Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mondeo lub Focus

Featured Replies

Napisano

Witam, mam do wydania ok. 30,000zł na uzywane auto. Biore pod uwagę równiez Forda Mondeo lub Focusa z silnikiem diesla. Co Ford może mi zaoferować za te pieniądze? Jak się sprawują fordowskie diesla na naszym paliwie, pompowtryskiwacze czy pompa? Jak zawieszenie na naszych dziurach i wszystko co powinienem wiedziec na temat tych samochodów przed kupnem. pozdrawiam.

Napisano

> Witam, mam do wydania ok. 30,000zł na uzywane auto. Biore pod uwagę

> równiez Forda Mondeo lub Focusa z silnikiem diesla. Co Ford może

> mi zaoferować za te pieniądze?

Skupię się na Focusie, bo takiego dosiadam - jeżeli wierzyć ogłoszeniom, w tej cenie osiągalny jest 1.8 TdCi 100 KM (common rail) już z rocznika 2002-2003. Wersja TDDi 90 KM powinna być nieco tańsza.

> Jak się sprawują fordowskie

> diesla na naszym paliwie, pompowtryskiwacze czy pompa?

Z autopsji - u mnie przebieg zbliża się do 90 kkm, tankuję na sprawdzonych stacjach firmowych (Shell / Statoil / BP) i jak na razie problemów nijakich nie ma. Z drugiej stronie krążą opinie (trudno mi powiedzieć, ile w nich prawdy), że TdCi są dość "delikatne", więc lepiej chuchać na zimne.... wink.gif

> Jak

> zawieszenie na naszych dziurach

Biorąć pod uwagę przebieg mojej Foki i fakt codziennego przemierzania najpaskudniejszego odcinka Puławskiej (wyjątkowa kombinacja dziur, garbów i inszych dołków zeby.GIF ) "zawias" oceniam jako bardzo wytrzymały - aż dziw, że jak dotąd żaden element nie wymaga wymiany. ok.gif

> i wszystko co powinienem

> wiedziec na temat tych samochodów przed kupnem. pozdrawiam.

Obejrzyj dokładnie blachy - szczególnie krawędzie drzwi, okolice lusterek i klapę bagażnika, gdzie lubi wykwitać "ruda". Poza tym - jak to przy zakupie "używki" - trzeba wsadzić nos w każdą szczelinę, opukać, obmacać i osłuchać co tylko się da. Jak by nie patrzeć, mamy w naszym pięknym kraju wyjątkowo zdolnych i utalentowanych mechaników i blacharzy, więc trzeba być ostrożnym. smile.gif

Napisano

Witam!

Zagladam do Was po sasiedzku. smile.gif

Jutro jade z kolega ogladac tą Fokę.

Cena wydaje mi sie dosc atrakcyjna jak na ten rocznik. Jutro zobaczymy czy wart jest tej ceny.

Mam pytanko dotyczace silnika 1.6. Jak wyglada sytuacja z jego awaryjnoscia i zuzyciem paliwa?

Pozdrawiam!

Napisano

Wprawdzie nie jestem jasnowidzem ale taka niska cena + kolor bialy + stndardowy przebieg 150tys o niczym dobrym nieswiadczy...

Napisano

> Wprawdzie nie jestem jasnowidzem ale taka niska cena + kolor bialy +

> stndardowy przebieg 150tys o niczym dobrym nieswiadczy...

zgadza się.Zważywszy na to ze w ogłoszeniu nie ma ani jednego słowa o bezwypadkowości tego pojazdu, oraz na to że ma widoczne ślady po min. kolizji trzeba szykowac się na samochód po wypadkowy zlosnik.gif . IMHO jedynie tylna lewa lampa była wymieniona zderzak i tylny błotnik zostały uszkodzone, drzwi kierowcy też posiadają "załamek"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.