Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem i kilka pytan

Featured Replies

Napisano

Od razu mowie ze jestem laikiem w tych sprawach dlatego pytam :>

Zakupilem ostatnio glosniki dls b6a..w puncie1 mam jakies stare slabe radyjko sony. Podlaczylem je do glosnika i gdy dalem na 80% mocy radia to strasznie zaczelo harczec a membrana strasznie latala czy to jest normalne?? wydawalo mi sie ze glosniki tej klasy nie powinny harczec przy slabym radiu.. podlaczylem tylko lewy glosnik a prawy zostawilem stary szerokopasmowy i obydwa zaczynaja harczec od tego samego momenu zwiekszania mocy.. myslalem ze to bedzie glosniej grac i wogole zapomne o harczeniu..? a moze to przez to radio ?? dodam ze podlaczalem jeszcze na przemian plus i minus i glosnik gra tak samo..i na zamienionym i na prawidlowym podlaczeniu

2 pytanie jest takie bo zamontowalem ten glosnik w dosyc grubym panelu (panel do tapicerki) tak ze za magnesem glosnika jest zaraz tapicerka i glosnik wogole nie ma prawie swojej komory. Czy to moze miec jakis wplyw na dzwiek?? bo gra dosc czysto i fajnie. (drzwi mam nie wytlumione i chyba nie zamierzam bo dzwiek mi pasuje tylko to harczenie przy wiekszej mocy ale to juz nie sprawa wytlumienia)

3 Za tapicerka jest zaraz blacha i odzialywuje to na magnes glosnika(przyciaga) tak mocno ze sam sie trzyma w tym panelu czy to moze miec jakis wplyw na glosnik i dzwiek ??

4 sprawa jest z kablami..bo miedzy glosnikiem a radiem mam filtry ktore maja oryginalny swoj kabelek grubosci gdzies 1-1,5mm2 i od niego dopiero leci kabel moj 2,5mm2 do radia wiec moje pytanie czy jest sens wogole dawanie tego kabla 2,5mm2 skoro pol dystansu glosnik - radio jest 1,5mm2 ??

Dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam

i jeszcze jakby mi ktos mogl polecic jakeis fajne radyjko na mp3 ktore by mialo cale sterowanie za pomoca gałki (nie tylko volume ale i reszte) tak do 500zł

Napisano

głośniki charczą ponieważ dostają za mało mocy, przydało by się je popędzić lepszym radyjkiem albo jakimś wzmakiem.

to, że tapicerkę masz zaraz za głośnikiem raczej nie wpływa dobrze na dżwiek, głośnik powinien mieć komorę czyli w tym przypadku wnętrze drzwi, a najlepiej żeby były wygłuszone, co do kabelków to chyba lepiej będzie dać 2,5mm na całej długości.

Napisano

> głośniki charczą ponieważ dostają za mało mocy, przydało by się je

> popędzić lepszym radyjkiem albo jakimś wzmakiem.

> to, że tapicerkę masz zaraz za głośnikiem raczej nie wpływa dobrze na

> dżwiek, głośnik powinien mieć komorę czyli w tym przypadku

> wnętrze drzwi, a najlepiej żeby były wygłuszone, co do kabelków

> to chyba lepiej będzie dać 2,5mm na całej długości.

ok.gif. nic dodać nic ująć

Napisano
  • Autor

no dobrze mowicie ze mam na calej dlugosci polozyc 2,5mm2 ale jak to zrobic jak od filtra odchodza w 2 strony oryginalne 1,5mm kable?? mam je uciąć przy samym filtrze ?? Bo jesli dobrze rozumie to prad przeplywajac przez cienki kabel a potem na gruby bedzie i tak mial tyle mocy co w najslabszym miejscu? a w tej zwrotnicy i tak pewnie sa cienkie kable wiec jak to jest?

Napisano

> no dobrze mowicie ze mam na calej dlugosci polozyc 2,5mm2 ale jak to

> zrobic jak od filtra odchodza w 2 strony oryginalne 1,5mm

> kable?? mam je uciąć przy samym filtrze ?? Bo jesli dobrze

> rozumie to prad przeplywajac przez cienki kabel a potem na gruby

> bedzie i tak mial tyle mocy co w najslabszym miejscu? a w tej

> zwrotnicy i tak pewnie sa cienkie kable wiec jak to jest?

źle kolega myśli. prąd będzie płynął praktycznie taki sam nawet z tym krótkim odcinkiem cienkiego kabla, który zostawisz przy samej zwrotnicy aby dolutować do niego grubszy kabelek, spadek napięcia będzie nieodczuwalny.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.