Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zgubilem dowód rejestracyjny

Featured Replies

Napisano

Witam

Dzis mialem wielkiego pecha frown.gif bylem w WK zeby przerejestrowac autko i chcial traf ze brakowalo mi dowodu osobistego brata. Wiec polazlem do autka, a dowod mialem z dokumentami, wtrynilem "wszystko" do srodka i przykrecilem spowrotem tablice na swoje miejsce. Kiedy wrocilem pod chate tak dla pewnosci sprawdzilem czy mam wszsystko i co sie okazalo zonk nie mam dowodu rejestracyjnego buu.gif. Wrocilem spowrotem do WK i sprawdzilem droge ktora przebylem od WK do samochodu i nic, popytalem ludzi wkolo nic, w WK nikt nic nie doniósl frown.gif sprawdzalem w aucie nie widze. Jeszcze w piatek przejde sie do WK moze ktos cos doniesie ale juz zaczynam sie bac jakie sa tego konsekwencje.

Pytania sa moje takie:

1. Co w tej sprawie? Nie bylem na policji, samochod stoji bezpiecznie na zakladzie, los tak chcial ze wypelnilem czesc wniosku o przerejestrowanie samochodu, bo chcialem zostac na starych tablicach. Zapewne gdybym zlozyl ten wniosek ktory mam to musialbym okazac stary dowod rejestracyjny nieprawdaz? Czy moze nie ma takiej koniecznosci i wydaliby mi nowy miekki dowod a dalej bym zrobil badania techniczne, a ubezpieczenie i tak mi sie juz konczylo wiec kupowalbym nowe.

Co ja mam teraz zrobic z tym fantem frown.gif

Pozdro

Napisano

W przypadku zguby to chyba idzie się i mówi że się zgubiło pokazuje jakieś inne kwity własności auta, wyrabiają nowy dowód i dają/albo sami przyklejają nowe nalepki "legalizacyjne"(czy jakoś tak sie nazywają) na tablice rejestracyjne i ze łba koszt coś pod 100pln.

Ale na 100% nie wiem bo tylko słyszałem.

A tak żeby upiec dwie pieczenie... to nie wiem czy da rade najlepiej pójść zapytać i spróbować przecież Cie nie zjedzą za to że zgubiłeś smile.gif

Napisano
  • Autor

Czekam na jeszcze jakies opinie...

Co najgorsze ze jakbym nawet chcial wyrabiac nowy dowod na starych tablicach to jest mi potrzebny dowod osobisty brata ktorego jak narazie nie ma w Polsce, jak sie dowie bedzie niezla checa... W tym momencie proboje sie do nich dodzwonic a nie moge frown.gif i tak sie sklada ze nie mam dzis czasu zeby ich odwiedzic...

czekam dalej..

pozdro

Napisano

To masz PROBLEM ! bo teraz nie dostaniesz dowodu rej. bez obecności braciszka. Ale zawsze możesz uzyskać gdzieś upoważnienie notarialne które upoważni Cię do reprezentowania brata w urzędzie. Zaraz się ktoś odezwie że brata niema i żaden notariusz nie wystawi Ci upoważnienia. Trzeba poszukać i pogadać sam miałem podobna sytuacje i dało rade złatwić tylko troszeczkę NERWÓW klnie.gif

Napisano
  • Autor

Dodzwonilem sie do WK i babka mi powiedziala ze musze zalatwic sobie zaswiadczenie ze inne WK wydalo mi ten dowod bo autko jest zarejestrowane na Pradze a ja jestem z Mokotowa wiec zeby przerejestrowac teraz musze zalatwiac kwitek frown.gif wmorde jeza

Napisano

> To masz PROBLEM ! bo teraz nie dostaniesz dowodu rej. bez obecności

> braciszka. Ale zawsze możesz uzyskać gdzieś upoważnienie

> notarialne które upoważni Cię do reprezentowania brata w

> urzędzie.

eeee..zaraz tam notarialnie wink.gif

jak ja załatwiałem rejestracje ze współwłaścicielem, to dziadek (hehe, większe zniżki) napisał odręcznie pismo ze zgadza się zebym go reprezentował, a w WK musiałem tylko wykupic znaczek skarbowy za jakieś 18 zł 893goodvibes.gif

pzdr.

Napisano
  • Autor

I o to Panowie sytuacja zakonczyla sie happy end'em (jeszcze nie dokonca, ale...) smile.gif Bylem ponownie w moim WK i co sie okazuje nie ma mojego dowodu rejestracyjnego mad.gif, wiec trza jechac do WK gdzie bylo autko zarejestrrowany po kwit zeby moc miec nowy dowod. Kurs MZA do innego WK i co sie okazuje, po sprawdzeniu "moje" WK dzwonilo do nich ze wysylaja moj dowod rejestracyjny mlot.gif. Teraz przerwa w jezdzeniu do conajmniej poniedzialku i potem reszta zalatwiania boozing.gif

pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.