Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zalane swiece olejem

Featured Replies

Napisano

witam mam pytanie czego przyczyna moga byc zalane swiece olejem dodam ze oleju ubywa i to dosc duzo ostatnimi czasy i musze czesto robic dolewki mialem wymieniane uszczelniacze ale od tej pory wiecej zaczol brac oleju czy cos jeszce powinienem wymienic bo szykuje sie do planowania glowicy wiec bedzie znowu rozebrany i gotowy do naprawy pozdrawiam wszystkich

Napisano

> witam mam pytanie czego przyczyna moga byc zalane swiece olejem dodam

> ze oleju ubywa i to dosc duzo ostatnimi czasy i musze czesto

> robic dolewki mialem wymieniane uszczelniacze ale od tej pory

> wiecej zaczol brac oleju czy cos jeszce powinienem wymienic bo

> szykuje sie do planowania glowicy wiec bedzie znowu rozebrany i

> gotowy do naprawy pozdrawiam wszystkich

Wymiana samych uszczelniaczy najczesiej daje taki efekt ze zuzycie oleju jeszcze wzrasta. Trzeba to robic kompleksowo i wymieniac rowniez prowadnice.

A jak swiece sa zalane olejem bo widzaielm juz specjalistow ktorzy nalewajac olej do silnika porozlewali go wszedzie nawet na fajki swiecy a pozniej sie zastanawiali skad olej?

masz zalany olejem gwint swiecy, elektrody czy moze inny element? Bo jak elektrody to smiem watpic aby ten cylinder pracowal.

Napisano
  • Autor

olej jest na gwincie a swiece wygladaja jak by ktos je pozapychl czyms sam zastanawiam sie jak on wogule daje rade jezdzic mialem wymieniane pierscienie ale bez szlifowania bo mechanik powiedzial ze nie potrzeba musze dodac ze szybko sie nagrzewa az smierdzi z niego takim przegrzanie temperatura wczasie jazdy 95 st.na postojach szybko wzrasta i dlatego chce splanowac glowice bo jeszce nie byla a juz wymienialem uszcelke

Napisano

Podpinam sie pod temat;

Na moich dwoch srodkowych swiecach na gwincie sa slady oleju,nie wiem co jest tego przyczyna?

Olej wlewalem i wlewam hmm.gif napewno przez otwor wlewu oleju,nie przez swiece grinser006.gif

Napisano

> Podpinam sie pod temat;

> Na moich dwoch srodkowych swiecach na gwincie sa slady oleju,nie wiem

> co jest tego przyczyna?

> Olej wlewalem i wlewam napewno przez otwor wlewu oleju,nie przez

> swiece

Moze troszke skaplo na fajki lub uszczelka pod deklem jest nieszczelna w sumie nic strasznego i mozna z tym jezdzin naprawde dlugo:)

Napisano

Ja miałem zalane świece ale u mnie okazało się, że uszczelki pod pokrywą zaworów były nieszczelne. A ponieważ mam 16V musiałem kupić 2 sztuki. I tutaj uwaga - jeżeli by to było to, to radzę kupić uszczelki oryginalne (GM). W moim przypadku koszt jednej to 80 PLN czyli w sumie 160 PLN.

Najpierw (chcąc oszczędzić) kupiłem jakieś tańsze zamienniki. Gościu w sklepie mówił, że będą z nimi problemy ale postanowiłem zaryzykować.

I po niecałym tygodniu okazało się, że olej wyciekał jeszcze gorzej niż wcześniej yikes.gif

I w końcu okazało się, że musiałem kupić oryginały. Tak więc w moim przypadku była to oszczędność tylko pozorna 893goodvibes.gif

Napisano

> kupić uszczelki oryginalne (GM). W moim przypadku koszt jednej

> to 80 PLN czyli w sumie 160 PLN.

WOW ja kupowałem w zeszłym roku też GM i zapłaciłem ok 45pln za sztukę i wszyscy się dziwili co tak drogo smile.gif

> I w końcu okazało się, że musiałem kupić oryginały.

Moje oryginalne puścły po roku frown.gif i to tak, że lałem więcej oleju niż benzyny wink.gif

Teraz mam zamienniki i na razie trzymają się.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.