Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dodatkowy plus(+)

Featured Replies

Napisano

witam

jest mały problem. zakupiłem lampke kabiny gdzie jest własciwe siwtełko po srodku i 2 soczewki po bokach (chyba omega c). gdy otwieram dzwi zapala swiatełko własciwe do tego moge jeszcze właczyc soczewki i do tego momentu jest ok ale... chciałbym tak zrobic zeby po zamknieciu drzwi mogły sie zapalac soczewki bo są przy nich właczniki dla kazdej z osobna wiec musze doprowadzic dodatkowy (+) ale nie wiem gdzie sie podłaczyc. confused.gif

moze mieliscie juz takie przypadki pociagniecia dodatkowego (+) lub jakies inne mozliwosci podłaczenia tej ze lampeczki?

pozdro

Napisano

a po co Ci dodatkowy plus niewiem.gif oryginalna lampka jest "sterowana" masą (wyłączniki drzwiowe odcinają masę a nie napięcie). Więc do podłączenia jupiterków zmostkuj oryginalny "+" lampki z konektorkiem zasilającym jupiterki, a masę podłącz do karoserii (jak wyjmiesz lampkę to zobaczysz dwa nagwintowane otwory we wzmocnieniu dachu i tam się podepnij). Ot cała filozofia grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> a po co Ci dodatkowy plus oryginalna lampka jest "sterowana" masą

> (wyłączniki drzwiowe odcinają masę a nie napięcie). Więc do

> podłączenia jupiterków zmostkuj oryginalny "+" lampki z

> konektorkiem zasilającym jupiterki, a masę podłącz do karoserii

> (jak wyjmiesz lampkę to zobaczysz dwa nagwintowane otwory we

> wzmocnieniu dachu i tam się podepnij). Ot cała filozofia

aha chyba ze tak jesli jest to sterowane masa (myslełem ze (+)-sem) to w zasadzie git. wiec dzieki za edukacje zwiazane z pradem smile.gif i duzy piwo.gif dla ciebie.

wiec uchwyty na reke dla pasazerów z tyłu tez tak jest skonsuowane z tym ze gorzej pewnie bedzie mase znalesc. ale jakos sobie poradze

P.S. widziałem ze mam duze zaległosci zwiazane z pradem 270751858-jezyk.gif

pozdro wink.gif

Napisano

> aha chyba ze tak jesli jest to sterowane masa (myslełem ze (+)-sem)

> to w zasadzie git. wiec dzieki za edukacje zwiazane z pradem i

> duzy dla ciebie.

IThankYou.gif

> wiec uchwyty na reke dla pasazerów z tyłu tez tak jest skonsuowane z

> tym ze gorzej pewnie bedzie mase znalesc. ale jakos sobie

> poradze

ha z tyłem jest trochę zabawy jeśli nie masz podciągniętej instalacji grinser006.gif najlepiej podciągnąć kabelki z przedniej lampki (oryginalny plus i masę) a dodatkową masę łapać do wkrętów mocujących uchwyty do karoserii ok.gif

> P.S. widziałem ze mam duze zaległosci zwiazane z pradem

> pozdro

bezpieczniki sobie kup zapasowe w razie przypadkowego zwarcia grinser006.gif

Napisano

> aha chyba ze tak jesli jest to sterowane masa (myslełem ze (+)-sem)

> to w zasadzie git. wiec dzieki za edukacje zwiazane z pradem i

> duzy dla ciebie.

A może ktoś pamięta gdzie na takiej lampce jest (+), a gdzie (-) dla jupiterów? Kupiłem lampkę od Vectry A i jak podłączyłem pod środkowe zaciski to działa lampka bez opóźnienia (czy Vectra A nie miała tego?), ale nie wiem na które pozostałe łączki dać masę, a na które plus żeby nie spalić elektroniki która z tym jest (o ile ktoś tego wcześniej nie zrobił). confused.gif

Ponieważ nie mogę dać zdjęcia to opiszę złączki na lampce w taki sposób - od lewej: wąska blaszka; szeroka blaszka; średnia blaszka; szeroka łopatka (czyli to coś w co wkłada się te blaszki). Przepraszam za podane nazewnictwo złączek! mlot.gif

Napisano
TU masz wszystko opisane, lampka w standardzie nie ma opoznienia, musisz sobie dorobic, a jupiterki musza miec staly plus, ja pociagnalem z kostki przelacznika swiatel i dalej slupkiem, jest to czerwony przewod w kostce w ktora wchodzi przelacznik

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.