Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ściągacz do końcówek , gdzie i jaki kupić ?

Featured Replies

Napisano

Witam , jak w temacie - gdzie i jaki kupić żeby samemu zdjąć końcówki drążków kierowniczych , waytogo.gif

Napisano

Można kupić taki w Castoramie.

Jednak po moich przejściach z końcówkami wątpię, żeby przeżył taką operację.

Napisano
  • Autor

> Można kupić taki w Castoramie.

> Jednak po moich przejściach z końcówkami wątpię, żeby przeżył taką

> operację.

Przeboje z tymi końcówkami , może Ktoś wie gdzie i jakie dostać - wysyłkowo?

Napisano

Ja miałem ściągacz od mechnika za 300zł i przy sciąganiu gałki nawet on nie pomógł.Pogięło cały gwint,a gałka nie puściła.Dopiero zalewanie przez 3 dni naftą ze strzykawki pomogło.Po zalaniu już bez ściągacza zeszło NAPRAWDE LEKKO młotkiem.POLECAM ZALAĆ NAFTĄ. smile.gif

Napisano
  • Autor

> Ja miałem ściągacz od mechnika za 300zł i przy sciąganiu gałki nawet

> on nie pomógł.Pogięło cały gwint,a gałka nie puściła.Dopiero

> zalewanie przez 3 dni naftą ze strzykawki pomogło.Po zalaniu już

> bez ściągacza zeszło NAPRAWDE LEKKO młotkiem.POLECAM ZALAĆ

> NAFTĄ.

Mój był już ruszany , także nie trzeba go zalewać , a młotkiem nie chcę go traktować żeby końcówek nie uszkodzić(miałem tak kiedyś) , patrzyłem na alegro , ale niewiem który ścągacz pasował by do astry niewiem.gif

Napisano

Najlepsze są w kształcie litery(V)i śrubą u dołu,tylko muszą być odpowiedno szerokie tzn.minimum 50mm pomiędzy ramionami,bo te które działają na zasadzie DZWIGNI są strasznie słabe i lubi w nich się urywać zawias.

Napisano
  • Autor

> Najlepsze są w kształcie litery(V)i śrubą u dołu,tylko muszą być

> odpowiedno szerokie tzn.minimum 50mm pomiędzy ramionami,bo te

> które działają na zasadzie DZWIGNI są strasznie słabe i lubi w

> nich się urywać zawias.

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=129422355

moż coś takiego ???

Napisano

Uuuu. Ja mam własnej roboty ściągacz ze śrubą 18x1 i też nie dałem rady. Wycisnąłem grzybek na gwincie śruby oslabiony.gif

Dopiero palnik pomógł.

Tak więc jeśli końcówka jest chętna to pomoże mały młotek przez kawałek aluminium, a jeśli nie to prasą może być ciężko.

A tu kilka ściągaczy:

http://www.jomax.pl/_katalog-czesci-sciagacze.htm

Ten można kupić w Castoramie, ale jak widać jest dość wątłej budowy.

Napisano

> Witam , jak w temacie - gdzie i jaki kupić żeby samemu zdjąć

> końcówki drążków kierowniczych ,

Takim sciagaczem (Yato) bawilem sie niedawno u siebie. Koncowki drazkow wycisnalem bez problemu (trzeba tylko dobrze podwazyc oslonki gumowe koncowek aby ich nie uszkodzic). Wycisnac koncowki sworznia wahaczy tez sie da tylko trzeba go troche podszlifowac. Produkt jest raczej malo wytrzymaly - mam tu na mysli samo srube ktorej koncowka z braku zakonczenia kulka "zaklepuje sie". Ale cudow od narzedzia za 25zeta wymagac nie mozna.

Napisano

najprościej jest , moim zdaniem, jednak młotkiem.....owy sworzeń jest na stożku więc jak walnąć raz w bok ucha to wyskoczy sama, oczywiście konieczne jest przystawianie drugiego (ciężejszego) młotka po przeciwnej stronie do uderzanej. robiłem tak wiele razy i to sprawdzony sposób.

Napisano

> Ja miałem tenhttp://www.jomax.pl/sciagacze/AE310022.htm Naprawde

> solidny,srubę od gałki pogięło a na nim ani śladu.

Wsio ok tylko ze tym ktory podajesz juz np sworznia wachacza nie wycisniesz. Koledze niby chodzi tylko o koncowki drazkow ale trzeba tez myslec przyszlosciowo wink.gif U mnie metoda "mlotkowa" nie zdala egzaminu niestety tylko sie ostro nawqrw.... angryfire.gif

Napisano

Ale on jest właśnie do sworzni.Tylko są różne rozmiary tych ściągaczy.Ten co ja miałem od machera to miał rozstaw tych ramion 8cm.Takim ściągaczem wszędzie podejdziesz.Acha,jeżeli u kogoś w mieście jest bazar (targowica) to warto tam poszukać.Fakt ja mieszkam na podkarpaciu i mam dobry dostęp do ROSYJSKICH narzędzi.Są najlepsze,nie do uszkodzenia!!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.