Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bulgotanie w silniku przy dodawaniu gazu

Featured Replies

Napisano

Witam posiadam CC 900 na wtrysku. Zauważyłem że przy dodawaniu gazu po zmnianie biegu zaczyna coś bulgotać, bulgotanie występuje przy mocno wciśnietym pedale gazu, jak go poluzuje bulgotanie ustępuje a po rozpędzeniu się auta juz nie występuje. Tak jakby jakieś przeciążenia czy coś takiego.

Jeżeli miał ktoś podobny problem to proszę o podpowiedź co to może być ??

pozdrawiam

Napisano

Moze masz zalane świece albo cewke, kable złapały troche wilgoci i przerywa??

Ale najpierw przywitaj sie na Towarzyskim i uzupełnij profil...

Napisano
  • Autor

Uzupełnione i przywiatny smile.gif

Zauważyłem też brak mocy np. przy wyprzedzaniu i wytypowałem właśnie świece zapłonowe, filtr paliwa albo kable wysokiego napięcia ale tego bulgotania nie wiązałem z tym. Muszę to posprawdzać koniecznie, a może jeszcze jakieś inne pomysły smile.gif

pozdro

Napisano
  • Autor

Witam

Wymieniłem przewody, świece i filtr paliwa jednak bulgotanie dalej występuje, najbardziej przy przejściu na dwójkę, a jak jest jeszcze trochę pod górkę to bardzo bulgocze. Dalej jest brak mocy, trochę lepiej po tych wymianach ale nie wiele, przy ruszaniu powoli się zbiera.

Jak macie jakieś pomysły co to może być to proszę o podpowiedź.

pozdrawiam

Napisano

> Witam

> Wymieniłem przewody, świece i filtr paliwa jednak bulgotanie dalej

> występuje, najbardziej przy przejściu na dwójkę, a jak jest

> jeszcze trochę pod górkę to bardzo bulgocze. Dalej jest brak

> mocy, trochę lepiej po tych wymianach ale nie wiele, przy

> ruszaniu powoli się zbiera.

> Jak macie jakieś pomysły co to może być to proszę o podpowiedź.

> pozdrawiam

nie kopci na biało??

moze UPG

Napisano
  • Autor

Faktycznie przy ruszaniu zauważyłem że kopci na biało ale to tylko chwile zanim się nagrzeje katalizator. Może to normalne ??

Napisano

> Faktycznie przy ruszaniu zauważyłem że kopci na biało ale to tylko

> chwile zanim się nagrzeje katalizator. Może to normalne ??

zajzyj do oleju i sprawdz czy niema masła pod korkiem i czy na bagnegie nie ma wody

Napisano
  • Autor

W oleju wszystko OK, miesiąc temu go wymieniłem, przed wymianą już występował ten problem.

Napisano
  • Autor

OK jednak nie jest OK, wymieniałem olej miesiąc temu a dzisiaj zaglądam i jest poniżej minimum, czyli zjadło około litra. Przy ruszaniu po nocy kopci na biało z wydechu, płynu chyba nie ubywa, przynajmniej nie tyle co oleju. Wygląda na to, że to faktycznie UPG.

także mam kilka pytań:

Są jeszcze jakieś objawy które mogą świadczyć ze to UPG??

Dodam że wyminiłem olej na syntetyczny a wczesniej chyba taki nie był także podobno mógł się rozszczelnić.

No i skąd jeszcze może brać olej ?? Są jakieś inne miejsca ??

Czy jeżdżąć w takim stanie moża uszkodzić katalizator ??

Czy po wyminanie UPG i innych uszczelek gdzie mogło się rozszczelnić mogę pozostać przy syntetyku ?? czy przejść na jakiś półsyntetyczny.

Z góry dziękuje za odpowiedzi

pozdrawiam

Napisano

bulgoce płyn chłodzący w zbiorniczku wyrównawczym, tak czasmi się robi jak na dworze zimno. zamiast korka załóż gwizdek od czajnika przestanie bulgotać, no ale nima nic zadarmo - akcja - reakcja zacznie gwizdac donośnie zlosnik.gif

Napisano

Popatrz do zbiorniczka z płynem chłodniczym - jak pływają oka jak w rosole - to upg. jak wylewa ci płyn chłodniczy przez korek wlewu płynu - tez upg. jak masz masło pod korkiem wlewu oleju - tez upg. u mnie wyciek 1 litra oleju sie zdazył po tym jak nie dali pasty pod dekiel zaworów, własnie po wymianie uszczelki. Za drugim razem pomogło. Chyba litra oleju cięzko spalić. Może macie inne doświadczenia smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.