Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

tragedia po uruchomieniu skacze na max. obroty

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich forumowiczów jak w temacie, coś się stało i nie wiem jak do tego mam się zabrać. Jadę sobie normalnie jakieś 120/130 noga z gazu, a auto nie zwalnia tylko przyspiesza jakby coś się zablokowało wciskam sprzęgło a obroty max. Zgasiłem silnik coby z pod maski mi nie wyskoczył zjechałem na bok, zapuszczam silnik a obrotomierz zapier... na koniec skali. Miał ktoś coś takiego? yikes.gif

Napisano

> Witam wszystkich forumowiczów jak w temacie, coś się stało i nie wiem

> jak do tego mam się zabrać. Jadę sobie normalnie jakieś 120/130

> noga z gazu, a auto nie zwalnia tylko przyspiesza jakby coś się

> zablokowało wciskam sprzęgło a obroty max. Zgasiłem silnik coby

> z pod maski mi nie wyskoczył zjechałem na bok, zapuszczam silnik

> a obrotomierz zapier... na koniec skali. Miał ktoś coś takiego?

przepustnica Ci sie jakos zawiesila albo linka jump.gif

swoja droga pierwszy raz slyszalem o takim czyms slinka.gif

Napisano
  • Autor

Tak to właśnie wygląda, jakby gardziel otwarta na maxa. Tylko nie wiem czy jest sens podpiąć go pod kompa 60 zł, czy kazać mechanikowi grzebać przy przepustnicy, a tak przy okazji to gdzie we Wrocławiu znają się na BBM i na dzień dobry nie witają tekstem "panie po co pan to kupił" MAREA Wee.... 2001 1,6 16v takie fajne auto było..... crazy.gif

Napisano

raz tak miałem. Linka się zablokowała. Kilka ruchów (szarpnięć) i wróciło do normy. ..

Napisano

> Witam wszystkich forumowiczów jak w temacie, coś się stało i nie wiem

> jak do tego mam się zabrać. Jadę sobie normalnie jakieś 120/130

> noga z gazu, a auto nie zwalnia tylko przyspiesza jakby coś się

> zablokowało wciskam sprzęgło a obroty max. Zgasiłem silnik coby

> z pod maski mi nie wyskoczył zjechałem na bok, zapuszczam silnik

> a obrotomierz zapier... na koniec skali. Miał ktoś coś takiego?

Ja miałem coś takiego w poldku z silnikem rovera terz obroty mi szły na max przyczyną było padnięcie sterownika w kompie zrobiłem to (w warsztacie a nie w ASO 300PLN)i po kłopocie posprawdzaj te linki i co sie da samemu a jak nie to trza go podpiąć do kompa i sprawdzić

Napisano

> Miałem coś takiego również pod klakę przepustnicy wpadł kawałek odszczypanej obudowy filtru powietrza. Efekt bbq.gif jak opisałeś naszczęście obyło się bez wypadku. Problem rozwiązałe w minutę po odkręceniu dolotu powietrza i wyciągnięciu 2 mm pastikowego 'wióra'. Prawdopodobnie poprzedni właścicielcoś coś kombinował i odłamał częściowo ten kawałek i który w końcy odpadł. Uchylenie w cale było duże- parę milimetrów, a efekt jak u kolegi. Pozdrawiam i nikomu nie życzę takiej przygody. Adrenalinka murowana.

Napisano

Ja miałem, po długiej trasie i ponownym odpaleniu (ok 20 min przerwy) silnik zaczął sie powoli wkręcac na obroty. Przy ok 5000 zgasiłem i tak kilka razy . Jako że było to w Warszawie a wracać trzeba ruszyłem dusząc go hamulcem nieco spineyes.gif. Na swiatłach silnik stop, na następnych obroty były już nieco mniejsze, na kolejnych jeszcze opadły i jescze... a po chwili wszystko wróciło do normy. Jakiś czas póżniej sytuacja sie powtórzyła. To było jakies 2-2,5 roku temu, od tego czasu jest OK. No może poza lekkim falowaniem obrotów. Z tym walczyłem wypinając aku, ale od czasu jak ktoś napisał że jeżdzi z potencjometrem wymontowanym z przepustnicy wpadłem na genialny pomysł i jak złapie "fale" to na zapalonym silniku wypinam z potencjometra wtyczke na moment. Obroty na momet skaczą nieco w górę poczym. stabilizują sie na poziomie 900 wtedy wpinam złącze i gotowe icon_rolleyes.gif

Pzdr

Napisano

Nieszczelny układ dolotowy.

Napisano

> Nieszczelny układ dolotowy.

a w którym miejscu ?

Napisano
  • Autor

i wszystko się wyjaśniło, zerwała się obejma trzymająca dolot powietrza i tak się cholera ułożyła że blokowała przepustnicę. Tak jak pisał kolega wychylenie było bardzo małe, a obroty u............ nie życzę wam takich wrażeń jakie miałem podczas jazdy z tym uszkodzeniem. Naszczęście szybka i tania /3,50 obejma/ naprawa.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.