Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opinie Tipo - jaki silnik

Featured Replies

Napisano

Witam z kącika Uno.

Proszę o opinie na temat sprawowania się waszych Tipolotów. Chodzi mi o awaryjność, typowe usterki, ceny części, spalanie, ogrzewanie, wentylację itd.

Jaki silnik byście polecali. Chodzi mi głównie o ekonomię, osiągi na drugim planie. Podejrzewam, że 1,9 TD.

Pozdrawiam

Napisano

> Witam z kącika Uno.

> Proszę o opinie na temat sprawowania się waszych Tipolotów. Chodzi mi

> o awaryjność, typowe usterki, ceny części, spalanie, ogrzewanie,

> wentylację itd.

> Jaki silnik byście polecali. Chodzi mi głównie o ekonomię, osiągi na

> drugim planie. Podejrzewam, że 1,9 TD.

> Pozdrawiam

Na temat silnika 1.9 td nic niewiem zato mam 1.4 , 1.6 i od niedawna 2.016v. CO do 1.4 to podobno maja słabe wałki rozrządu chociaż rodzice zrobili nim 150tyś bez remątu. 1.6 generalnie są dobrymi silnikami a 2.0 hmmm się ikaże.

Ogrzewanie dlamnie bardzo dobre na 5 z + smile.gif .Usterki przednie zawieszenie jest dosyć słabe cena wachacz od 100 -180 zł.Spalanie 1.4+LPG miasto 9l trasa od 7.5 do 9 zalezy z jaką prekością sie jezdzi. 1.6 moje palło sporo ale ja nie jezdze wolno smile.gif miasto 11l - 12.5l trasa od 8 -11l

Napisano

> CO do 1.4 to podobno maja słabe wałki rozrządu chociaż

> rodzice zrobili nim 150tyś bez remątu. 1.6 generalnie są

> dobrymi silnikami a 2.0 hmmm się ikaże.

Bla, bla, bla... podobno. Po pierwsze 1.4 i 1.6 8V praktycznie się nie różnią. Problemy z wałkiem to mają 1.4 12V nie montowane w Tipo tylko w B/B...

Napisano

podaje spalanie (książkowe norma CEE ta z wiekszym spalaniem sprawdza sie w 100%) miasto: 1.4 8.9L 1.6 10L 1.9D 6,5L 1.9TD 7L awaryjnośc najmniejsza w dieslu i w silnikach bez aparatu zapłonowego w koncówce produkcji ogrzewanie w benzynowych 2 razy lepsze niż w Uno (miałem 3 uno wiec coś wiem) porównując reszte z uno to cześci są troszke droższe ale auto zdecydowanie mniej awaryjne i dużo bardziej komfortowe i barzdiej wypozażone , jeśli chodzi o reszte podzespołów waży jets barzdo stan ja swojego kupowałem 6 misięcy wiejszośc aut które oglądałem to zajeżdzone sprzętu udało mi się kupić od 2 właściciela z pzrebiegim 113 tyś teraz mam 132tyś wyminiłem 1 wahacz i alternator (stary pekł) , reszta co wymieniłem to rzeczy eksploatacyjne auto się niepsuje i jestem zadowolony cały sukces to kupić zadbany egzemplarz ale jest ich bardzo mało frown.gif

Napisano

> Witam z kącika Uno.

> Proszę o opinie na temat sprawowania się waszych Tipolotów. Chodzi mi

> o awaryjność, typowe usterki, ceny części, spalanie, ogrzewanie,

> wentylację itd.

> Jaki silnik byście polecali. Chodzi mi głównie o ekonomię, osiągi na

> drugim planie. Podejrzewam, że 1,9 TD.

> Pozdrawiam

Możesz się natknąć także na silnik 1.1, rzadko ale pojawia się w autach sprowadzanych z Niemiec. Dobry, trwały motor z rodziny FIRE, ale niestety zastosowanie go Tipo to pomyłka (po prostu za słaby)

Napisano

4 lata jeżdzilem z silnikiem 1,4 w gaźniku i wiekszych problemow nie bylo.Przerobilem go na gaz i 140 tys zrobilem smile.gifNiedawno go sprzedalem .Z większych awari i zerwal mi sie pasek rozrzadu sciana.gifale poza złamaym zaworem nic wiekszeo sie nie stalo swiety.gif.Spalanie gazu kształowalo sie w granicach9 l gazu p miescie więc całkiem nieźle brawo.gif.Podstawa w tym silniku to dobry olej i swiece.Żaden tam Lotos nono.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.