Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy dobrze myślę?

Featured Replies

Napisano

Problem mam następujący. Objawy podczas jazdy podobne, jak towarzyszące uszkodzonemu łożysku w kole, tj. buczenio-dudnienie przenoszone na nadwozie. Do tego drgania nadwozia odczuwane podczas pracy silnika na postoju. Nasilenie różne, w zależności od humoru samochodu i chyba temperatury otoczenia ( im cieplej, tym objawy mniej intensywne i w samochodzie ciszej ).Szarpak wykluczył luzy w zawieszeniu, kontrola łożysk ( statyczna i dynamiczna ) - efekt ten sam, wsio w pariadkie. Moje typy - i tutaj proszę Was o ewentualne sugestie: trzeba założyć dłuższą plecionkę do wydechu ( aktualnie mam ok. 14 cm - w sumie twarda pucha ), trzeba wymienić łożyska amortyzatorów ( chrupią w czasie jazdy i od czasu do czasu zastuka przy zakręcie ), idąc dalej czy może pomóc wymiana amorków z przodu i sprawdzenie górnych poduszek ich mocowania ( yikes.gif ale one są drogie ). Te amorki to podałem dlatego, że mam wrażenie, jakby bez amortyzacji przenosiły drgania z kół na nadwozie ( taki efekt usztywnionych kolan ). Jak nacisnę hamulec na postoju, to nawet zmienia się dźwięk pracującego silnika w kabinie. Podzielcie się swoimi doświadczeniami w ww. zakresie, bo wiem że przedstawione przeze mnie problemy nie są takie rzadkie.Pozdrawiam

Napisano

a może olej w skrzyni się kończy??

Napisano

miałem to samo z tymi odgłosami i prawdopodobnie skrzynia mi sie sypneła,jutro będę wiedział

Napisano

Do tego drgania nadwozia odczuwane

> podczas pracy silnika na postoju.

Co ma zawieszenie do drgań nadwozia na postoju?

Kolega dobrze podpowiada że to może coś ze skrzynią, ale napewno nie zawieszenie.

Napisano
  • Autor

> miałem to samo z tymi odgłosami i prawdopodobnie skrzynia mi sie

> sypneła,jutro będę wiedział

skrzynia dawała jakoś znać, tzn. utrudnione włączanie biegów, zgrzyty, itp. ?Pytam, bo u mnie chodzi jak masełko, olej też w porządku

Napisano
  • Autor

> Do tego drgania nadwozia odczuwane

> Co ma zawieszenie do drgań nadwozia na postoju?

Oj ma, zwłaszcza w klekocie! Wystarczy na mur zatarty ( zakleszczony ) amortyzator i już odczuwamy dyskomfort. To tak, jakby Kolega stał na stole wibracyjnym na sztywnych, zablokowanych w stawach kolanowych nogach i drgania przenosiły się z podłoża do ( mówiąc kolokwialnie ) czubka głowy.

Napisano

Sprawdź ciśnienie w cylindrach, może któryś zawór podwiesza się.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.