Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

poduszki silnika i lusterka

Featured Replies

Napisano

Mam dwie sprawy:

1) Kiedys poruszalem temat poduszek w innym wątku ale nie dostałem zadnej odpowiedzi wiec znów ponawiam; czy wymieniał ktoś sam poduszki silnika w dieselku 1.7 D. A jezeli tak to czy jest to jakis wielki kłopot? prosze o mała instrukcje jak je wymienić...

2) Chce sie dowiedziec czy do starej F-ki można założyc lusterka z nowszej wersji np Astra classic bez jakiego kolwiek problemu??

Napisano

Co do wymiany poduszek, to Koledzy potwierdzili mi, że nie jest to wielka filozofia, trzeba tylko umiejętnie unieść o parę cm silnik wraz ze skrzynią.Wlazłem pod samochód i skonfrontowałem to. W zasadzie nie powinno być problemu, jedynie co muszę skombinować to klucz gwiazdkowy, gdyż takie śruby zauważyłem.Poza tym, w przypadku bocznej poduszki silnika (od strony pasażera) trzeba chyba będzie odkręcić plastikowe nadkole lub wypiłować jego fragment, żeby dojść do śruby. Osobiście jeszcze nie zabrałem się za to, gdyż nie skompletowałem wszystkich poduszek ( wszystkich trzech ).Poza tym, to ja się faktycznie starzeję.Dawniej to bym gnał do garażu ze śpiewem na ustach... teraz, jak mi podają cenę usługi w Carmanie, to... to wolę oddać im samochód w łapy i zakupić na potem sześciopak "dębowego mocnego"

icon_rolleyes.gif

Napisano

Zmieniałem w benzyniaku i myślę że dużych różnic nie będzie hmm.gif jeśli masz kanał plus coś do podparcia silnika to te poduszki zmienisz bez problemu. Krótki manual wygląda tak że podpierasz sobie silnik a potem po kolei odkręcasz stare i przykręcasz nowe zlosnik.gif, generalnie żadna wielka filozofia.

Co do lusterek to niewiem.gif

Napisano
  • Autor

Na szczescie ja jeszcze nie odczuwam efektów starzenia zeby.GIF i jestem ciagle chętny i ochoczy do roboty a szczegolnie przy aucie(niekoniecznie nawet swoim). a co do tych poduszek to jaki jest koszt zakupu całego kompletu i jakiego najlepiej jest kupic producenta?

Napisano

> Na szczescie ja jeszcze nie odczuwam efektów starzenia i jestem

> ciagle chętny i ochoczy do roboty a szczegolnie przy

> aucie(niekoniecznie nawet swoim). a co do tych poduszek to jaki

> jest koszt zakupu całego kompletu i jakiego najlepiej jest kupic

> producenta?

Z tego, co pamiętam, to koszt bocznych tak między 65 - 80, a tylnej 85-110, w zależności o producenta (chyba się dużo nie pomyliłem). Do benzyniaków nie wiem, czy są te same ale raczej chyba nie. Dobrze, że efektów starzenia nie odczuwam jeszcze w każdej sytuacji jump.gif ale lenistwo, to faktycznie mnie dopada sleeping_2.gif

Napisano

> a koszt bocznych(65-80 zł.) to za sztuke czy za 2 szt ??

jedna sztuka, niestety

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.