Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

gdzie moze przeciekać płyn chłodniczy w astra G?

Featured Replies

Napisano

witam.

Mam problem z mokrymi dywanikami z przodu. pisałem wczesniej o tym na forum. Myślalem ze woda dostaje sie z zewnątrz.

Dzisiaj jednak zauwazylem ze płyn chłodniczy w zbiorniku wyrownawczym obniżył sie o około 3 mm. Patrzyłem pod obudowę nagrzewnicy i sucho. Wykładzina pod spodem też. Smak cieczy jest słodki.

Może wiecie któredy może płyn chłodniczy dostawać sie pod dywaniki?

Astra G 1.6 2001 r. silnik Z16SE

Napisano

po pierwsze płyn jest szkodliwy dla organizmu

po drugie 3mm to może nie być różnica spowodowana ubytkiem ale postojem na nie równej powierzchni lub temperaturą cieczy chłodzącej

po trzecie jedynym miejscem wycieku może być przewód do nagrzewnicy lub sama nagrzewnica

Napisano

a skąd pewność, że to nie woda z zewnątrz ? U mnie była fabrycznie źle wklejona szyba przednia i leciało spod niej. Poza tym sprawdź przejście linki otwierania maski - może gumka sie wsunęła do środka i tamtędy leci. różnica poziomu w zbiorniczku 3 mm to nic takiego. Wystarczy mała różnica temperatury zewnętrznej i będzie w zbiorniczku widać - przynajmniej u mnie tak jest a układ absolutnie szczelny. Poza tym gdyby tyle płynu poszło pod dywany - nie zauważyłbyś tego. U mnie jak lało się spod szyby to dopiero kapnąłem się jak mi gumowy dywanik zimą przymarzł do wykładziny. Jak to rozmroziłem i zacząłem wybierać to z wiadro tego by było. Kosmos - suszyłem cały następny sezon.

Napisano

> witam.

ja też miałem problem z mokrymi dywanikami. W moim przypadku leciało na złączkach przewodów z nagrzewnicą. Pod samą nagrzewnicą było sucho bo tam jest rynienka odprowadzająca gdyby się ona rozszczelniła. Początkowo leciało bardzo mało a później gdy zacząlem korzystać z ogrzewania to dolewałem płynu sporo (0,5l na tydzień ).

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.