Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

światełka słabe

Featured Replies

Napisano

kiedys widziałem tu referacik jak zrobic abgeda świateł obecnie nie umiem tego trafic. Nie chce wymieniac na soczewki ani xenony cos tam było z kabelkami popodłanczane i tyle. Nie inwestuje juz zbieram na nowego BRAVO!!

Ale jednak w nocy przy mokrej drodze widac niewiele wiec chetnie bym cos pokombinował tanim kosztem tak do 100-150zł.

Napisano

> jak zrobic abgeda świateł obecnie nie

> umiem tego trafic.

Mozesz jasniej, nie rozumiem tego co napisales.

Napisano
  • Autor

gdzies na forum kiedys byl topik jak poprawic jakosc swiateł mijania w bravo. Polegało to jakos porzez połączenie akumulatora ze światłami cos z przekaźnikiem tam było.

Chodzi o to ze bravo ma słabe światła chciał bym je jakos wzmocnic małym kosztem.

Napisano

pewnei bylo o zarowkach, podniesieniu nieco swiatel w gore i przekazniku (ciebie to ostatnie sie nie tyczy bo pewnie juz masz)

Napisano

W watku BBM FAQ znajdziesz link do smietnika. Na śmietniku sa dwa lub nawet trzy referaty dotyczace montazu przekaznikow.

Napisano
  • Autor

nie to. To cos było o dodaniu napiecia na żarówki z akumulatora bo na normalnym połączeniu jest spadek napięcia. Kurcze nie znam sie na tym zabardzo wiec nie umiem opisac. Chodziło mi ze nie mozna dac mocniejszych zarówek bo wypalą oprawki ale mozna podniesc napiecie na nie i poprawia to jakość świecenia.

Napisano

Fakt - cos bylo o napieciu dochodzacym do reflektorow - musisz poszukac.

Na poczatek sprawdz jak wygladaja złaczki na kablach (te ktore "nasadzasz" na zarowke)

Jesli sa pokryte jakimkolwiek nalotem to koniecznie je wymien na nowe. Nie baw sie w czyszczenie bo niewiele to daje.

Napisano

Ale faktycznie światła są dość słabe. Jak znajdziesz coś o rozjaśnianiu to daj prosze znać.

Napisano

mozesz dac nieco mocniejsze zarowki zlosnik.gif np. 60W (ta sa te wszystkie plus30% albo plus50%)

Napisano

> mozesz dac nieco mocniejsze zarowki np. 60W (ta sa te wszystkie

> plus30% albo plus50%)

g.... prawda. wcale nie mają większej mocy. To są żarówki przewoltowane - mają skrócony żarnik co zwiększa jasność świecenia ale skraca żywot. Polecam lekturę tego artykułu.

Napisano

owszem przesadzilem z wyrazem "wszystkie" ale to nie jest powod zeby pisac "g... prawda" bo kolego mam jakies tam h1 no-name teraz w samochodzie z gieldy i sa 60W a na dlugie mam standardowo 55W zlosnik.gif luz bracie !!

Napisano

p.s. fajne foto - z dyplomu z technikum ?

Napisano

> p.s. fajne foto - z dyplomu z technikum ?

nie - z magisterki 270751858-jezyk.gif

Napisano

> owszem przesadzilem z wyrazem "wszystkie" ale to nie jest powod zeby

> pisac "g... prawda" bo kolego mam jakies tam h1 no-name teraz w

> samochodzie z gieldy i sa 60W a na dlugie mam standardowo 55W

ale to nie są żarówki +30% czy +50% - tylko jak sam napisałeś no-name. Równie dobrze może na nich pisać Xenon, Zenon. Mówię o firmowych żarówkach - bo innych nie stosuję - staram się dbać o reflektory. A jak chcesz sobie wsadzać mocniejsze - wolna wola.

Napisano

chyba sobie tez zeskanuje z dyplomu zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Czyli bez przerabiania niczego w autku mozna miec lepsze swiecenie. Ja faktycznie mam H1 jakies z Auchana na 10zł dwie sztuki. Czy moge prosic o dokladna nazwe i parametry jakiejs markowej tak aby mi nic nie wypalilo a dobrze świeciło.

Napisano

> Czyli bez przerabiania niczego w autku mozna miec lepsze swiecenie.

> Ja faktycznie mam H1 jakies z Auchana na 10zł dwie sztuki. Czy

> moge prosic o dokladna nazwe i parametry jakiejs markowej tak

> aby mi nic nie wypalilo a dobrze świeciło.

Ja uzywam Tungsram Megalight, ale rewelacji nie ma. Kupilem je na Allegro, 22zl / 2 sztuki wraz z przesylka.

Sa tez Philips'y Vision Plus oraz Bosch i Osram o zwiekszonym zasiegu swiecenia, niestety nie pamietam jak nazywaja sie modele tych dwoch firm- cos tam +50%.

Pamietaj, ze maja to byc zarowki H1 55W.

Napisano

> Czyli bez przerabiania niczego w autku mozna miec lepsze swiecenie.

> Ja faktycznie mam H1 jakies z Auchana na 10zł dwie sztuki. Czy

> moge prosic o dokladna nazwe i parametry jakiejs markowej tak

> aby mi nic nie wypalilo a dobrze świeciło.

Polecam Osram SilverStar albo Philips VisionPlus, z tańszych Tungsram Megalight +60%

Napisano

> Polecam Osram SilverStar albo Philips VisionPlus, z tańszych Tungsram

> Megalight +60%

Ja też polecam Osram SilverStar, różnica w świeceniu jest dośc wyraźna a wytrzymują średnio rok do półtora.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.