Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

sprezyny do asterki

Featured Replies

Napisano

mam pytanie odnosnie jakie sprezynki zamontowac na tyl do asterki HP 3 drzwiowej z 94 roku. sl;yszalem zer jakies od daewo pasoja i sa twardsze a o cos takiego mic hodzi. czy kltos moze napiusac jakie to sa sprezyny? znaczy sie od jakiego daewo? i jakie do tego amorki najlepiej dobnrac

Napisano

Ja mam sprężynki od Lanosa, ale wcale nie są twardsze. Są też trochę wyższe (zamiennik od Astry nie miał zwężającego się przekroju drutu na końcach). Nie było też informacji o producencie.

Jeśli chcesz mieć sztywno to weź spingi od Astry i gazowe amorki (KYB, Sachs)

Napisano

> mam pytanie odnosnie jakie sprezynki zamontowac na tyl do asterki HP

> 3 drzwiowej z 94 roku. sl;yszalem zer jakies od daewo pasoja i

> sa twardsze a o cos takiego mic hodzi. czy kltos moze napiusac

> jakie to sa sprezyny? znaczy sie od jakiego daewo? i jakie do

> tego amorki najlepiej dobnrac

Ja mam gazowki KYB i sprezyny H&R -40mm i jest za twardo, jutro wkladam seryjne sprezyny....

Napisano
  • Autor

w hwili obecnej mam tak miekkie zawieszenie na tyle ze to doslownie poduszka a nie amortyzacja. przejezdzajac po torach czuje ze fala byla i kolysze zeby.GIF zbierajac zakret czuje ze autko chce sie oderwac i fikolkowac.

a producenci sprezynek jacys konkretni?

w tej chwili mam pewnie jeszcze orginalne niewymieniane zawieszenie an tyle czyli od 94 roku. i z wymiana sprezynek wymienil bym odrazu amorki. jednak czy wystarczy wymiana moze samych sprezynek na te od daewo i wlozenie w nie gum utwardniajacych?

Napisano

Powiem ci tak. Na starym zawieszeniu zrobione było 200tyś. Po zmianie sprężyn (jedna pękła) i amorków (gaz-olej sachs) od razu zrobiło się twardo. Ale to tylko odczucie bo przyzwyczaiłem się do miękiego tyłu. IMO założysz gazowe amorki to będziesz zadowolony.

Przy okazji umów się ze sklepem na ew. zwrot i kup poduszki pod sprężyny. Ja nie mogłem dostać więc ich nie wymieniłem. Góra była dobra, ale dół niezbyt.

Napisano

Jesli ktos jest zainteresowany to mam 2 komplety sprezyn od mojej Astry (HB). Jeden to H&R czerwone oraz drugi po jednym sezonie Eibach z zestawu Pro Kit czarne.

Czerwone H&R sa super, okolo 4 cm obnizenia. Auto trzyma się asfaltu jak pijawka, jednak na dziurach troche twardo. Natomiast Eibachy sa znacznie bardziej komfortowe. Auto obnizone na oko okolo 2cm od seryjnych. Komfort tez znosny.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.