Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie działa obieg wew. i klima na II i III biegu

Featured Replies

Napisano

Witam,

Od jakiegoś czasu mam problem z włączeniem obiegu wewnętrznego i klimy. Początkowo wystarczyło trochę pokręcić środkowym pokrętłem i się załaczały. Teraz na 2. i 3. biegu w ogóle się nie załączają, a na pozostałych czasami. Regulacja temperatury ani kierunek nawiewu nie ma wpływu, tylko siła nawiewu. Wczoraj rozebrałem konsolę i dostałem się do tego panelu żeby przeczyścić styki, ale powstrzymałem się gdy zobaczyłem, że odłączenie i późniejszy montaż tego panelu, a zwłaszcza cięgien do temperatury i kierunku nawiewu może nie wyglądać zbyt różowo.

Czy ktoś z was już dobierał się do tego panelu? Czy te pokrętła się jakoś zdejmuje?

Panel jest w białej obudowie z 4 zatrzaskami - nie udało mi się jej ściągnąć ze względu na słaby dostęp.

Na forum znalazłem tylko opis jak wymienić żarówki w tym panelu, ale o jego rozbieraniu nic.

Napisano
  • Autor

Czyżby nikt się nie dobierał do tego panelu ogrzewania???

Napisano

> Czyżby nikt się nie dobierał do tego panelu ogrzewania???

No właśnie.... confused.gif

Napisano

nie wiem jak jest w astrze w VW Polo 92' mialem cos podobnego...

tzn brak 1 i 2 biegu dmuchawy tylko 3 byl

okazalo sie ze upalil sie drut oporowy... u mnie wystarczylo przezwoic go na ceramice i chodzilo

ostatnio zerkalem w schematy elektr do astry i widze ze rozw jest bardzo podobne domyslam sie ze tam tez jest drut oporowy nawiniety badz rezystory... a tak wogole zalatw sobie ksiazke od astry tam jest opisane co i jak i gdzie szukac, jak rozkrecic by nie zdewastowac z tego co wiem to na e-mule w .pdfie krazy "Sam naprawiam ..." czy jakos tak autorstwa Etzhold'a sciagnij albo kup w ksiegarni

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Dzięki, ale już sobie poradziłem. To był zimny lut, a opis rozwiązania przedstawiłem tutaj .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.