Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Porównanie sprężyn (komplet)

Featured Replies

Napisano

Z racji tego że ostatnio zapodałem posta " asterka krzywo stoi" dowiedziałem się że to wina sprężyn i juz znajomy znachor potwierdził. Zapytywałem u naszego kolegi kącikowego o cenę całego zestawu x 4 do asteriksa i wyszło mi ze za komplet normalnych wydam jakieś 320 + przesyłka. Poszperałem troszkę na allegro i znalazłem tam takie coś co o tym sądzicie i zastanawiam się jak mi to będzie działać przy tym -40 mm

Napisano

podobno sprezyny na alegro to dno,szczegolnie takie jak na zalączonym obrazku.

Napisano

Na zime jak znalazl. Bedziesz wspomagal prace zakladu oczyszczania miasta i pracowal jako plug hehe.gif

Napisano

4 cm w dół?????

to chyba wydechem po asfalcie będziesz tarł

Napisano

> 4 cm w dół?????

> to chyba wydechem po asfalcie będziesz tarł

nie wydaje mi sie tak tragicznie,sam zakladam niski zawias z przodu bo moja asterka ma lipny profil zlosnik.gif

Napisano

> Z racji tego że ostatnio zapodałem posta " asterka krzywo stoi"

> dowiedziałem się że to wina sprężyn i juz znajomy znachor

> potwierdził. Zapytywałem u naszego kolegi kącikowego o cenę

> całego zestawu x 4 do asteriksa i wyszło mi ze za komplet

> normalnych wydam jakieś 320 + przesyłka. Poszperałem troszkę na

> allegro i znalazłem tam takie coś co o tym sądzicie i

> zastanawiam się jak mi to będzie działać przy tym -40 mm

Witam. Nie wiem jak u was w stalowej woli bo nigdy nie byłem, ale we wroclawiu są fatalne drogi, ja mam zalożone cos takiego niestety nie wiem jakiej firmy, bo takowe juz były. tak więc przynajmniej raz w tygodniu zaglądam pod auto czy tam wszystko jeszcze jest. Sprężynki takie (ich dlugość) są dobre na niemieckie drogi ale nie nasze. Ja zazdroszcze tym którzy mają asrolota podwyższonego i bez stresu mogą wyruszyć furious.gif na polskie, piękne drogi i zająć się podziwianiem 3 mln mieszkań a nie szukaniem dziur na jezdni. Ja szykuje sie sie do wymiany swoich tylko czekam na przypływ gotówki ( bo ostatnio same odpływy rant.gif ) i mam zamiar zmienić z amorkami bo przodem juz kompletnie buja przy przejeżdzaniu przez progi. A i jeszcze inna sprawa, troche śmieszna. Niedawno mieszkałem na osiedlu gdzie nie było kompletnie miejsc parkingowych, trzeba było walczyć kto pierwszy, a mi doszlo jeszcze szukanie niskich krawężników bo na normalnych sie zawieszałem. Pozdrawiam i radze sie zastanowić.

Napisano

Poszukaj sprężyn od daewoo nexii.Tylko nie daj sobie wmówić że od opla są takie same!!!Od opla są miększe!!!Ja po założeniu od NEXII mam tą samą wysokość,ale nie buja na zakrętach.Tylko nie kup od espero,wyglądają prawie identycznie,a po założeniu z auta robi się KOZA!!!

Napisano
  • Autor

w takim razie chyba zanabęde sobie na tył sprężynki od kombiaka żeby mniej bujało i żeby były mniej narażona na przeciążenia.

Napisano

> w takim razie chyba zanabęde sobie na tył sprężynki od kombiaka żeby

> mniej bujało i żeby były mniej narażona na przeciążenia.

Springi od caravana podejda do htb ?? hmm.gif

Napisano

> zastanawiam się jak mi to będzie działać przy tym -40 mm

Odradzam obniżanie, to nie na polskie drogi frown.gif Ja mam klapnięte sprężyny (ot, po prostu zużyte). Efekt? Już spawałem michę olejową. Przy 80km/h walnąłem o asfalt bliżej niezidentyfikowanym elementem spodnim (był mały dołek na trasie), kilka razy przywaliłem dnem przy wieżdżaniu na krawężnik (często za krawęznikiem jest dołek, w które wpada koło) i często szuram o śpiących policjantów (teraz wypraktykowałem wieżdżanie po skosie - pomaga. Zawieszenie pracyje nierównomiernie i nie wzbudza się na wzajem. No, i droga pokonywania nierówności jest dłuższa)

Napisano
  • Autor

> Springi od caravana podejda do htb ??

a mogły by niepodejść ??

Napisano

> Odradzam obniżanie, to nie na polskie drogi Ja mam klapnięte

> sprężyny (ot, po prostu zużyte). Efekt? Już spawałem michę

> olejową. Przy 80km/h walnąłem o asfalt bliżej

> niezidentyfikowanym elementem spodnim (był mały dołek na

> trasie), kilka razy przywaliłem dnem przy wieżdżaniu na

> krawężnik (często za krawęznikiem jest dołek, w które wpada

> koło) i często szuram o śpiących policjantów (teraz

> wypraktykowałem wieżdżanie po skosie - pomaga. Zawieszenie

> pracyje nierównomiernie i nie wzbudza się na wzajem. No, i droga

> pokonywania nierówności jest dłuższa)

oj rozumiem Cie i ja, nawet nie wiesz ile mnie kosztują nerwów koleiny i inne poprzeczne garby, przejazd przez spowalniacze z minimalną prędkością lub jednym kolem na maksa przy krawezniku a drugim przez śpiącego policjanta. Pozdr.

Napisano

> a mogły by niepodejść ??

Zawsze mi sie wydawalo ze maja inny ksztalt i gniazda

Napisano
  • Autor

> Zawsze mi sie wydawalo ze maja inny ksztalt i gniazda

a masz może jakąś przechodzoną od kombiaka to bym sobie zapoda celem testu.

Napisano

> a masz może jakąś przechodzoną od kombiaka to bym sobie zapoda celem

> testu.

Chłopaku ja mam jedną grubszą sprężynę na zbyciu chyba. Grubszą dlatego że ma 14,5 mm grubości w najgrubszym miejscu. Reszta sprężyn miała 13,5 i faktycznie była różnica w ugięciu. Mógłbyś sobie zapodać tą mocniejszą na lewą stronę.

Napisano

> oj rozumiem Cie i ja, nawet nie wiesz ile mnie kosztują nerwów

> koleiny i inne poprzeczne garby, przejazd przez spowalniacze z

> minimalną prędkością lub jednym kolem na maksa przy krawezniku a

> drugim przez śpiącego policjanta. Pozdr.

Spróbuj wieżdżania na nierównosci pod kątem - to na prawdę niezły patent, chociaż kierowcy jadący z naprzeciwka mają dziwne miny wink.gif

Napisano
  • Autor

Wczoraj dokonaliśmy dokładnych oględzin zawieszenia i yikes.gif okazało się że żadna ze sprężyn nie jest pęknięta - wniosek po prostu jedna strona siadła (pewnie dlatego ze większe obciążenie zawsze pomyka po stronie kierowcy-teraz po prostu zmamienie sprężyny stronami i juz dam sobie na razie spokój)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.