Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alarm + centralny zamek

Featured Replies

Napisano

Niektórzy pamiętają jak przymierzałem do podłączenia CZ do alarmu dużo pytałem jak się zabrać do znalezienia na alarmie impulsa żeby podłączyć CZ koledzy mi ładnie napisali o tutaj a tu dzisiaj rozkręcam zegarek żeby podświetlić go na czerwono (bow.gif koledze Brokosienko za metariały) patrzę a tam dwa wolne kabelki coś mnie oświeciło hmm.gif żeby spróbować je podpiąć pod centralke od CZ podłączyłem, wychodzę z autka naciskam guzik na pilocie i drzwi się zamnknęły już zadowolony że wsi hula nasiskam drugi raz guzik a tu pupa.gif drzwi nie chcą otworzyc.

I tu mam problem wsio jest waytogo.gif tylko przy zamknięciu autka otworzyć z pilota nie da rady może ktoś wie co tu można podziałać?? Dodam że próbowałem podłączyć kabelki w innej kombinacji ale wtedy wogóle nie bangla sick.gif

Napisano

A to jest sama centralka CZ i pilot CZ czy podpiales ja do alarmu i pilot jest od alarmu?

Napisano

> Niektórzy pamiętają jak przymierzałem do podłączenia CZ do alarmu

> dużo pytałem jak się zabrać do znalezienia na alarmie impulsa

> żeby podłączyć CZ koledzy mi ładnie napisali o tutaj a tu

> dzisiaj rozkręcam zegarek żeby podświetlić go na czerwono (

> koledze Brokosienko za metariały) patrzę a tam dwa wolne kabelki

> coś mnie oświeciło żeby spróbować je podpiąć pod centralke od

> CZ podłączyłem, wychodzę z autka naciskam guzik na pilocie i

> drzwi się zamnknęły już zadowolony że wsi hula nasiskam drugi

> raz guzik a tu drzwi nie chcą otworzyc.

> I tu mam problem wsio jest tylko przy zamknięciu autka otworzyć z

> pilota nie da rady może ktoś wie co tu można podziałać?? Dodam

> że próbowałem podłączyć kabelki w innej kombinacji ale wtedy

> wogóle nie bangla

jak wczesniej pisane było

żaroofka w łapkie,jedna strona do plusa drugą sprawdzasz na tych dwóch kabelkach czy pojawia sie masa

na jednym napewno bo zamyka ale sprawdź ten drugi,jak sie nie zaświeci sprawdź czy jest tam plus

czyli zarówekie do masy i do kabelka

jak bedzie plus to sie poddaje niewiem.gif co dalej

Napisano
  • Autor

> A to jest sama centralka CZ i pilot CZ czy podpiales ja do alarmu i pilot jest od alarmu?

Podpialem CZ do alarmu i pilot jest od alarmu waytogo.gif

Napisano

Zastanawiam sie pod jakie kabelki znajdujace sie za zegarkiem podpiales ta centralke niewiem.gif

Ja obstawalbym przy wskazowkach Krisa74, a nie podpinal pod jakies dzikie kable. CZ sterowany jest zwykle masa - albo impulsem, albo stala masa.Najczesciej spotyka sie sterowanie impulsem masy. Rob tak jak mowil Kris: + do zarowki na stale, a drugi koniec zarowki polacz z kabelkiem i sprawdzaj metoda prob i bledow dotykajac przewodem do konektorkow wychodzacych z centralki alarmu.

Proponowalbym jednak zaopatrzyc sie wczesniej w kilka zapasowych bezipecznikow 270751858-jezyk.gif

Ja u siebie sprawdzalem miernikiem: najpierw wykluczylem przewody o dodatnim biegunie, a nastepnie wykluczylem przewody na ktorych jest na stale podany minus i pozostawilem te ktore nie wykazuja potencjalu. Nastepnie wlaczajac i wylaczajac alarm sprawdzalem czy na tych pozostalych kabelkach pojawia sie impuls.

Musi sie udac.

Napisano
  • Autor

> Zastanawiam sie pod jakie kabelki znajdujace sie za zegarkiem podpiales ta centralke

Z tego co wypatrzyłem to te kabelki były wyprowadzone od alarmu żeby podpiąć CZ do nich.

> Ja obstawalbym przy wskazowkach Krisa74, a nie podpinal pod jakies dzikie kable. CZ sterowany jest zwykle masa - albo impulsem, albo stala masa.Najczesciej spotyka sie sterowanie impulsem masy. Rob tak jak mowil Kris: + do zarowki na stale, a drugi koniec zarowki polacz z kabelkiem i sprawdzaj metoda prob i bledow dotykajac przewodem do konektorkow wychodzacych z centralki alarmu. Proponowalbym jednak zaopatrzyc sie wczesniej w kilka zapasowych bezipecznikow Ja u siebie sprawdzalem miernikiem: najpierw wykluczylem przewody o dodatnim biegunie, a nastepnie wykluczylem przewody na ktorych jest na stale podany minus i pozostawilem te ktore nie wykazuja potencjalu. Nastepnie wlaczajac i wylaczajac alarm sprawdzalem czy na tych pozostalych kabelkach pojawia sie impuls.

> Musi sie udac.

Ok. Jak jutro będe miał chwile to pozaglądam do tego.

A jak przez przypadek trafie na jakiś kabelek z plusem w alarmie to nie spali mi czegoś??

Napisano

> Z tego co wypatrzyłem to te kabelki były wyprowadzone od alarmu żeby podpiąć CZ do nich.

Ktos sie bawil w wyprowadzanie kabelkow do CZ?

Moze to pytanie nie powinno pasc na otwartym forum ale czy ten alarm ma jeszcze dodatkowo odciecie czegokolwiek? a moze te kabelki wlasnie do tego sluza?

> A jak przez przypadek trafie na jakiś kabelek z plusem w alarmie to nie spali mi czegoś??

Za wyjatkiem bezpiecznika nie powinno nic sie spalic, ja jednak wolalem sprawdzic najpierw miernikiem.

Sprawdz czy obwod zasilania centralki alarmu zabezpieczony jest bezpiecznikiem (powinien byc wpiety w obwod zasilania). Jesli natrafisz na inny + to powinien ten bezpiecznik sick.gif

Masz moze na centralce od alarmu jakis opis - producent i model?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.