Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jaki komplet naprawczy?

Featured Replies

Napisano

czeka mnie naprawa wachaczy tylnych, jaki komplet naprawczy polecacie bo jest tego troche jak siś sprawuje a przy okazji jaki rozrząd (bo też musze nwymienić) no i ceny mile widziane pad.gif

Napisano

> czeka mnie naprawa wachaczy tylnych, jaki komplet naprawczy polecacie

> bo jest tego troche jak siś sprawuje a przy okazji jaki rozrząd

> (bo też musze nwymienić) no i ceny mile widziane

Zestawy naprawczy tył - ja montowałem Vemę, jak na razie bez kłopotów - koszt - 115 zł za zestaw, z montażem 200 zł w nieautoryzowanej, ale bardzo porządnej firmie. Na allegro można kupić tańsze, za 45 zł nawet, ale to jest strasznie uciążliwa robótka, jak juz zakładać to lepiej coś porządnego, co starczy na dłużej. Przy okazji sprawdź bębny tylnych hamulców, bo to dobra okazja zeby je ewentualnie wymienić lub zregenerować.

Co się tyczy paska to najlepiej Dayco - komplet z rolką i napinaczem widziałem w sklepach internetowych za dwie stówy. Wymiana paska w jakimś nieautoryzowanym warsztacie - od 80 zł.

Pozdrawiam

Napisano

Witam,

wybacz że nie pomogę w kwestii naprawy wahaczy - jestem laikiem. Chciałbym tylko zapytać jakie są objawy zepsutego wahacza. Mój Bravo jest strasznie twardy ikazda dziura na drodze generuje dużo chałasu wewnątrz auta. Czy to coś z wahaczami albo amortyzatorami? nie wiem......

Napisano

> Witam,

> wybacz że nie pomogę w kwestii naprawy wahaczy - jestem laikiem.

> Chciałbym tylko zapytać jakie są objawy zepsutego wahacza. Mój

> Bravo jest strasznie twardy ikazda dziura na drodze generuje

> dużo chałasu wewnątrz auta. Czy to coś z wahaczami albo

> amortyzatorami? nie wiem......

W tylnych wahaczach rozlatuje się łożysko i ono razem z uszczelniaczami , śrubą jest do wymiany. Gdy jest mocno zużete to jak spojrzysz na samochód z tyłu koła są mocno "rozkraczone". Możesz również unieść auto i poruszać kołem w pionie. Trzeba użyć trochę siły.

Napisano

Rozrząd:

pasek CT 1049 za 44

rolka napinająca EVR55852 za 126zł

Napisano
  • Autor

> Rozrząd:

> pasek CT 1049 za 44

> rolka napinająca EVR55852 za 126zł

dzięki za rady.............. kurde znowu kasa............. oj ta bravka, czy to miłość?

Napisano

> Witam,

> wybacz że nie pomogę w kwestii naprawy wahaczy - jestem laikiem.

> Chciałbym tylko zapytać jakie są objawy zepsutego wahacza. Mój

> Bravo jest strasznie twardy ikazda dziura na drodze generuje

> dużo chałasu wewnątrz auta. Czy to coś z wahaczami albo

> amortyzatorami? nie wiem......

W moim przypadku objawem zuzytego łożyska na tylnym wahaczu był luz na kole - kiedy sie podniosło tył samochodu podnośnikiem, koło się poruszało na boki. Może w takim przypadku koło nie odleci, ale traci przyczepność i tnie oponę, wskazane jest więc wymienić, a najlepiej po obu stronach od razu (nawet jak drugie jest ok), tak, zeby obydwie strony miały ten sam zestaw, montowany w tym samym czasie.

A jeśli Twój sprzęt jest twardy.... no cóż, gdybys miał zużyte amorki to raczej byłby miekki, musisz pojechać na stację diagnostyczną która robi przeglądy rejestracyjne - za dwie dychy wezma Ci auto na "ścieżkę zdrowia", obejrzą i zobaczą co się dzieje.

Napisano

Ja mam troche koło wykrzywione, po czym poznam ze trzeba by zmienic wachacz lub srube ?

Napisano

> Ja mam troche koło wykrzywione, po czym poznam ze trzeba by zmienic

> wachacz lub srube ?

Poruszać uniesionym kołem.

Wahacza się nie wymienia, jedynie śruba, łożyska, uszczelniacze - tzw komplet naprawczy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.