Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

! Termostat:Pilne !

Featured Replies

Napisano

zastanawialem sie czy przy wymianie(jutro)

plynu w chlodnicy przy okazji nie wymienic termostatu?(6 lat 75k) woz z Niemiec, czy moj termostat moze byc inny niz w wersji na Polske?

jak wiadomo 1.8 dosc wolno sie nagrzewa wiec moze wersja na Polske lepiej sie sprawdzi. wahan temp. wiekszych nie mam chodz czasami sie zdarzaja lecz wina moze lezy w plynie do chlodnic lub odpowietrzeniu.wskazowka po nagrzaniu jest na srodku i czasami tylko ma male wahniecia

prosze o szybka odpowiedz

ps.nigdy nie dostal po garach zanim sie nie rozgrzal smile.gif

Napisano

Skoro wskazówka stoi na połówce to termostat jest ok.

U mnie nawalił w ciągu jednego dnia - cały czas był otwarty i było w autku zimno.

Napisano

> zastanawialem sie czy przy wymianie(jutro)

> plynu w chlodnicy przy okazji nie wymienic termostatu?(6 lat 75k)

>

A po co, jak jest dobry?! Nie przesadzaj. Idąc Twoim tokiem myślenia, to może by chłodnicę wymienić? Płyn będzie spuszczony, więc czemu nie? Co nowe to nowe. grinser006.gif

Napisano

> A po co, jak jest dobry?! Nie przesadzaj. Idąc Twoim tokiem myślenia,

> to może by chłodnicę wymienić? Płyn będzie spuszczony, więc

> czemu nie? Co nowe to nowe.

Słusznie i naukowo - szkoda dawać za nowy ponad stówę skoro stary jeszcze hula, w razie czego 2godz. i sam zrobisz. pub2.gif

Napisano

U mnie tak samo non stop był otwarty a dzięki radom kolegi Kostiana dziś wymieniłem odpowietrzyłem i wszystko gra i bucy zlosnik.gif

Napisano

no super....... sick.gif szczególnie gdy węże od termostatu sie nie chcą wyciągnąć tak zapieczone były...ale jakoś poszło i bangla wszystko tak jak ma być jeszcze raz dzięx za info 20.GIF

Napisano
  • Autor

i pozdrawiam, wiec nie wymieniam 270751858-jezyk.gif

ale nikt nie odpowiedzial co do wersji termostratu: Niemiecka vs. Polska...czy nie ma roznicy ?

Napisano

> i pozdrawiam, wiec nie wymieniam

> ale nikt nie odpowiedzial co do wersji termostratu: Niemiecka vs.

> Polska...czy nie ma roznicy ?

Nie ma róznicy są takie same ostatnio u siebie uszczelniałem termostat bo uszczelka gumowa nie trzymała na termostacie więc uszczelniłem na czerwonym silikonie i jest git. A jeżeli chodzi o wymiane to nic nie ruszaj jeżeli grzeje w autku to nie pękaj chyba że nie dogrzewa. U mnie wskazówka jest przy tych chłodach w czasie ciągłej jazdy na pierwszej kresce i jest dobrze, a termostat trzyma bo miałem go wymontowanego i jeszcze w jednym wężu nie odkręconym od termostatu miałem płyn i i termostat trzymał ten płyn, tzn. jest dobry a wskazówka pokazuje swoje, wprawdzie mam drugi zapasowy użuwany też trzyma na zamkniętym i otwiera się po włożeniu do garnka z wodą i podgrzaniu na gazie tak się sprawdza (bardzo ważne). Tak czy siak nie dobieraj sobie za dużo do głowy, jak padnie to wymień. Jak miałem TIPO miałem taki przypadek że nie zamykał się termostat do końca i jeźdźiłem dość długo i wnętrze było nie dogrzane (w zimie), jezda nad ranem była okropna nim auto się nagrzało, mało tego nagrzewnica nie chodziła na full bo mechanizm był zepsuty, wymieniłem kompletną nagrzewnice czyli z tymi pokrętłami i cięgnami, wirnikiem i nie nacieszyłem się długo bo go sprzedałem ale zrobiłem i grzało niesamowicie, sory ze tak ględze ale chciałe dac ci przykład. W lecie np. mozna jeżdzić bez termostatu miałem tak przy CLIO (żony aucie) wymontowałem termostat bo spieprzył się i zatrzymał na zamkniętym nie puszczał płynu i wskazówka temperatury była na full na wolnych obrotach nie chciał już za bardzo pracowac (zaczął być słaby) i tliły się kontrolki jak przy zapalaniu (zgroza) myślałem że nie dojadę. Wymontowałem więc na drugi dzień termostat po (metodach dedukcji), a nie miałem nowego pod ręką więc postanowiłem że założe kiedy indziej , a że pracuję w delegacji to poprostu zapomniałem założyć i przypomniało się autko samo jak przyszło zimno a ja byłem zdziwiony ze nie grzeje nawet nie pamiętałem że nie włożyłem nowego termostatu "ale jaja". A w CLIO nie wymienia sie obudowy tak jak w naszych silnikach tylko sam wkład, tak że masz troszkę wiedzy myślę ze się przyda. Powodzenia. waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.