Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Biała maź pod korkiem wlewu ojelu cc700

Featured Replies

Napisano

Nie mogłem w wyszukiwajce coś wyszukac takiego tematu.

Słyszałem, że jest to typowie zjawisko dla tego silnika.

Prawda to czy nie?

Napisano

Witaj.

Jeżeli jest to tylko pod korkiem to nic strasznego to coś białe to parafina z oleju sie wytrąca wskutek jazdy na krótkich odcinkach i niedogrzaniu silnika normalne w cc 700. Ale jeżeli to samo widzisz na bagnecie to już gorzej jest bo może być to padnięta uszczelka pod głowicą tzw. UPG.

Napisano
  • Autor

Bagnecik jest ładnie zalepiony czyściutkim olejem.

Uszczelka pod głowica jest OK!- sprawdzona!

Tą maź muszę czyścić czy sama sie utlenie/paruje??

Napisano

Nie musisz tego czyścić koniecznie, ja to od czasu do czasu jak coś kombinuje przy samochodzie czyszcze. Jedynie w okresie jesiennym i zimowym ta biała maź się umnie pojawia na korku. Dzisiaj czyściłem bo sprawdzałem poziomy płynów hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Nie mogłem w wyszukiwajce coś wyszukac takiego tematu.

> Słyszałem, że jest to typowie zjawisko dla tego silnika.

> Prawda to czy nie?

Jesli moge sie wtącic to normale ale niekorzy radza zeby na zime sciagnac ten gumowy przewod odpwietrzajacy bo tam sie woda krapla jak jest zimno i cisnie sie do gażnika,prawda to .....

Napisano

> Jesli moge sie wtącic to normale ale niekorzy radza zeby na zime

> sciagnac ten gumowy przewod odpwietrzajacy bo tam sie woda

> krapla jak jest zimno i cisnie sie do gażnika,prawda to .....

heh,tez glupie pytanie,sry,tródno zeby sie nie pchala do gaznika skoro juz tam a jest a silnik sie nagrzeje to sie skapla crazy.gif

Napisano

> No to zciągać tą rurke czy nie?

nic nie sciagaj po cholere ja tez mam maz pod korkiem i jak mal jezdze to sobie ja wyczyszcze zaden problem a jak zrobie dluzsza trase to brak problemu

a po co wiecej kombinowac sciagac i zakladac etam spineyes.gif

Napisano

> No to zciągać tą rurke czy nie?

wg mnie nie należy tylko od czasu do czasu sprawdzic czy nie zatkała się ta mazią,

maź sto standard (ten silnik po prostu ma zle odpowietrzanie) no chyba że jezdzisz głównie w trasach.

Ilośc mazi zależy tez od oleju, ja np mam Shell minerał i maź praktycznie nie wystepuje, na VS jak miałem wcześniej co jakiś miesiąc zapychała mi się ta rurka i auto wariowało, od zmiany oleju jest ok.gif

Napisano
  • Autor

Ja mam mineralnego Mobila. jak jestem po trasce to mazi nie ma. jest tylko po wleczeniu sie po mieście.

Napisano

Tą rurke czyli odme ściąga się poto aby gażnik nie łapał tego syfu w zimie i żeby resztki pary wody w nim niezamarzały. Ale nie jest to konieczny zabieg ja mam odme puszczoną w pod silnik i zamontowałem taki wichajsterek coby śnieg sie nienabijał w zimie.

Faktem jest tak jak mówićie że ilość tej mazi zależy też od rodzaju oleju, ale nie jest ona szkodliwa.

Napisano

> Ja mam mineralnego Mobila. jak jestem po trasce to mazi nie ma. jest

> tylko po wleczeniu sie po mieście.

Czyli można powiedziec ze to norma, pamiętaj tylko aby czasem spojrzec czy rurka się nie przytkała

Napisano

jak sciagniesz ta rure to chyba bedzie smierdziec w srodku w samochodzie podczas właczonego ogrzewania a maz z tego co wiem to jest normlane i nietylko powstaje w 700 ale w innych modelach tez ja

Napisano
  • Autor

To w takim razie zostawiam to w spokoju.

Jeżeli jest to normalne zjawisko w 700 to OK!

Dziekuję za odpowiedzi.

Pozdrawiam

Napisano

> Ja mam mineralnego Mobila. jak jestem po trasce to mazi nie ma. jest

> tylko po wleczeniu sie po mieście.

proponuje jednak wyciągnąć tą rure miałem ten sam problem zarzycało mi gażnik i świece ta rura jest nie potrzebna tylko ze względu na ekologie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.