Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

RINGI ZEGARÓW FIAT BBM PO FACE LIFTINGU

Featured Replies

Napisano

Kilka dni temu znajomy wpadł na pomysł jak w prosty i tani sposób wykonać ringi zegarów w BBM. Sam wykonałem takie ringi, efekt jest świetny dla tego postanowiłem opisać go dla was.

Tak, więc operację zaczynamy od wyjęcia tablicy zegarów. Opis znajdziecie na śmietniku.

Przednia szyba zamontowana jest do obudowy za pomocą 7 zatrzasków, które w prosty sposób podważamy śrubokrętem i odciągając szybę dostajemy się do cyferblatów. Kolejnym elementem, który dzieli nas od tarcz zegarów jest matowa płytka z wyciętymi otworami na zegary oraz wskaźnik przebiegu. Dodatkowo matowa płytka w swojej strukturze ukryte ma ikonki kierunkowskazów włączonych świateł itp. Na zdjęciu poniżej wspomniany widok tyle, że po wykonaniu ringów;)

17112006bravka012nv4.th.jpg

Wspomniana matowa płytka jak już pewnie zauważycie składa się z dwóch części. Jedna z nich to matowa naklejka z ikonami a druga to wykonana ze sztywnego plastiku podstawa montażowa do tej naklejki, która jednocześnie tworzy ringi do zegarów. Na zdjęciu poniżej matowa naklejka.

17112006bravka009fq4.th.jpg

Cała operacja polega na delikatnym odklejeniu naklejki od owej plastikowej podstawy. Naklejka jest na tyle sztywna, że nie będzie na niej widać śladów odklejania natomiast klej użyty do jej montażu nie traci właściwości nawet po kilkukrotnym odklejaniu. Na zdjęciu poniżej widać klej na tylnej części naklejki. Położyłem ją odwrotnie na podstawie.

17112006bravka010tt2.th.jpg

Po możliwie delikatnym odklejeniu naklejki pozostały nam element z plastiku malujemy na wybrany kolor.

17112006bravka006ks4.th.jpg

17112006bravka007jk7.th.jpg

Stosując lakier bezbarwny uzyska się pożądany połysk dający w nocy efekt lustrzany. Kropeczki z cyferblatów odbijają się w ringach;). Po malowaniu i wyschnięciu całość składamy do kupy i cieszymy się np. takim efektem.

17112006bravka01599ej7.jpg

Napisano

zebym to ja mial okragle zegary to chetnie bym sobie ringi zrobil zlosnik.gif ale ta stowa z pierwszej foty to by mi sie przydala zlosnik.gif

Napisano

> zebym to ja mial okragle zegary to chetnie bym sobie ringi zrobil

> ale ta stowa z pierwszej foty to by mi sie przydala

no dokladnie, ale niestety my mamy insze frown.gif

Napisano

> zabytkowe mamy

Sprzedaj na allegro jako rarytas kolekcjonerski! zakrecony.gif

Ja też mam te starsze z uciętym kółkiem :/ Tam ringi nie pasują jak dla mnie frown.gif

Napisano

ja mam polokragle i to bez obrotka beksa.gif...juz bym wasze zabytkowe wolal....ale ringi ulala slinka.gif kiedys przyjdzie czas na zmiane palacz.gif jak na razie szukam wycieraczki grinser006.gif

Napisano
  • Autor

W starym typie na pewno tez jest sposob na ringi.. lub jakies inne stylistyczne poprwawki;)

Napisano
  • Autor

> pomysl bardzo fajny ale mysle ze ringi daja lepszy efekt

Wierz mi że nie koniecznie;) A przy okazji o wiele mniejsze koszta.

Napisano

> W starym typie na pewno tez jest sposob na ringi.. lub jakies inne

> stylistyczne poprwawki;)

Da się kupić na allegro za jakieś 65zł ringi aluminiowe, ale takie ucięte kółka mi się nie podobają. :/

Napisano
  • Autor

> Da się kupić na allegro za jakieś 65zł ringi aluminiowe, ale takie

> ucięte kółka mi się nie podobają. :/

Daj link do tych relingów za 65;)?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.