Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana oleju silnikowe i płynu chłodniczego przez odsysanie

Featured Replies

Napisano

W serwisach często wymieniają olej przez odsysanie starego.

Ma ktoś jakieś doświadczenie czy jest to sposób lepszy niż przez spuszczanie z miski olejowej ?

Ostatnio jak byłem w serwisie z CC to zobaczyłem również nowość czyli maszynę do odsysania płynu chłodniczego i wymieniałem za jej pomocą płyn. Zakłada się specjalny gumowy korek z rurką na otwór zbiorniczka wyrównawczego odsysa. Następnie wlewa się płyn chłodniczy do zbiornika maszyny i go wtłacza do układu chłodniczego samochodu. I wiecie co płynu wchodzi tyle ile pisze w instrukcji. Dla mnie to rewelacja ponieważ przy normalnym spuszczaniu trochę płynu może zawsze zostać w układzie, a przy użyciu tej maszyny odsysa wszystko.

Mechanicy w warsztacie bardzo chwalili to urządzenie. Rozmawiałem również z klientami którzy podobnie jak ja również byli zadowoleni.

Czy ktoś z was także korzystał z tego urządzenia, a jeżeli tak to jakie ma na ten temat zdanie ?

Napisano

Jesli idzie o plyn to moze faktycznie sposob przez Ciebie opisany jest ok. Ale w kwesti odsysania oleju silnikowego zawsze bede twierdzil ze spuszczanie przez koek dolem jest lepszy

Napisano

Ja miałem wymieniany olej przez odsysanie. Koszt 10zl grinser006.gif Mechanior, który to robił to tylko zachwalał tą metode bo jest łatwa, szybka i przyjemna.

Napisano

> Jesli idzie o plyn to moze faktycznie sposob przez Ciebie opisany

> jest ok. Ale w kwesti odsysania oleju silnikowego zawsze bede

> twierdzil ze spuszczanie przez koek dolem jest lepszy

To można sprawdzić dość prosto. Odsysamy sondą olej ile się da, a potem odkręcamy korek spustowy i sprawdzamy ile oleju i z jakimi śmieciami jeszcze wyleci. Ja mam za małą strzykawkę (musiałbym około 40 razy powtarzac ssanie zanim bym opróżnił cała michę) - ale może ktoś ma większą i może to sprawdzic?

Napisano

> Ja miałem wymieniany olej przez odsysanie. Koszt 10zl Mechanior,

> który to robił to tylko zachwalał tą metode bo jest łatwa,

> szybka i przyjemna.

No dla niego to moze tak ale dla silnka to juz chyba nie koniecznie. W koncu w jakis celu jest ten korek z magnesem wink.gif

Napisano
  • Autor

Wiele osób miało wymieniany olej przez odsysanie, a czy jest ktoś kto wymieniał płyn chłodniczy przez odsysanie ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.