Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prawe lusterko-jakie najlepsze bo moje już mnie(*&*&%%$

Featured Replies

Napisano

Witajcie

Kiedys kupiłem sobie jakiś prosty wkład lusterka do mojej strzały, ale w porownaniu z tym co miałem wczesniej to totalna porazka-w tamtym widziałem duzo wiecej a w tym nie ledwo co widze przy wyprzedzaniu:/

Polecicie mi jakiś dobry wkład (zamiennik)

Nie wiem nawet jakie to ma byc sferyczne asferyczne??? confused.gif

Musze to zmienic bo jazda jest męcząca:/

Pozdr!

Napisano

Podjedź do dowolnego w miarę dobrze zaopatrzonego sklepu motoryzacyjnego... Weź na próbę kilka szkiełek do ręki (sferyczne, asferyczne) i zobacz - które najlepiej ci się "widzi". Ja niedawno wymieniałem wkład lusterka prawego (tzn samo szkło - pobite odkleiłem, oczyściłem ramkę i przykleiłem nowe) - dałem chyba 15zł - i efekt identyczny jak przy oryginale cool.gif

A na deser deko teorii:

zym różnią się szkła sferyczne ,asferyczne i płaskie ?

- szkła sferyczne - w takie właśnie szkła wyposażona jest większość samochodów, które jeżdżą po naszych drogach

szkła wykonane są tafli białego szkła w kształcie wycinka kuli - powiększają pole widzenia.

-szkła asferyczne - czyli tzw. "szkła łamane"- stosowane w samochodach z wyższej półki zapewniają ogromne powiększenie pola widzenia

często spotykamy się ze zjawiskiem martwego pola w lusterkach - w przypadku szkieł asferycznych poprzez dodatkowe wuprofilowanie skrajnej części szkła

zjawisko to zostało w znacznum stopniu wyeliminowane - po zamontowaniu takich luster zobaczymy w każdej chwili wyprzedzający nas pojazd

pole widzenia do tyłu powiększy się bardzo znacznie.

-szkła płaskie - pomimo że nie jestem ich zwolennikiem znam osoby które specjalnie wymieniły inne szkła oryginalne na płaskie

zasadnicza ich zaletą jest podobno to że obraz w nich nie jest przybliżony - szkła płaskie montowane są w niektórych lusterkach samochodowych fabrycznie.

Asferyczne najłatwiej poznać po tym, że ta odchylona zewnętrzna część szkła jest oddzielona pionową kreską od części typowo sferycznej. Osobiście mam u siebie asferyczne od strony kierowcy i sferyczne u pasażera - jest ok. Jedno jest pewne - zwykłe szkła płaskie są do bani...

Napisano

No to ja chyba mam asterke full wypas opcja bo oba lusterka mam wypukle i lamane zlosnik.gif Lewe oryginalne, a prawe z anglika czyli praktycznie jest to tez lusterko kierowcy wink.gif Z poczatku po wymianie dziwnie mi sie patrzylo w to lustro a teraz to juz pikus tzn sie przyzwyczailem waytogo.gif

Napisano

> No to ja chyba mam asterke full wypas opcja bo oba lusterka mam

> wypukle i lamane Lewe oryginalne, a prawe z anglika

No i to jest super pomysł, trzeba znaleść jakiegoś wyspiarza i wydłubać z niego ten wkład po lewej stronie... food.gif

Muszę pamiętać hmm.gif

Napisano
  • Autor

Czylo wyglada na to ze trzeba zmienic na sferyczne:/

Bo naprawde jazda z punktowym to męka-wyprzedzam jakbym jechał ciągnikem z naczepą;P

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.