Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1,6 16V

Featured Replies

Napisano

hej wszystkim. kolejna zagadka zlosnik.gif swiruje obrotek w samochodzie. przyspiesza a tu wskaznik lezy a zachwile cyk do 3 tys potem spada no wogole cuda a dodatkowo jak stoi na jalowym to spada tylko do 1200obrotow jak sie stuknie w obudowe to zlatuje na 900 zlosnik.gif silnik nie mieli i wszystko wyglada ok. w jakims tam aso juz raz robili naprawe instalacji obrotka bo tak mam wpisane w ksiazeczke od poprzendiego wlasciciela. dodatkowo zapala sie marchewka za kazdym razem jak sie dzieja cuda z obrotkiem. na kompie natomiast nie ma bledu z obrotka zapisanego. czy marchewka zapala sie od obrotka czy od bledu czujnika predkosciomierza ktory sie pokazuje od czasu do czasu na kompie (tyle ze predkosciomierz smiga bez problemu). auto jedzie git a reszta jak wyzej zlosnik.gif

Napisano

W.g schematu elektrycznego - do centralki podpięty jest obrotomierz , może warto sprawdzić jego połączenia ?

Napisano
  • Autor

wiadomo ze warto skoro swiruje zlosnik.gif pytanie jest czy wadliwa instalacja obrotka sle byki do kompa bo np dobrze dzialajacy predkosciomierz sle byki a cewka zaplonowa z przebiciami nie zlosnik.gif tu caly problem co ten caly komp zapisuje a co nie bo jak do tej pory to na guzik mi sie egzaminerem skanowania przydaly zlosnik.gif

Napisano

Obrotomierz sterowany jest z centralki ale czy wysyła sygnał zwrotny związany z błedami niestety nie wiem.

Nigdzie chyba nie jest dostępny schemat centralki a przydałby się bardzo.

Napisano

słuchaj przeglądnąłem schemacik - i prędkościomierz nie ma prawa wysyłać błedów bo nie jest podpięty pod centralkę.

Jest tylko czujnik prędkości samochodu.

Napisano
  • Autor

no wiem zlosnik.gif ale czujnik predkosci pojazdu=czujnik predkosciomierza wlasnie z tego czujnika leci sygnal na deske. i nie sam zegarek ale czujnik sle byki choc zegarek pokazuje git zlosnik.gif natomiast obrotek to juz pokazuje co chce zlosnik.gif jak tylko agresywniej rusze to cyk marchewka i obroty jalowego po zapaleniu marchewki na poziomie 1500 (jak na ssaniu). chwila mija i wsio gitara zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> to może mu reseta zapodaj..

mysle ze to jest lekarstwo na wszystko zlosnik.gif odpiecie minusa na 30min zlosnik.gif

Napisano

> mysle ze to jest lekarstwo na wszystko odpiecie minusa na 30min

ja bym nie wytrzymal sprzedalbym i kupil inna mine gorzej byc juz nie moze...

ci ty masz do cholery za samochod ze nic w nim nie dziala

Napisano
  • Autor

mam maryske i maryska jest ok

ale zasrany w dupe osprzet silnika 1,6 to jest katastrofa

zaparlem sie i sam to zrobie bo ci cali elektromechanicy to gowno wiedza i nic im sie nie chce oni olewaja dochodzenie do czegos co im da 100 czy 200zl oni w tym czasie wymienia ze 3 paski i rolki i zaroba 600zl zlosnik.gif tak to wyglada wszedze mnie zbywaja labo glupoty gadaja zeby kompa wymienic zlosnik.gif dwa juz mialme a problem taki sam zlosnik.gif tak czy siak osprzet silnika w marysce 1,6 to porazka

Napisano

> tak czy siak osprzet silnika w marysce 1,6 to

> porazka

a się nie zgadzam... wpysk.gif

u mnie wszystko cacy jest zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

jak czytasz forum i znasz mechanikow to wiesz ze jestes rodzynek szczesciarz zlosnik.gif

