Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Buja nadwoziem.

Featured Replies

Napisano

Witam. Niedawno miałem przeglad i sprawdzane bylo zawieszenie, jak zawsze. Zwróciłem uwage diagoscie ze buja mi autem ale on mowi ze jest wszystko ok. Sprezyny mam obnizajace niestety nie wiem jakiej firmy (juz byly zalozone), nie wiem takrze czy amorki sa zwykle czy sportowe. Problem polega na tym, ze jak przejezdzam przez poprzeczne garby tzw spiacy policjanci to musze to robic z minimalna predkoscia (zatrzymuje sie prawie w miejscu) bo boje sie ze cos urwe tak zabuja po przejechaniu przez nierównosc. Nie wiem gdzie szukac winy skoro na przegladzie wszystko wyszlo ok. z góry dzieki. Pozdrawiam.

Napisano

Sprawdź amortyzatory na postoju (powiedzmy jak z godzinkę sobie postoi). Postaraj się jednym ruchem mocno przydusić i szybko zwolnić nacisk obserwując zachowanie auta. Jeśli za pierwszym razem będzie się bujać oznaczałoby to jednak słabe amory. Jeśli auto będzie zachowywać się normalnie, to nie wiem smile.gif

> Witam. Niedawno miałem przeglad i sprawdzane bylo zawieszenie, jak

> zawsze. Zwróciłem uwage diagoscie ze buja mi autem ale on mowi

> ze jest wszystko ok. Sprezyny mam obnizajace niestety nie wiem

> jakiej firmy (juz byly zalozone), nie wiem takrze czy amorki sa

> zwykle czy sportowe. Problem polega na tym, ze jak przejezdzam

> przez poprzeczne garby tzw spiacy policjanci to musze to robic z

> minimalna predkoscia (zatrzymuje sie prawie w miejscu) bo boje

> sie ze cos urwe tak zabuja po przejechaniu przez nierównosc. Nie

> wiem gdzie szukac winy skoro na przegladzie wszystko wyszlo ok.

> z góry dzieki. Pozdrawiam.

Napisano

jak z godzinkę sobie

> postoi).

a co ma długość postoju do wyników tesu "bujaka"? niewiem.gif olej ma spłynąć do miski czy sprężyna wystygnąć? cfaniaczek.gif niech naciska od razu bo zawieszenie ma być sprawne w każdych warunkach.

Napisano

Najprawdopodobnie amorki powiedzialy papa smile.gif

Napisano
  • Autor

Tez tak myslalem i dlatego mimo ze to przeglad powiedzialem gosciowi zeby dobrze wytrzepal i opowiedzalem mu wszystko. Powiedzial ze sa ok. Ja tez jak patrzylem na drgania kola to sie nie odrywaly od tego urzadzenia. Dlatego nie wiem co sie dzieje.

Napisano

I owszem zawiszenie musi działaś jak należy w każdych warunkach, ale chodziło mi o to, że być może wytrzepane amory jeszcze jako tako tłumią ale w spoczynku nie bardzo. Pierwsze bujnięcie jest słabiej tłumione, przynajmniej tak mi moje obserwacje podpowiadają.

> jak z godzinkę sobie

> a co ma długość postoju do wyników tesu "bujaka"? olej ma spłynąć

> do miski czy sprężyna wystygnąć? niech naciska od razu bo

> zawieszenie ma być sprawne w każdych warunkach.

Napisano

nie wiem czy moja przypadłość ci pomoże ale: mam seryjne zawieszenie i wszystko było fajnie do momentu jak nie zmieniłem kółek na zimowe. Pomijam ze wolniej się rozpędza bo są troszkę większe ale bujanie jakie postało powoduje ze w zakrętach wolniej drive.gif. Może to to hmm.gif

Napisano

> nie wiem czy moja przypadłość ci pomoże ale: mam seryjne zawieszenie

> i wszystko było fajnie do momentu jak nie zmieniłem kółek na

> zimowe. Pomijam ze wolniej się rozpędza bo są troszkę większe

> ale bujanie jakie postało powoduje ze w zakrętach wolniej .

> Może to to

Witam. To u mnie jest tak :

Sasiad mia astre z 92r tez 1.6 ale niewiem jaki silnik dokładnie i jak go bujnie to lata góra dół . Mówi ze zawiecha dobra bo wymieniał niedawno amory . A mój jak nacisne na bok to twardy jak kamien jest .Amory wymieniałem na olejowe w tamtym roku . Zawiecha tez sztywna. Wydaje mi sie że to springi takie saą. Ale ja mam te wersje sport z antenka na dachu .Autko zółte zlosnik.gif

Może tak zestrojone.

----------------

Astra gr.94r 1.6 16V

159kkm Hb

Napisano
  • Autor

Chyba masz racje ze to wina sprezyn bo wlasnie przeczytalem na stronie jednego gostka, ktory jezdzi espero, ze wymienil sprezyny na jakies tam krótsze i amorki na zwykle i podczas jazdy tez mu buja przodem. Tyl ponoc sie zachowuje ok. Tak tez jest u mnie. Chyba to wina tych sprezyn. Dzieki, pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.