Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lovato II gen - prośba o szybką podpowiedź !!

Featured Replies

Napisano

Proszę podpowiedzcie, jaka może być żywotność reduktora Lovato i jakie są pierwsze objawy, że taki reduktor mówi "papa" ??

Napisano

> Proszę podpowiedzcie, jaka może być żywotność reduktora Lovato i

> jakie są pierwsze objawy, że taki reduktor mówi "papa" ??

ja akurat lovato nie miałem ale olej sie zaczął wydostawać i troche zaczał więcej palic . ale ja sie nie znam

jak ci pilnie zalezy na odpowiedzi udez do maras77 kolega sie bardzo zna :d pozdrówka

Napisano

Przy prawidlowej eksploatacji podobno dociagaja do 100kkm

Napisano

dociagaja do 100kkm, objawy to problemy z regulacją a także najcześciej nierówna praca najałowych i gasniecie jak parwonik jest jeszce nie nagrzany. Nagrzany - membrany miekna ciut i niby wraca do normy. Niby.

Napisano
  • Autor

> dociagaja do 100kkm, objawy to problemy z regulacją a także

> najcześciej nierówna praca najałowych i gasniecie jak parwonik

> jest jeszce nie nagrzany. Nagrzany - membrany miekna ciut i niby

> wraca do normy. Niby.

No to zaczynam mysleć o wymianie frown.gif Mam już 95 tysięcy z okładem. Pierwsze problemy z regulacją mam już za sobą, ehh. Zobaczymy jak będzie ze zużyciem gazu, bo podobno tu też lubią wyskakiwać niespodzianki jak reduktor kończy swój żywot .... Mam wobec tego pytanie jeszcze jedno .... co radzicie?? wymienić na nowy (gazownik mówi o koszcie 300 PLN i dwuletniej gwarancji), czy regenerować??

Napisano

> No to zaczynam mysleć o wymianie Mam już 95 tysięcy z okładem.

> Pierwsze problemy z regulacją mam już za sobą, ehh. Zobaczymy

> jak będzie ze zużyciem gazu, bo podobno tu też lubią wyskakiwać

> niespodzianki jak reduktor kończy swój żywot .... Mam wobec tego

> pytanie jeszcze jedno .... co radzicie?? wymienić na nowy

> (gazownik mówi o koszcie 300 PLN i dwuletniej gwarancji), czy

> regenerować??

Ja tam wziąłem nowy, za 340 zeta z montażem!

Wymieniłem po 105tys. bo były już problemy z regulacją...

Napisano
  • Autor

> Ja tam wziąłem nowy, za 340 zeta z montażem!

> Wymieniłem po 105tys. bo były już problemy z regulacją...

I chyba tak właśnie zrobię. Zamierzam pojeździć Lankiem jeszcze minimum z dwa lata, pewnie do tego czasu drugą setkę na gazie wykręcę. Tak zrobię !! Pozdrawiam,

Napisano

Żywotność jest dość duża -jeśli chodzi o działnie.Rzecz w tym że jakość stabilnego działania spada. W polonezie (w najprostrzym układzie) membrany wytrzymały mi 6 lat i przejechały ponad 100 tyś. Niepotrzebnie je wymieniłem bo płyn chłodżący pojawił się w wężyku podciśnienia. Przyczyną jednak nie było pęknięcie mębrany tylko skurczenie się starej gumy przy 10stopniowym mrozie- wystarczyłoby dokręcenie/dociśnięcie ibusowych śrub obudowy. Rzecz zapewne inaczej wygląda w nieco bardziej rozbudowanych reduktorach i sprawniejszych technologicznie silnikach,.

Jeśli chodzi o regenerację to na podstawie swoich doświadczeń mogę powiedzieć że nie zauważyłem dużego zużycia metalowych elemętów reduktora. Dla tego też zawsze dokonywałem regeneracji poprzez czyszczenie (ewentualne docieranie wżerów na zaworkach) i wymanę membran. Dodam że regenerowany reduktor (zapewne to samo tyczy nowego) należy ponownie doregulować po kilku dniach uzytkowania. Nowe membrany układją/rozciagają się.

Napisano

Tu nieco muszę ugryść sie w język co do mojej poprzedniej wypowiedzi. Otóż wczoraj właśnie regenerowałem swój reduktor i wyobraźcie sobie że z odkręceniem jednej ibusowej śróbki męczyłem się ponad godzinę. Zniszczyłem 4 imbusowe kluczyki (oczywiście że nie były one dobrej firmy) i za cholerę nie chciała sie odkręcić.WD40 oraz płyn hamulcowy DOT4 nie zdziałały nic. Poprostu jakoś tak bardzo zaśniedziała w aluminiowej obudowie reduktora. Urwanie takiej śrubki to prawdziwy ból. W końcu chwyciłem żabę do hydraulicznych rur (musiałem ją trochę podrasować aby chwyciła tak mały przedmiot). W końcu z potem na czole udało się. Ku mojemu zaskoczeńiu blaszana pokrywa ta od strony membrany wodnej była od wenatrz naprawdę bardzo skorodowana. Tak wiec pokrywy te są podatne na korozje czego z zewnatrz wcale nie widać. W poprzednim moim aucie miałem też LOvato i tam nie było korozji wcale. Może w nowszych modelach stosuja gorsze materiały , lub znaczenie ma tu umiejscowienie reduktora, który narażony jest moze bardziej na kontakt z wilgocią. Zestaw regener. zakupiłem taki

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=139998001

Polecam bo sprzedawca emajlował ze mną parę razy aby dobrze dobrać - oraz ma pojęcie w temacie, a cena bardzo dobra. Ma orginalne i nie orginalne. Ja śmiem twierdzić że membrana wodna orginalna jest słabsza od dobrej podróby- ale to już każdy musi sam zdecydować.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.