opinii smile.gif

EGRa przeczyściłem i jest to samo confused.gif, świece mają ok.10tys. Co ciekawe błąd pojawił się po wymianie sterownika na inny używany (może ten sterownik też jest uszkodzony frown.gif ? Przy starym sterowniku miałem spore wahania obrotów pod obciążeniem typy wspomaganie, klima czy nawiew na 4. Teraz na nowym sterowniku obroty "miodzio" ale pojawił się błąd stuku. Wtedy nie było go widać.....

Napisano

To najlepiej gdyby ktoś przebadał go oscyloskopem, patrząc jednocześnie na wskazania diagnoskopu. Porównanie sygnałów z czujnika i ECU rozstrzygnie kto jest winien.

Zakładając, że to wina elektryczna, a nie rzeczywiste spalanie stukowe, którego ECU nie może wyeliminować zmianami kąta wyprzedzenia zapłonu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.