Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wymiana uszczelki pod głowicą

Featured Replies

Napisano

Witam,zmuszony jestem do wymiany UPG.jak juz wczesniej pisałem ten wyciek w okolicach 4 cylindra to nie spod aparatu zapłonowego lecz spod głowicy własnie.W zwiazku z tym prosze o porady na ten temat.czy moge to zrobic we wlasnym zakresie i na co uwazac.Czy opis w ksiazce obsługi jest wzorem?Konkretnie chodzi o odpinanie wałka rozrzadu itp>Wiem ze przy okazji trzeba zrobic cała głowice.Mnie interesuje tylko jej zdjecie a o reszte mechanik sie bedzie martwil.Podsumowujac,czy wystarzy odkrecic tylko sruby mocowania głowicy i zejdzie?Oczywiscie kable i przewody tez odpinam.Pozdrawiam.Mam nadzieje iz ktos to juz przerabial i wypowie sie konkretnie na ten temat.Aha cała operacja zostanie udokumentowana zdjeciowo.

Napisano

Myślę że jeśli nigdy nawet nie widziałeś jak to się robi to powinieneś odpuścić. Śruby trzeba zakręcać w odpowiedniej kolejności i z odpowiednim momenem. Poczytaj u Etzolda w "Sam naprawiam...". Ja bym oddał cały samochód mechanikowi, głowica to ważna sprawa i warto mieć to dobrze zrobione. Acha, i nie zapomnij sprawdzić odkształcenia głowicy.

Napisano

popieram przedmowce. jesli sie na tym nie znasz - nigdy nawet tego nie widziales to daruj sobie. to nie sciagniecie kola gdzie odkrecasz 4 srubki i schodzi.

pamietaj, ze chytry dwa razy traci.

Napisano
  • Autor

dzieki za informacje.Wiem czy to pachnie,i juz jestem umowiony z mechanikiem

Napisano

witam tez mam problem.Ucieka mi plyn chłodzenia a nigdzie nie ma wyciekow.Ponadto zaczal mi leciec z rury bialy dym(siwy) wiec sadze ze jest to uszcelka pod głowica -pytanie tylko czy długo tak mozna jezdzić i czy za kazdym razem trzeba planowac głowice.

Napisano
  • Autor

> witam tez mam problem.Ucieka mi plyn chłodzenia a nigdzie nie ma

> wyciekow.Ponadto zaczal mi leciec z rury bialy dym(siwy) wiec

> sadze ze jest to uszcelka pod głowica -pytanie tylko czy długo

> tak mozna jezdzić i czy za kazdym razem trzeba planowac głowice.

Hej no to jest nas dwoch.Ja tak jezdze od trzech miesiecy bo myslalem ze to spod aparatu zaplonowego.Bylem min.na Słowacji kilkanascie razy i w naszych gorach.Ale juz nie jade dopoki nie zrobie.Dziwne bo plynu nie uba nie dolewalem wogole jest caly czas na takim samym poziomie,temp tez w normie.Troche mnie to zmylilo,dlatego jezdzilem.Owszem rano trudno odpalic ale tylko podczas duzej wilgotnosci,w trakcie deszczu np.

Napisano

> witam tez mam problem.Ucieka mi plyn chłodzenia a nigdzie nie ma

> wyciekow.Ponadto zaczal mi leciec z rury bialy dym(siwy) wiec

> sadze ze jest to uszcelka pod głowica -pytanie tylko czy długo

> tak mozna jezdzić i czy za kazdym razem trzeba planowac głowice.

Jakos nieprzekonujesz mi jest chlodo stad para wodna a plyn potrafi tak uciekac ze ciezko to znalezc. Auto na kanal i patrz czy gdzies nie ma nalotu po plynie.

Napisano

> Jakos nieprzekonujesz mi jest chlodo stad para wodna a plyn potrafi

> tak uciekac ze ciezko to znalezc. Auto na kanal i patrz czy

> gdzies nie ma nalotu po plynie.

No tak ale dlaczego wtedy tak strasznie kopci na bialo? Rano tez czeste problemy z odpaleniem - problem w tym zeby w warsztacie mnie nie oszukali.

Napisano

> No tak ale dlaczego wtedy tak strasznie kopci na bialo? Rano tez

> czeste problemy z odpaleniem - problem w tym zeby w warsztacie

> mnie nie oszukali.

Zawsze jak jest zimno a wilgotnosc jest znaczna bedzie duzo pary wodnej i nie tylko u Ciebie.

U mnie tak jest a wszystko w jak najlepszym porzadku.

Napisano

Witam , własnie czeka mnie wymina uszczelki pod głowcą , Czy ktos się orientuje jaki mniejwięcej jest koszt tego przedsięwzięcia? Ile biora w warsztatach?Ile sama robocizna?

Napisano

> Witam , własnie czeka mnie wymina uszczelki pod głowcą , Czy ktos się

> orientuje jaki mniejwięcej jest koszt tego przedsięwzięcia? Ile

> biora w warsztatach?Ile sama robocizna?

dwa lata temu zapłaciłem 350 pln z planowaniem, teraz mechanik zaśpiewał 700 z regeneracją, a byłem w aso tak z ciekawości 450 wymiana, 320 regeneracja i szukam dalej może ktoś ma namiar na warsztat w lublinie?? dobry i nie za drogi

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.