Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

MAM dosyc - Problemy z silnikiem i obrotami

Featured Replies

Napisano

Witam !!!

Brava 1,6 LPG

Dawno dawno mnie tu nie bylo ale ,mam juz dosyc mojego autka i szukam pomocy. Rozsypal mi sie pasek rozrzadu. Zbyt duzo rzeczy bylo do wymiany i stwierdzilem ze lepiej jest wymienic caly silnik. Tymbardziej ze przebywam w UK i tu wszytko jest cholernie drogie. Kupielm drugi silnik z gwarancja. Wymienil mi go polski mechanik. Autko odpala bez problemow. Problem jest taki iz silnik po odpaleniu wkreca sie na 4000 obrotow. Znajomi poradzili mi zeby wymienic silnik krokowy. Wymienilem go dzisiaj i silnik dalej chodzi jak chodzi - 4000 obrotow. Chce jechac na swieta do Polski ale widze ze lipa bedzie z tego. Co ciekawe jak odlanczam silniczek krokowy obroty spadaja do jakes 1000, jednak wtedy silnik nie pracuje rowno. Zauwazylem, a raczej uslyszalem iz w okolicach komputera od lewej strony syk. Tak jak by sie cos ulatnialo, albo zasysalo. Nie moge dosjc gdzie to jest nic nie widac, nic nie czuc. Jestem kompletnie w kropce a pakowac kolejne grube pieniadze zeby zawiesc auto do ASO to ... wole kupic nowe. Moze ktos chce kupic ?? smile.gif 100km od Londynu. Moze ktos wie jak rozswiazac ten problem. Uslyszalem opinie iz moglo by pomoc zrestartowani komputera. Jedna wazna rzecz - silnik ktory kupielm byl z plastikowym kolektorem dolotowym a ja mialem u siebie zeliwny. zlozylem zeliwny ze wzgledu na LPG

Pozdrawiam i czekam wszelka pomoc

Napisano

Po pierwsze każdy silnik krokowy po wymianie musi byc resetowany na komputerze serwisowym(examiner), bo inaczej będzie chodził jak poprzedni(albo gorzej).

po drugie czy twoje problemy występują też na benzynie czy tylko na LPG

Napisano

Po wymianie silnika krokowego koniecznie trzeba go wykalibrować! Potencjometr krokowca będzie pracował w zupełnie innym przedziale wartości.

Ja w piątek pojechałem na examiner - auto gasło na biegu jałowym na skrzyżowaniach, miał tez problemy z zapalaniem. Zrobiona została kalibracja wszystkich czujników - to nie to auto! Inna kultura pracy, inaczej pali i inaczej jedzie...

Jeśli słyszysz jakiś syk, to może silnik lewego powietrza dostaje?

Napisano

a ja podejrzewam ze przy zakladaniu dolotu ktos zwyczajnie zle poskladal i zasywa lewe powietrze

Napisano

Zrób tak, wyłącz na chwilę aku, podłącz z powrotem. Przekręć kluczyk w stacyjce, ale nie odpalaj. Poczekaj chwilę. Przekręć na zero i później normalnie odpal. U mnie pomogła taka procedura, może i Tobie się uda bez egzaminera zresetować ustawienia krokowego.

Napisano
  • Autor

znalazlem !!!!!!!!!!!!!!!!!!! kolektor mi zle poskladali i zasysalm lewe powietrze i stad te syczenie. Silnik krokowy chodzi spoko - ale i tak jak bede w polsce to go podlacze do kompa zeby wszystko zrestartowali DZIEKUJE ZA POMOC

Napisano
  • Autor

> Po pierwsze każdy silnik krokowy po wymianie musi byc resetowany na

> komputerze serwisowym(examiner), bo inaczej będzie chodził jak

> poprzedni(albo gorzej).

> po drugie czy twoje problemy występują też na benzynie czy tylko na

> LPG

No tu mam jeszcze wciaz problem bo gasnie mi na gazie frown.gif

Napisano

No widzisz trochę wiary ci potrzeba i jak mawiają angole - hold your horses . Brava to dobry samochód.

Boa

Napisano

> znalazlem !!!!!!!!!!!!!!!!!!! kolektor mi zle poskladali i zasysalm

> lewe powietrze i stad te syczenie.

hmmmmm nie mozliwe hehe.gif

Napisano

> "hold your horses"

To chyba amerkany icon_eek.gif I to takie z texasu zeby.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.