Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Po przelaczeniu na PB czuje w aucie zapach siarki...

Featured Replies

Napisano

Na gazie jest spoko, jak przelacze na benzynke to juz chyba ze 3 razy czulem zapach siarki w samochodzie o obok. Co to moze byc? pozdr

Napisano

> Na gazie jest spoko, jak przelacze na benzynke to juz chyba ze 3 razy

> czulem zapach siarki w samochodzie o obok. Co to moze byc? pozdr

Hmmm ... Może auto żłopie benzynkę jak smok jump.gif stąd zapach siarki - byle tylko ogniem nie zionął 270635636-JUMP2.gif

Napisano
  • Autor

Hmmm gazu pali 9 - 10 litrow smile.gif

Napisano

Na gazie sobie pomyka.... ale na PB to z niego angryfire.gif diabel wychodzi biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> moim zdaniem poszły w pieriod sonda(y) lambda...

Hmmm juz dawno temu walnal mi przeplywomierz. Moze to przez to? Jak sprawdzic czy lambda ? Na kompa jechac ?Co mi grozi jesli lambda uszkodzona i bede tak jezdzic ?

Napisano

Hmm,

Zarowno przeplywomierz jak i sonda odpowiada za prawidlowa mieszanke paliwo-powietrze. Nie wiem jak jest skonfigurowana u ciebie instalka LPG, ale jesli masz II generacje to powinna wspoldzialac z sonda. Przy padnieciu sondy, wiekszosc samochodow przechodzi w stan taki - jak przy uruchomieniu silnika, czyli na tzw. "ssaniu", kiedy sygnal sondy nie jest brany pod uwage a mieszanka jaest bogata - wiaze sie to oczywiscie ze sporym apetytem na paliwo. Wtedy rowniez na gazie silnik krokowy powinien podawac duza dawke gazu. Lecz ze wzgledu na problemy LPG-BBM i tworcze podejscie do pracy naszych gazownikow nic nie mozna wykluczyc. Sonde mozesz spr. na kompie.

Tak mi sie jeszcze przypomnialo... jesli mieszanka na PB bedzie bogata, to mozesz przelaczyc samochod na PB (ale musi byc goracy, wiec chwile niech pochodzi) i powachac spaliny smile.gif, maja wtedy charakterystyczny, intensywny zapach - jak na ssaniu przy uruchomieniu zimnego silnika. Nie jest to oczywiscie zadna metoda kontroli cool.gif, ale moze da ci pewien obraz.

Napisano
  • Autor

Hmmm na gazie pali mi zupelnie normalnie, od 9 minimalnie na trasie do 11, 11,5 w miescie. Mam II gen gazu. Moze to wiece nie sonda ?

Napisano

Jesli wykluczyc problemy z mieszanka paliwo - powietrze i zalozyc ze sonda jest ok to.... tak mi sie nasuwa - w jakim stanie masz katalizator (takie moje gdybanie)? Poniewaz sklad spalin po gaz-powietze jest diametralnie rozny od po PB-powietrze, dlatego mozesz czuc niedopalone zwiazki siarki z paliwa.....taka mala teoria confused.gif

Napisano
  • Autor

Bylem u mechanika smile.gif Diagnoza wstepna (w zasadzie dwie):

1. Paliwo (nie lalem paliwa od 3 miechow, kiedys zalalem do pelna i tak jezdza),mowi zeby zalac na dobrej stacji ze dwa razy i pojezdzic.

2. Katalizator do wymiany - hehe nie bede go przeciez wymieniac... cfaniaczek.gifdevil.gif tylko jak cos to oproznie w srodku... albo strumienice

Napisano

> Bylem u mechanika Diagnoza wstepna (w zasadzie dwie):

> 1. Paliwo (nie lalem paliwa od 3 miechow, kiedys zalalem do pelna i

> tak jezdza),mowi zeby zalac na dobrej stacji ze dwa razy i

> pojezdzic.

> 2. Katalizator do wymiany - hehe nie bede go przeciez wymieniac...

> tylko jak cos to oproznie w srodku...

głośno będziesz miał. Wytnij stary jak jeszcze sie nie rozsypal - sprzedaj a za kasę kup uniwersalny (jeszcze ci na browar zostanie)

> strumienice

też jakies wyjście ale nie wiem jak z głośnościa....

Napisano
  • Autor

> głośno będziesz miał. Wytnij stary jak jeszcze sie nie rozsypal -

> sprzedaj a za kasę kup uniwersalny (jeszcze ci na browar

Gdzie sprzedac takiego starucha ? smile.gif

Napisano

> Gdzie sprzedac takiego starucha ?

na allegro. są też goście co przyjadą, wezmą, zapłacą ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.