Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poczatkujacy-fachowa pomoc potrzebna

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich jestem tu dosc nowy, staram sie nie nadurzywac Waszej pomocy ale teraz bardzo ladnie prosze POMOZCIE !!

Sprawa wyglada tak: w ramach prezentu od mojej drugiej poloweczki dostalem do autka wzmacniacz do subwoofer'a, sam subwoofer dostalem w spadku od kumpla(skrzynia trapez dopasowana do mojego autka czyli CC). Caly montaz z racji tego iz nie posiadam garazu przeprowadzony zostal u fachowcow w odpowiednim punkcie gdzie montuja duzo powazniejsze naglosnienie niz te moje zabaweczki.

Dodac musze iz calosc nie jest jakas tam super firmoweczka, wzmacniacz wiem tylko tyle ze ma nastepujace parametry ( 2 kanalowy z mozliwoscia mostkowania, moc 2 x 300 w RMS 2x75w ) niestety nie ma na nim konkretnej nazwy firmy poza napisami o mocy (2x300 w V-Power VP-2008), radyjko tez nie jest wysokich lotow bo firmy First z mp3. Calosc podlaczona przez cinch z wyjscia na wzmacniacz w radiu i bezposrednio pod akumulator z bezpiecznikiem(przewod gryby jak palec-w koncu fachowcy zakladali). Na samym wzamcniaczu jest regulacja mocy Gein, obciecie pasma oraz ewentualne wylaczenie filtra dolnoprzepustowego. TRRAZ najwazniejsze, sam wzmacniacz posiada cos co w opisie na nim brzmi PROTECTION z czerwona dioda. przy normalnym dzialaniu swieci sie zielona natomiast czerwona zapala sie...no wlasnie i tu problem. Jesli na wzmacniaczu mam powiedzmy gein podkrecone na 40-50% i w rayjku zrobie zbyt wysoko poziom glosniosci wzmacniacz zapala mi sie na czerwono i zostaje odciety, jedyne co moge wtedy zrobic to wyl. radio i wl. ponownie. Probowalem roznych kombinacji ustawien i zawsze jest tak samo przy zbyt wysokim poziomie sygnalu z radia wzmacniacz zostaje odciety. Prosze pomozcie mi szukalem info na forach i nic, nie znalazlem instrukcji od tego wzmacniacza ktora jakos wyjasnilaby mi czym to jest spowodowane i do czego sluzy owo zabezpieczenie. Dodam ze subwoofer jest spory 30 cm glosnik wiec jestem pewny ze powinien bez problemu przyjac moc ze wzmacniacza. Nie wiem czy to radio jest do (|) czy wzmacniacz. Bardzo dziekuje za podpowiedzi i przepraszam za moze dosc laikowy sposob spojrzenia na sprawe ale naprawde nie znam sie na tym sprzecie. POMOZCIE.

Napisano

> Witam wszystkich jestem tu dosc nowy, staram sie nie nadurzywac

> Waszej pomocy ale teraz bardzo ladnie prosze POMOZCIE !!

>[...]

a jakie są kable zasilające do wzmacniacza? chodzi mi o grubość bo tu moze tkwić problem

Napisano

mialem podobny objaw przy "czterysetce" alpharda, ma ona troszke mocy i mi sie "dlawila", jak zmienilem zasilajace na 10mm2 wszystko bylo ok i moglem robic... HALAS zeby.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.