Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nadciśnienie w zbiorniku paliwa

Featured Replies

Napisano

Mówią : "szukajcie a znajdziecie", ale ja niestety nie znalazłem, może kiepsko szukałem.

Tzn. temat był poruszany, jednak nie znalazłem wyczerpującej odpowiedzi.

Chodzi o nadciśnienie w zbiorniku paliwa.

W czym problem? Jeżdżę cc700 rocznik 94. Od około roku, po zatankowaniu paliwa do pełna (czyli do wyłączenia się dystrybutora) i po przejechaniu 15-30 km wytwarza się takie nadciśnienie w zbiorniku, że paliwko kapie sobie spod korka wlewu (tzn. spod karoserii, prawdopodobnie przez odpowietrzenie, jakaś mała nieszczelność chyba). Ostatnio przyjechałem do garażu po przejechaniu dokładnie 31km od tankowania i z ciekawości (pierwszy stopień do piekła) otwarłem wlew by zobaczyć, co za diabeł tam siedzi, pomyślałem, że jak odpuszczę mu trochę oparów to się uspokoi, ale to co zobaczyłem zjeżyło mi włosy na głowie. Zobaczyłem dość szybko podnoszące się lustro paliwa (o zgrozo). Gorączkowe poszukiwania rurki i butelki, dwa łyki paliwa, trzy litry odlane, ale dwie setki niestety się przelały i zakonserwowały podłogę w garażu.

Po dwóch dniach (czyli następne 65km) chciałem zmienić opaskę na rurce doprowadzającej paliwo do pompy (mechanicznej). Ściągnąłem rurkę z króćca, a tu fontanna paliwa, normalnie bije w górę ponad poziom klapy silnika. Otwarcie korka wlewu pomogło, ale znowu ze dwie setki na podłodze.

Wcześniej sprawdzałem odpowietrzenie, dmuchając przy niskim stanie paliwa w rurkę doprowadzającą je do pompy. Odpowietrznik wydawał przy tym dźwięk jakby, hmmmm...no, pierdzenia, bo inaczej nie mogę tego nazwać.

1. Czy ktoś wie, skąd może być tak wielki przyrost ciśnienia w zbiorniku? No, bo chyba od oparów paliwa nie?

2. Czy Wasze odpowietrzniki również wydają tak nieparlamentarne dźwięki?

3. Czy odpowietrznik działa jak zawór bezpieczeństwa, czyli odpowietrza przy określonej różnicy ciśnień?

Napisano

Panie: 1 primo profil uzupełnij, drugie na Towarzyskim się przywitaj i może do FAQu zajrzyj bo inaczej nikt Ci nic nie podpowie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Panie ! 1primo

A co ja mam uzupełnić ? Zeznanie podatkowe...hehe

Panie ! 2 primo na Towarzyskim się przywitałem dwa dni temu chyba...opcja - szukaj tuk.gifwaytogo.gif

Panie ! 3 primo na FAQ-u i w innych opcjach zaglądalem, jak pisałem i nie znalazłem nic

Panie ! 4 primo jak nie wiesz to się przyznaj, że nie wiesz, a jak wiesz to się pochwal...lol

Panie ! a 5 primo to nie wstyd Ci takie OT walić na poczatek wątku angryfire.gif

Napisano

> Panie ! 1primo

> A co ja mam uzupełnić ? Zeznanie podatkowe...hehe

Quote:

Email

Numer konta (id) 83189

Imię i nazwisko

Tytuł świeżak

Liczba wysłanych wiadomości 2

Strona WWW

Zawód

Hobby

Miasto (państwo) Tychy

Biografia

Numer ICQ

Samochód CC700

GaduGadu

możesz i zeznanie wpisać.....

> Panie ! 2 primo na Towarzyskim się przywitałem dwa dni temu

> chyba...opcja - szukaj

sam se poszukaj.... było nie raz..... nadciśnienie może brać sie TYLKO z "powrotu" paliwa więc rozwiązaniem jest odpowietrzenie baku.....zwalony zawór...

> Panie ! 3 primo na FAQ-u i w innych opcjach zaglądalem, jak pisałem i

> nie znalazłem nic

słabo szukasz...

> Panie ! a 5 primo to nie wstyd Ci takie OT walić na poczatek wątku

wstyd to kraść i na dzi%$# chodzić....

Napisano

po primo to nie pyszcz tytałj juz na wejściu bo każdy będzie Ciiem miał bitłin posładami tak bardzo głęboko. a wstydu to my nie mamy więc w tą nutę nie masz co walić

Napisano
  • Autor

Secundo !

nie pyszcze tylko żartuję...hmmm może inny sposób postrzegania świata vibra.gif

Nie uważam bym musiał coś uzupełniać, może później, jak się lepiej poznamy... wink.gif

@Tommi - dzięki , potwierdzasz moje przypuszczenia odnośnie zwalonego zaworu...:)

Że słabo szukam? hmmm ... miałem takie podejrzenia, zresztą napisałem o tym na początku postu, trochę się kiepsko poruszam na Tym Forum, Nowy Świat cy cóś?...lol ale wierz mi poświęciłem na to ponad 24 godz i znalazłem dwa posty bez odpowiedzi, jeden Molo, a drugi Majster, lub Mayster napisał...

A,że wstyd kraść i na .... chodzić to fakt , ja sie wstydzę ... 270747800-sex.gif

Jeśli czujecie się urażeni, lub obrażeni moimi słowami, to przepraszam, ale nie było moim zamiarem kogokolwiek urazić, poprostu próbowałem z Wami rozmawiać tak jak z moimi kolegami w realu, gdzie każdy, łącznie ze mna ma ogromny , by nie powiedzieć wyolbrzymiony dystans do samego siebie... uzbroj_zlo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.