Napisano

> jak czytasz forum i znasz mechanikow to wiesz ze jestes rodzynek

> szczesciarz

czytam forum o długiego czasu i nie zauważyłem żeby ilość problemów z osprzętem silnika była znacząco wyższa od innych wersji... najczęściej pojawiają się falujące obroty, ale za to jtd ma swój przepływomierz zlosnik.gif

poza tym wybacz, ale dlaczego winą za błąd obrotomierza obarczas osprzęt silnika 1.6? spineyes.gif

Napisano
  • Autor

widze ze nie do konca wszystko doczytales !! obrotek to moje najmniejsze zmartwienie, a wogole zerknij za ostatni tydzien i poczytaj nawet same tytuly i wtedy mi napisz ze 1,6 to bezporoblemowa kupa zlomu

Napisano

1,6 to bezporoblemowa kupa zlomu

angryfire.gif Sorki , że tak wam wetnę się w te ciekawą dyskusję .

Czytam od dawna wszystkie dramatyczne posty użytkowników silników 1.6 i doszedłem do ciekawych wniosków.

Albo mi się wydaje , albo to czysta matematyka - 95% wszystkich problemów z tym silnikiem mają szczęśliwi posiadacze LPG screwy.gif

Tylko nie piszcie że silnik 1.6 to złom.

Walczcie dalej

Napisano
  • Autor

nie pitol bo dobry nie jest zlosnik.gif

Napisano

> 1,6 to bezporoblemowa kupa zlomu

> Sorki , że tak wam wetnę się w te ciekawą dyskusję .

> Czytam od dawna wszystkie dramatyczne posty użytkowników silników 1.6

> i doszedłem do ciekawych wniosków.

> Albo mi się wydaje , albo to czysta matematyka - 95% wszystkich

> problemów z tym silnikiem mają szczęśliwi posiadacze LPG

> Tylko nie piszcie że silnik 1.6 to złom.

> Walczcie dalej

to ja jestem w tych 5% grinser006.gif bo mam LPG i nic nie psuje mi sie w silniku 270751858-jezyk.gif

no, moze tylko cewka odmówiła posłuszenśtwa dwa lata temu...

Napisano

> widze ze nie do konca wszystko doczytales !! obrotek to moje

> najmniejsze zmartwienie, a wogole zerknij za ostatni tydzien i

> poczytaj nawet same tytuly i wtedy mi napisz ze 1,6 to

> bezporoblemowa kupa zlomu

a tam, trafiłeś poprostu na felerny egzemplarz po przejściach grinser006.gif

Napisano
  • Autor

se jedzie tylko ten warzywniak sie swieci zlosnik.gif

Napisano

> se jedzie tylko ten warzywniak sie swieci

a widzisz... przypomniało mi się że staruszkowi w sienie 1.6 też od jakiegoś czasu świeci się warzywniak z niewiadomego powodu... hmm.gif niby wszystko ok, ale zaświeca się i gaśnie...

jakbyś znalazł przyczynę to daj znać... wink.gif

Napisano

> nie pitol bo dobry nie jest

Widać trafiłes na felerny egzamplarz. Moj był oki. Obroty stabilne, zadnych bledow , swiecocych marchewek idt. Silniczek cacy. Dodam ze LPG od ponad 2 lat zlosnik.gif

Napisano

> 1,6 to bezporoblemowa kupa zlomu

> Sorki , że tak wam wetnę się w te ciekawą dyskusję .

> Czytam od dawna wszystkie dramatyczne posty użytkowników silników 1.6

> i doszedłem do ciekawych wniosków.

> Albo mi się wydaje , albo to czysta matematyka - 95% wszystkich

> problemów z tym silnikiem mają szczęśliwi posiadacze LPG

> Tylko nie piszcie że silnik 1.6 to złom.

> Walczcie dalej

LPG jest chyba najmniej awaryjna rzeczą w oststnich 2-3 latach w moim wozie zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.