Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jeszcze raz,o plamkach na lakierze...

Featured Replies

Napisano

Czołem!

Kiedyś pytałem na forum o te plamki, odpowiedzi mnie nieco uspokoiły, ale teraz miałem okazję zrobić parę zdjęć (w załączniku).

Tak więc ponawiam pytanie: czy to jest groźne? Chodzi mi o te rdzawe plamki – na zdjęciu dość znacznie powiększone (zdjęcie jest dość mocno skompresowane, nie zwracajcie uwagi na artefakty w postaci kwadratowych bloków). W rzeczywistości mają średnicę od 0,5 (lub mniej) do 1 mm. Zwykle dają się usunąć za pomocą paznokcia, niekiedy jednak pozostaje po nich bardzo nieznaczny ślad.

pozdrawiam

post-62082-14352474847291_thumb.jpg

Napisano

> Czołem!

> Kiedyś pytałem na forum o te plamki, odpowiedzi mnie nieco uspokoiły,

> ale teraz miałem okazję zrobić parę zdjęć (w załączniku).

> Tak więc ponawiam pytanie: czy to jest groźne? Chodzi mi o te rdzawe

> plamki – na zdjęciu dość znacznie powiększone (zdjęcie

> jest dość mocno skompresowane, nie zwracajcie uwagi na artefakty

> w postaci kwadratowych bloków). W rzeczywistości mają średnicę

> od 0,5 (lub mniej) do 1 mm. Zwykle dają się usunąć za pomocą

> paznokcia, niekiedy jednak pozostaje po nich bardzo nieznaczny

> ślad.

> pozdrawiam

Zastanawiam się czy nie są to jakieś atrakcje związane z miejscem w którym parkujesz samochód. Popatrz dokładni8e czy inne samochody w okolicach których parkujesz nie mają takiego czegoś. Czasem jest tak, że nie jest to jakiś stały zasyfiacz atmosfery z pobliskiej fabryki, huty itp. a temat okazyjny. Mi raz zasyfiło takim trudno zmyalnym rdzawym właśnie pyłem z huty warszawa. Był to jeden raz jednej nocy. Może to o to chodzi niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> Zastanawiam się czy nie są to jakieś atrakcje związane z miejscem w

> którym parkujesz samochód.

Raczej nie, bo umiejscowione są tylko na przednich błotnikach i przednich drzwiach pasażera. Nie wygląda, żeby te plamy jakoś się rozszerzały itp. Ale w grudniu kończy mi się gwarancja i chciałem ich jeszcze przycisnąć. Choć do ASO jeżdżę z coraz większym lękiem... Ostatnio obtłukli mi auto (nie zauważyłem w czasie odbioru, a jestem niemal pewien, że później nie mogło się to stać) oraz nie naprawili nie odbijających klocków z przodu...

Napisano

> Czołem!

> Kiedyś pytałem na forum o te plamki, odpowiedzi mnie nieco uspokoiły,

> ale teraz miałem okazję zrobić parę zdjęć (w załączniku).

> Tak więc ponawiam pytanie: czy to jest groźne? Chodzi mi o te rdzawe

> plamki – na zdjęciu dość znacznie powiększone (zdjęcie

> jest dość mocno skompresowane, nie zwracajcie uwagi na artefakty

> w postaci kwadratowych bloków). W rzeczywistości mają średnicę

> od 0,5 (lub mniej) do 1 mm. Zwykle dają się usunąć za pomocą

> paznokcia, niekiedy jednak pozostaje po nich bardzo nieznaczny

> ślad.

> pozdrawiam

nie jestes w tym odosobniony, tez mam zielony guacamole i przed wakacjami stwierdzilem to samo. Szfagier ktory ma punto tez to mial i polecil mi usunac to benzyna ekstrakcyjna, troche pomoglo. Kupilem pozniej srodek do usuwania smoly z lakierow, tym juz lepiej zeszlo. Na chwile obecna nie wiem jak to wyglada, jak pojade to sprawdze jak to wyglada

Napisano
  • Autor

> nie jestes w tym odosobniony, tez mam zielony guacamole i przed

> wakacjami stwierdzilem to samo. Szfagier ktory ma punto tez to

> mial i polecil mi usunac to benzyna ekstrakcyjna, troche

> pomoglo. Kupilem pozniej srodek do usuwania smoly z lakierow,

> tym juz lepiej zeszlo. Na chwile obecna nie wiem jak to wyglada,

> jak pojade to sprawdze jak to wyglada

Tylko że mnie martwią te rdzawe plamki. Smołę jakoś tam się usunie, ale te rdzawe też macie? Powinienem był wymazać te czarne kropy z obrazka (lub ewentualnie umyć auto wink.gif ).

Napisano

Te czarne plamki to ma kazdy. Smola z ciagle latanych dziur. Natomiast ta rdzawa, to nie ma zartow moim zdaniem, wada fabryczna. Ja mam kilka maluskich w niewidocznych miejscach, pod maska przy mocowaniu amora, na zawiasach drzwi oraz w pasie pod zawiasami tylnej klapy. Chyba we wszystkich Pandach sa te maluskie, najgorzej widac na bialych. 1mm to juz nie maluskie, wiec trzeba interweniowac, bo potem moze byc duza rdzawa dziura.

Co do ASO ( kazdego) - nie pojade nigdy z zadna duperela, wole sam naprawic jesli dam rade niz dawac gowniarzom ( bo tacy naprawiaja duperele - zamki, linki itd..), ktorzy wiecej zniszcza podczas demontazu niz naprawia, to sa fakty. Kiedys w palio na gwarancji wymienialem sprzeglo - wymusilem nowe boczki drzwi!!!, co maja boczki do sprzegla, porysowali, pekniety reflektor.

Napisano

Po prostu to prządnie wyczyść - nie wygląda na rdzę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.