Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pedał hamulca

Featured Replies

Napisano

Witam!

Jestem posiadaczem Palio 1.6 gaz.W czwartek odebralem samochod od mechanika gdzie mialem regenerowany rozrusznik.Zadowolony, ze klopoty juz mam za soba zatrzymuje sie przy bankomacie a tu odpada mi kolpak.Chce go zalozyc a tu sie okazuje, ze felga jest strasznia nagrzana, az poparzyla mi palce. Ruszam powoli po chwili wciskam hamulec a tu nic!Auto sie toczy dalej! Pedal wciskam do samej podlogi a on nie wykazuje nawet najmniejszego oporu.Chwile odczekalem zapalilem samochod i juz dzialal ale nie tak pewnie.Dalo sie jednak prowadzic.Strasznie sie wystraszylem.Klocki i tarcze wymienialem 3mce temu.Poziom plynu hamulcowego w normie.Auto definitywnie nadaje sie na warsztat,Tylk co to moze byc?

Napisano

> Najprawdopodobniej zapieczony tłoczek zacisku hamulcowego.

Możliwe że tak, ale musiałby powodować ściąganie na bok i słychać by było szum w kole no i w ogóle po zdjęciu nogi z gazu na luzie zwalniałby samochodzik

Napisano

Witam miałem kiedyś takie objawy i to był zapieczony tłoczek, przy tym nie czułem żeby ściągało ale faktycznie czuć było że auto zwalnia, najłatwiej podlewaruj koło i zobaczysz jeśli ci się tak nagrzało, ze aż kołpak spłynął to napewno wyczujesz przy kręceniu opór

Napisano
  • Autor

Okazuje sie, ze jest do wymiany zacisk hamulca razem z tłoczkiem.Orientujecie sie jakie moga byc koszty materiałow i robocizny.W ASO 600zl , znalazlem tez oferte za 400zl.Znacie jeszcze moze cos tanszego?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.