Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Białe kropki na blue lord :D

Featured Replies

Napisano

Hejka! Mam drobny, ale jednak problem. Mianowicie, po dokładnym umyciu swojej Marei (o kolorze metalic blue lord zlosnik.gif ) zauważyłem drobne odpryski lakieru w postaci białych kropek (jak się przyjrzeć to nie wygląda to zbyt ciekawie na granatowym lakierze). Z tyłu, w okolicach obwódki miejsca na tablicę rejestracyjną mam już większy odprysk (w ogóle bagażnik jest troszkę pokiereszowany przez poprzedniego właściciela; choć na szczęście zabezpeiczył czymś te rysy). I tu mam dwa pytania: czym się zabezpiecza takie zarysowania? (To co nałożył pop. właść. wygląda jak lakier...do paznokci smile.gif Drugie pytanie brzmi: jak pozbyć się tych białych kropek na masce (czuję, że zacznie rdzewieć w tych miejscach...sam juz nie wiem). Mam wrażenie, że wosk koloryzujący nie wystarczy. Nie jest póki co tragicznie, no ale... Odpiszcie...

Napisano

Te białe kropki to masz na myśli pekanie tz. klaru?

Boa

Napisano

Masz na myśli odpryski lakieru po uderzeniu kamieni?

Mam to samo. Niedawno polerowałem lakier i doznałem szoku, bo maskę i błotniki mam w białe kropki. Pasta wyczyściławszystkie brudy i pokazały się wszystkie obite miejsca. Znajomy lakiernik powiedział, że taka maska nadaje sie do lakierowania, wosk koloryzujący nie zda egzaminu. To białe to podkład, więc nic Ci nie zardzewi.

Napisano

> Masz na myśli odpryski lakieru po uderzeniu kamieni?

> Mam to samo. Niedawno polerowałem lakier i doznałem szoku, bo maskę i

> błotniki mam w białe kropki. Pasta wyczyściławszystkie brudy i

> pokazały się wszystkie obite miejsca. Znajomy lakiernik

> powiedział, że taka maska nadaje sie do lakierowania, wosk

> koloryzujący nie zda egzaminu. To białe to podkład, więc nic Ci

> nie zardzewi.

Chyba to dosyć powszechna bolączka w dzisiejszych czasach . Mam to samo, podziobany lakier od kamyczków-grysu, którymi drogowcy naprawiają asfalty.Fruwa to diabelstwo jak jedziesz za kimś albo ktoś ci wyprzedza.

Napisano

Tak! Chyba każdy to ma, kto wogóle jeździ! Ja mam przednio maskę w Maryśce podziurawioną tzn. lakier podziurawiony od kamyków. Nic z tym nie zrobisz od tak! Trzeba lakierować. Tylko czy się to opłaca. Lepiej poczekać do stłuczki hehe rotfl.gif

Napisano

Moja maska rowniez wyglada jak po serii CKM'em wiec nic nie zrobisz. Chyba ze masz 250 zl to mozesz calosc polakierowac

Napisano

jak kropki sa biale to nie bedzie rdzewialo bo jeszcze jest podklad! Mialem to samo w Sienie i dwie zimy tak jezdzilem i ruda sie nie pojawila! Oprocz tego ze ochydnie to wyglada to zagrozeniem dla blachy nie jest!

Napisano
  • Autor

Tak myślałem, że to podkład. Przy ciemnych kolorkach lakieru jest to dosyć wkurzające. A co zrobić z odpryskiem (dosyć sporym-ok1 cm^2) obok tablicy rejestracyjnej? Jest jakiś środek, który to przykryje?

Napisano

> jak kropki sa biale to nie bedzie rdzewialo bo jeszcze jest podklad!

> Mialem to samo w Sienie i dwie zimy tak jezdzilem i ruda sie nie

> pojawila! Oprocz tego ze ochydnie to wyglada to zagrozeniem dla

> blachy nie jest!

obojętne czy podkład czy coś innego rdzewieć nie powinno bo powinien być jeszcze ocynk

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.