Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie grzeje !!!!

Featured Replies

Napisano

Co jeszcze mogę zrobić oprócz odpowietrzenia nagrzewnicy

jeżeli nie chce mi grzać uniaczek??

Nagle po prostu przestał grzać!!

Napisano

> Co jeszcze mogę zrobić oprócz odpowietrzenia nagrzewnicy

> jeżeli nie chce mi grzać uniaczek??

> Nagle po prostu przestał grzać!!

- dolać płynu

- naprawić zaworek

- Wymienić na grande punto

Napisano
  • Autor

To ostatnie nawet bardzo mi sie podobuje !!!

Napisano

> To ostatnie nawet bardzo mi sie podobuje !!!

no sam bym coś z moimi drzwiami zrobił, więc pomyślałem że może w twoim przypadku będzie tak samo. hehe.gif

Napisano

Skłaniałbym się do dwóch rzeczy - dolewka płynu i sprawdzenie działania zaworu.

Napisano

Odpowietrzanie nie ma znaczącego wpływu na grzanie - ujmuje jedynie efektów audio;]

Jeśli uzupełnienie płynu nie pomogło, to siaki syf zatkał zaworek... Tam jest taka pici dziurka...

Napisano

Widze ze masz gaz, wiec zapewne ogrzewanie parownika jest wlaczony rownolegle do nagrzewnicy (trojniki na przewodach idacych do nagrzewnicy). Problem polega na tym, ze plyn woli plynac do parownika niz do nagrzewnicy. Problem sie poteguje w chwili, gdy zaczynasz regulowac ogrzewanie dlawiac zaworem przeplyw plynu przez nagrzewnice.

Mozna to rozwiazac na dwa sposoby - albo polaczyc nagrzewnice szeregowo z z parownikiem (ale ogrzewanie w tedy musi byc wlaczone caly czas), albo trzeba dlawic przeplyw plynu przez parownik np. zakladajac zwezke (np. zawor od nagrzewnicy - mozna precyzyjnie ustawic przeplyw).

Na poczatek wez "zabke" i scisnij (z umiarem) waz do parownika i wlacz ogrzewanie na max'a - jak ogrzewanie sie pojawi to znaczy ze masz rozwiazanie problemu.

Zakladam, ze zwor nagrzewnicy masz sprawny (tzn ze sie otwiera, masz dostateczna ilosc plynu i uklad jest odpowietrzony.

Napisano
  • Autor

To chyba to - bo przestał grzać nagle - PO przełaczeniu na gaz !!!!!!!!!!!!!!

Napisano

Miałem podobną sytułację , ale u mnie spadła linka stalowa w pancerzu połączona z pokrentłem ciełego i zimnego powietrza, kręciło się ono właściwie jednak nie grzało, dopiero założyłem drut na właściwe miejsce i nasmarowałem. Druga sprawa że może być uszkodzony termostat. W sumie w ostatnią zimę i ja miałem zimno, ale uno to południowy samochód w lato w nim zimno i w zimę też. Mój sposób na ciepło w środku: sprawny wentylator i przysłonięta na 1/3 chłodnica. Będzie ok. waytogo.gif

Napisano

Spróbuj chlodnice przyslonic a wczesniej przy nogach pasazera zdejmujesz taka oslone i tam masz zawor nagrzewnicy i zobacz czy rusza sie na nim takie ramie jak ruszasz pokretlem od ciepla. Jezeli sie nie rusza to mozliwe ,ze linka spadla.Aha ewentualnie jak sie nie rusza to zobacz jeszcze czy ramie jest przechylone w strone pasazerow czy w strone silnika . W strone pasazerow zawor zamkniety czyli zima w aucie w strone silnika otwarty i powinno byc cieplo smile.gif A ewentualnie masz zapowietrzony uklad chlodzenia i musisz go odpowietrzyc najprosciej jest stanac autem tak ,zeby chlodnica byla najwyzszym punktem w aucie ,zapalic silnik otworzyc korek od plynu chlodniczego i zobaczyc czy przy dodawaniu gazu ilosc plynu drastycznie nie spada ,jezeli tak to uklad zapowietrzony i autko w takiej pozycji powinno postac z 10 min na wlaczonym silniku i warto zrobic pare przegazowek i jakby co uzupelnic braki w plynie. Ostatecznie mozesz miec zakamieniona nagrzewnice.

Mam nadzieje,ze jest to co napisalem jest w miare zrozumiale.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.