Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jakieś pomysły/zalecenia

Featured Replies

Napisano

Wczoraj zająłem się regenerowaniem reduktora gazu. Wyciagnałem reduktor i skręciłem wszystko tak aby móc załatwić parę rzeczy jeźdząc na benzynie. No i ledwo wróciłem bo na benzynce jakby stopniowo pogarszała się jazda. Otóż problemy z obrotami -szarpanie - wyraźne nieregularne gubienie zapłonu na jakimś nie ustalonym(różnym) cylindrze. Okropnie smierdzą spaliny raczej na biało(może to też para wodna bo po gazie jest dużo wody w tłumiku).W każdym razie spalanie do bani i to tak jakby był zalewany. Nie świeci się lampka usterki. Pod uwagę biorę:

1)zapłon -śiece (jeszcze nie sprawdziłem bo noc była ale z przebiegu to jeszcze na długo powinny być(przewody zmieniłem- bez zmian)winno być gożej na LPG gdyby to było to

2) stara benzyna z wodą - jeździłem głównie na LPG -tylko rozpałka jest zawsze z benzyny,,, paliwa mam zawsze zaraz przed rezerwą dolałem ostatnio z 6litrów z miesiąc temu.

Skłaniam się raczej ku benzynie. Nadmienie że wiem co robic w tych kwestiach. Chodzi mi raczej o pomysły co jeszcze można by było brać pod uwagę. Lub może ktoś miał identycznie.

Napisano

raz na rok (jezeli chcesz miec wszystko na cacy) powinnno sie zatankowac caly bak beznynki i wyjeździc bo w baku skrapla sie woda

Napisano
  • Autor

> raz na rok (jezeli chcesz miec wszystko na cacy) powinnno sie

> zatankowac caly bak beznynki i wyjeździc bo w baku skrapla sie

> woda

Tak wiedziałem ale moje skąpstwo nie zna granic. A no teraz w poniedziałek sprawdzę ile tam tej wody się nazbierło, oddd...... nie chyba nigdy go do pełna nie tankowałem -aż ciekawy jestem ile się uzbierało. Kiedyś w polonezie miałem tak starą benzynkę że była podobna w kolorze do mleka. Polnez jednak jechał na niej -no ale wiadomo technologia troszke inna tam była.

Napisano

Woda jest cięższa od paliwa, wiec to co się skropli opada na dno i wciąga to pompa. Nie znam przypadku, żeby w baku nazbierało się ileśtam wody. No chyba, że sią wcale na paliwie nie jeździ tylko cały cza na LPG

Napisano

Miejmy nadzieję, że następny post nie będzie miał tematu: Padła pompa paliwa, co kupić"

Napisano
  • Autor

> Woda jest cięższa od paliwa, wiec to co się skropli opada na dno i

> wciąga to pompa. Nie znam przypadku, żeby w baku nazbierało się

> ileśtam wody. No chyba, że sią wcale na paliwie nie jeździ tylko

> cały cza na LPG

Zamierzam podłaczyć 12V bezpośrednio na pompę i wyciągnąć wszystko co się da. Myślicie że się uda i nie spali się pompa . Jak pali się od razu/mometalnie to dajcie cynk. A moze się da spuścić na zasadzie zassania wężykiem z któregoś krućca od pompy?To bym całkiem się nie ubrudził.

Kiedyś dawało się denaturat do benzynki aby wypalić wode z benzynki. Jaki teraz środek zalecacie do dodania? Już po spuszczeniu syfku -bo szmatką raczej wewnatrz nie wytrę resztek wody, nie mówiąc o przewodach paliwowych.

Napisano

> Zamierzam podłaczyć 12V bezpośrednio na pompę i wyciągnąć wszystko co

> się da. Myślicie że się uda i nie spali się pompa . Jak pali się

> od razu/mometalnie to dajcie cynk. A moze się da spuścić na

> zasadzie zassania wężykiem z któregoś krućca od pompy?To bym

> całkiem się nie ubrudził.

> Kiedyś dawało się denaturat do benzynki aby wypalić wode z benzynki.

> Jaki teraz środek zalecacie do dodania? Już po spuszczeniu syfku

> -bo szmatką raczej wewnatrz nie wytrę resztek wody, nie mówiąc o

> przewodach paliwowych.

na stacji kupisz srodek ktory wiaze wode. nie badz sknera, kup, wlej, zatankuj paliwsko, pojezdzij troche i juz.

po co chcesz spuszczac? mysle, ze kupienie tego specyfiku, ktory wiaze wode bedzie tansze niz pompa wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.